Categories: SPIRITS

Το Wine Station θα γίνει ο αγαπημένος «σταθμός» όσων αγαπούν να πίνουν καλό κρασί

Στο ισόγειο του νεοκλασικού κτιρίου του Chocolat Royal στο Θησείο θα δείτε τοίχους γεμάτους κρασιά και θα ακούσετε τον ήχο του φελλού που ανοίγει, κάνοντας τον χώρο να γεμίσει μυρωδιές και αρώματα που δύσκολα βρίσκεις συγκεντρωμένα όλα σε ένα χώρο.

Όσοι ξέρουν από κρασί αλλά και όσοι απλά αγαπούν να το απολαμβάνουν, έχουν σίγουρα ανακαλύψει τι γίνεται τους τελευταίους μήνες λίγο πιο κάτω από την Ακρόπολη. Ήρθε μάλλον η ώρα να ανακαλύψετε και εσείς το Wine Station και να μυηθείτε στον κόσμο του κρασιού.

Ο wine manager Δημήτρης Σπυρόπουλος, καταξιωμένος Έλληνας οινοχόος είναι εκεί για να σας λύσει οποιαδήποτε απορία έχετε σχετικά με μια από τις 160 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα, τις οποίες φιλοξενεί το Wine Station, με τις 25 από αυτές μάλιστα, να είναι από αποκλειστικούς παραγωγούς, του οποίους δεν θα βρείτε πουθενά αλλού στην πρωτεύουσα.

40 και πλέον από τις ετικέτες αυτές προσφέρονται και σε ποτήρι, ενώ αν θελήσετε να δοκιμάσετε και κάποια από τις άλλες χωρίς να χρειαστεί να ανοίξετε ένα ολόκληρο μπουκάλι, οι άνθρωποι του Wine Station, θα σας παρέχουν και αυτήν την ευχαρίστηση, καθώς το μαγαζί διαθέτει το σύστημα Coravin, που επιτρέπει το σερβίρισμα ακόμη και ενός ποτηριού χωρίς να ανοιχτεί η φιάλη. Τι σημαίνει όμως σύστημα Coravin; Σημαίνει πως το κρασί εξάγεται από την φιάλη μέσω ειδικής βελόνας, που επιτρέπει στο άζωτο να μείνει αναλλοίωτο και στην γεύση του κρασιού να μην αλλοιωθεί καθόλου. 

Τον Οκτώβριο εγκαινιάστηκαν και  τα αφιερώματα σε περιοχές της Ελλάδας και τα οινοποιεία τους με τον τίτλο «Ανακαλύψτε περιοχές της Ελλάδας μέσα από τα κρασιά τους». Την αρχή φυσικά, στα αφιερώματα αυτά, δεν θα μπορούσαν παρά να κάνουν παρά να κάνει η Σαντορίνη και τα κρασιά της Santo Wines. Τα αφιερώματα περιλαμβάνουν Wine Menu που τρέχει όλο το μήνα στο Wine Station και μπορείτε κατ’ επιλογή να παραγγείλετε.
Το Wine Menu αποτελείται από πιάτα εμπνευσμένα από την παραδοσιακή κουζίνα της εκάστοτε περιοχής που συνοδεύονται από κρασιά του οινοποιείου της. Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων μπορείτε παράλληλα τα κρασιά του εκάστοτε οινοποιείου να τα παραγγείλετε και σε ποτήρι με ειδική τιμή ενω πραγματοποιούνται και οινογνωσίες. Επόμενος σταθμός τον Νοέμβριο το Κτήμα Θεόπετρα – Τσιλιλή.

Ο «σταθμός» αυτός μπορεί να περιέχει μια συλλογή που να ικανοποιεί και τους πιο απαιτητικούς λάτρεις του κρασιού, φροντίζει όμως και για όλους τους υπόλοιπους. Στον προσφάτως ανακαινισμένο χώρο του θα μπορέσετε να γευτείτε μεγάλη ποικιλία spirits, premium ετικέτες καθώς και τα signature cocktails του, που σίγουρα δεν αφήνουν κανένα ασυγκίνητο.

Τις καλές μέρες, που ευτυχώς στην Ελλάδα είναι πολλές, μπορείτε όλα αυτά να τα απολαύσετε στον έξω χώρο, που λειτουργεί πάνω στην Αποστόλου Παύλου, χαζεύοντας τον κόσμο να κάνει την βόλτα του, ενώ κάθε Παρασκευή θα πίνετε το κρασί ή το ποτό σας συνοδεία live μουσικής από jazz μπάντες.

Ένας μοντέρνος χώρος, ανοιχτός από νωρίς το απόγευμα μέχρι και αργά το βράδυ, ωραίες μουσικές, νόστιμα πιάτα και υπέροχα κρασιά είναι η ιδανική συνταγή για να περάσετε ένα αξέχαστο βράδυ με μεγάλη ή και μικρή παρέα και θα την βρείτε στο Wine Station.

Wine Station, Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο, Τηλ. +30 210 346 9077

facebook.com/winestationthissio

chocolatroyal.gr/el/wine_station/

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι