Ο Γιάννης Χρονόπουλος και η σύζυγός του Μαρίνα, έψαχναν χώρο για να ανοίξουν μεζεδοπωλείο στην οδό Μεθώνης στα Εξάρχεια. Αυτό ήταν αδιαπραγμάτευτο στο μυαλό τους. Όπως όλα τα αδιαπραγμάτευτα όμως, έτσι και η επιθυμία τους να ανοίξουν το δικό τους μεζεδοπωλείο άλλαξε μετά από μια βόλτα στην περιοχή, μια ξαφνική όρεξη για λουκουμάδες και ένα ενοικιάζεται που ήταν σαν να έχει φτιαχτεί για εκείνους. Το ζευγάρι άφησε στην άκρη την ιδέα του μεζεδοπωλείου και αποφάσισε να δημιουργήσει ένα μαγαζί σχεδόν αφιερωμένο στους λουκουμάδες, οι οποίοι όμως λίγο θα θύμιζαν τους λουκουμάδες των παιδικών μας χρόνων και θα μας τους ξανασύστηναν με έναν μοναδικό τρόπο μέσα από ευφάνταστα πιάτα.
Πολύ σύντομα στο μενού προστέθηκε και το πεϊνιρλί και έτσι φτιάχτηκε ένας ως επί το πλείστον vegan κατάλογος, που δεν θα άφηνε ασυγκίνητο ούτε τον πιο φανατικό κρεατοφάγο. Έχοντας ως βασική αρχή την ποιότητα της πρώτης ύλης, ο Γιάννης και η Μαρίνα δεν επαναπαύονται και δημιουργούν συνεχώς νέες προτάσεις που κάνουν τις γεύσεις του Keenkies ακαταμάχητες.
Στο Keenkies βαριούνται τα καθιερωμένα και έτσι όταν περάσεις το κατώφλι του, θα πρέπει να είσαι έτοιμος για πολλές γευστικές εκπλήξεις. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να παραλείψεις να δοκιμάσεις τους λουκουμάδες-παστίτσιο με σπιτικό μοσχαρίσιο κιμά και μπεσαμέλ μοσχοκάρυδο, ενώ το banoffee με καραμέλα, κρέμα μπανάνας, ψήγμα σοκολάτας και φυτική σαντιγί είναι ότι πρέπει για να κλείσει γλυκά ένα γεύμα. Αν πάλι αναζητάτε γεύσεις που να σας θυμίζουν την παιδική σας ηλικία, μπορείτε να ζητήσετε να σας φτιάξουν λουκουμάδες ή πεϊνιρλί με vegan Lila Pause, αλλά και pitsini με καπνιστό τσένταρ και τραγανό μπέικον, το οποίο φυσικά βγαίνει και σε vegan εκδοχή με φυτική μοτσαρέλα, καπνιστό φυτικό τσένταρ, μπέικον τόφου και σχοινόπρασο.
Περνώντας κανείς το κατώφλι του αριθμού 56 της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, τον κερδίζουν αμέσως οι καθαρές γραμμές του χώρου. Μίνιμαλ σχεδιασμός και διακόσμηση για να μπορούν να πρωταγωνιστούν οι γεύσεις και τα χαμόγελα των ανθρώπων που σε υποδέχονται, ακόμα κι αν κρύβονται κάτω από μάσκες. Ο Κάρολος Ευστάθιου ανέλαβε τον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, ενώ η Σόφια Μπαράκου το graphic design και η Κατερίνα Χαραλαμπίδου τα γραφιστικά και το στήσιμο καταλόγου. Έτσι, το όραμα του Γιάννη και της Μαρίνας πήρε σάρκα και οστά το καλοκαίρι του 2020 και κατάφερε γρήγορα να αγαπηθεί από τους λάτρεις του αθηναϊκού κέντρου, οι οποίοι αναζητούσαν κάτι διαφορετικό, αλλά νόστιμο.
Ό,τι ύπαρχει στον κατάλογο του Keenkies μπορεί να γίνει είτε πάνω σε λουκουμάδες, οι οποίοι τηγανίζονται την ώρα της παραγγελίας, είτε πάνω σε πεϊνιρλί που ψήνεται επί τόπου. Εσείς διαλέγετε, ενώ οι περισσότερες επιλογές βγαίνουν και σε vegan εκδοχή. Έτσι μπορείτε να φάτε λουκουκάδες carbonara #not με μπέικον τόφου, καπνιστή κρέμα βρώμης, σχοινόπρασο και αρωματικό πιπέρι ή carbonara #not πάνω σε πεϊνιρλί με καπνιστό μπέικον και αρωματισμένη κρέμα γάλακτος. Στις γλυκές επιλογές την εντύπωση κλέβει η Argentina με φυτική πραλίνα, φυτική dulce de leche και αλμυρό αμύγδαλο, αλλά και η foudoukara με φυτική πραλίνα φουντουκιού, πουράκια, βάφλας φουντουκιού και πιπέρι. Φυσικά, μπορείτε να πειραματιστείτε και να φτιάξετε τη δική σας συνταγή, επιλέγοντας ανάμεσα στα τζιτζιμπλίκια του μενού (τρούφα πολύχρωμη και μπίτερ, smarties, maltesers, kinder bueno, τριμμένο μπισκότο κ.α).
Κάποια πράγματα είναι γραφτό να γίνουν και αυτό φαίνεται να ίσχυσε και στην περίπτωση του Keenkies, που θα γίνει αγαπημένος σταθμός στις βόλτες σας στο κέντρο.