Categories: ΓΕΥΣΗ

Στο Melt το παγωτό σε κάνει να λιώνεις

Όταν ήμασταν μικροί μετρούσαμε την επιτυχία του καλοκαιριού μας, με τον αριθμό των παγωτών που είχαμε φάει. Κάναμε αγώνα με φίλους και συμμαθητές για το ποιος θα φάει το πρώτο χωνάκι της χρονιάς και ποιος θα είχε φάει τα περισσότερα όταν τελικά γυρίζαμε στα θρανία τον Σεπτέμβρη. Μεγαλώνοντας όμως, πολλοί από εμάς ανακαλύψαμε πως έχει και η ενηλικίωση τα καλά της. Ένα από αυτά τα καλά (για να μην πούμε το καλύτερο), είναι πως πλέον δεν πρέπει να περιμένουμε τις καλοκαιρινές διακοπές για να φάμε παγωτά. Οι ενήλικοι τρώνε παγωτό όλο τον χρόνο και φαίνεται πως οι millennials δεν στερούν πια την απόλαυση του παγωτού από τα παιδιά τους, ούτε τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες. 

Αν είσαι κι εσύ από αυτούς που αγαπούν να τρώνε παγωτό ασχέτως θερμοκρασίας, τότε το Melt είναι αυτό που ψάχνεις. Κατεβαίνοντας την Αιόλου, λίγο πριν βγεις στο Μοναστηράκι, θα δεις μια βιτρίνα γεμάτη χρώμα και λιχουδιές που δεν θα σε αφήσουν ασυγκίνητο.

Άνοιξε τις πόρτες του το 2019 και δεν άργησε να γίνει σημείο αναφοράς για τους λάτρεις του παγωτού στο κέντρο της Αθήνας. Ο Χρήστος Κουρλαμπάς και η αδερφή του Γιώτα, είχαν ανέκαθεν μεγάλη αδυναμία στο παγωτό, κάτι που τους οδήγησε το 2013 να ανοίξουν τον πρώτο τους κατάστημα στο νησί της Άνδρου. «Αφιερώσαμε χρόνο στο να μυηθούμε στην τέχνη του. Η εμπειρία της αποκωδικοποίησής του μας συνεπήρε. Ταξιδέψαμε στην Ιταλία για να μάθουμε τα μυστικά των δασκάλων του. Ώσπου το 2013 μια επίσκεψη στο νησί της Άνδρου ήταν αρκετή για να πάρουμε την απόφαση να στήσουμε το σκηνικό των παιδικών μας αναμνήσεων και να βιώσουμε μαζί με τον κόσμο τη χαρά από την απόλαυση του αυθεντικού χειροποίητου παγωτού. Από την πρώτη στιγμή που ανοίξαμε το Yo n’ Ice στο νησί, η ανταπόκριση ήταν τόσο μεγάλη, που μας οδήγησε μοιραία στο επόμενο βήμα», λέει χαρακτηριστικά ο Χρήστος.

Στο Melt μπορείς να διαλέξεις ανάμεσα σε πάνω από 25 γεύσεις παγωτού. Φυστίκι, αυθεντική μαύρη σοκολάτα και φυσική βανίλια Bourbon Mαγαδασκάρης, μύρτιλο, μοσχολέμονο, τζίντζερ μασκαρπόνε, αμύγδαλο, ρόδι και αλατισμένη καραμέλα, είναι μερικές μόνο από αυτές. «Όλες οι γεύσεις στο Melt έχουν κάτι πολύ διαφορετικό: δημιουργούνται αφιερώνοντας πολύ χρόνο για να βρούμε ποιοτικά υλικά, ώστε να έχουν καθαρή γεύση, πλούσιο άρωμα και σωστή ένταση. Το αποτέλεσμα είναι ελάχιστα γλυκό, μαλακό, δροσερό και κρεμώδες, αφήνοντας ένα ανάλαφρο άγγιγμα στον ουρανίσκο που σε αναζωογονεί. Η ποιότητα είναι αυτό που γνωρίζουμε και αυτό που προσφέρουμε σε όσους έρχονται να δοκιμάσουν αυτά που φτιάχνουμε», τονίζει ο Χρήστος. Φυσικά, από τις επιλογές δεν λείπει και το κρεμώδες παγωτό μηχανής, αγαπημένο μικρών και μεγάλων.

Όσο για τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του παγωτό, καθετί που φτιάχνεται στο Melt, δίνει την αίσθηση του τόπου και προέρχεται κατευθείαν από την ελληνική γη. Έμπνευση πίσω από την κάθε γεύση αποτελεί η φύση, τα χρώματα και τα αγαθά της κάθε εποχής. Η εποχικότητα των πρώτων υλών παίζει καθοριστικό ρόλο στην ποιότητα του παγωτού. Το καλοκαίρι είναι η εποχή -κυρίως- των δροσιστικών σορμπέ γεύσεων από φρέσκα φρούτα. Σύκο, κεράσι και καρπούζι δίνουν απίθανα αποτελέσματα. Ο χειμώνας είναι για το κουκουνάρι, το κάστανο και το χειροποίητο ελληνικό ρυζόγαλοΣτην προσπάθειά τους να προσφέρουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα, το μόνο αγαθό που χρησιμοποιούν στο Melt και δεν είναι ελληνικό, είναι οι ιδιαίτεροι ξηροί καρποί που προέρχονται από τη γειτονική Ιταλία. 

Στον αριθμό 19 της Αιόλου βέβαια, δεν θα βρεις μόνο λαχταριστά παγωτά, αλλά και καφέδες με πιο χαρακτηριστικό τον ιταλικό afogato, τραγανά κρουασάν βουτύρου πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη, τραγανές βάφλες, τάρτες λεμονιού, brownies, μπισκότα βουτύρου, pancakes. Όλα χειροποίητα. Τον χειμώνα το μενού εμπλουτίζεται με banoffee, profiterole Bueno, profiterole, cakes μήλου και φιστικιού. Εκείνο όμως, που ξεχωρίζει και θα αποκτήσει σίγουρα φανατικούς θαυμαστές, είναι το φρεσκοψημένο τσουρέκι με γέμιση μιας μπάλας gelato της επιλογής σας.

Melt: Αιόλου 19, Αθήνα
Facebook: MELT
Intagram: melt.athens
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι