Το Etnico/Alternative Street Cuisine μοιράζει καθημερινά στην πολύβουη γειτονιά της Κολοκοτρώνη, γεύσεις από Μεξικό, Ινδία, Αραβικές χώρες και Νοτιοανατολική Ασία. Από δω και πέρα θα μοιράζει και τις ιστορίες πίσω από τις εξωτικές συνταγές.
Το Tasty Stories by Etnico, μας παρουσιάζει την ιστορία πίσω από τα Nachos που είναι κάτι παραπάνω από σνακ!
Εκείνο το ζεστό απόγευμα του 1943 ο Ignacio “Nacho” Arayas είχε ραντεβού με την ιστορία της Μαγειρικής. Και όπως συμβαίνει συχνά με τις σπουδαίες γαστρονομικές ιδέες, η συνάντηση κλείστηκε από την τύχη και σφραγίστηκε απ’την ανάγκη. Η τύχη έφερε στο ξενοδοχείο Victory Club, στο συνοριακό μεξικάνικο χωριό Piedras Negras, μια παρέα Αμερικανίδων απ’την κοντινή αεροπορική βάση του Eagle Pass. Και η ανάγκη έστειλε τον φιλότιμο μαιτρ στην κουζίνα, αφού ο μάγειρας έλειπε και οι κυρίες πεινούσαν.
Έκοψε λοιπόν σε τρίγωνα τορτίγιες από καλαμπόκι, τις σκέπασε με κίτρινο τυρί, τις ζέστανε και στο τέλος πρόσθεσε ψιλοκομένη πιπεριά χαλαπένιος. Το δημοφιλέστερο σνακ του πλανήτη είχε μόλις γεννηθεί. Και το όνομα αυτού “Nacho’s speciales”. Χρειάστηκε μια πληθωρική γκαρσόνα, ένας ευφάνταστος πωλητής και ένας παθιασμένος σπορτκάστερ για να κατακτήσουν τα νάτσος την Αμερική και να γίνουν το απόλυτο trend της tex-mex κουζίνας. Αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία…
Αυτό που κάνει τα νάτσος να αγαπιούνται τόσο πολύ δεν είναι μόνο η γήινη νοστιμιά τους που τα μετατρέπει από απλό σνακ σε comfort food, αλλά η αίσθηση του μοιράσματος που τόσο εύκολα δημιουργούν. Είναι αυτό που λένε ακόμη με περηφάνια στο Piedras Negras: «Τα νάτσος σε κάνουν ρομαντικό».
Απολαύστε αυθεντικά Nachos Sabroso, με χρυσαφένια τσιπς τορτίγιας, λιωμένο τυρί, πικάντικο κιμά, πατέ ελιάς, γουακαμόλε και σάουρ κριμ στο Etnico. Συνοδέψτε τα με παγωμένη μπύρα ή frozen margarita και χαρείτε ό,τι πιο πολύτιμο έχετε, την καλή σας παρέα…