Categories: FeaturedΓΕΥΣΗ

To Schweinchen Dick μας δίνει τα tips για το τέλειο hot dog

Hot dog: λουκάνικο Φρανκφούρτης σε λευκό ψωμί και μπόλικη κέτσαπ και μουστάρδα.  Το πιο γευστικό στην Αθήνα, θα το βρεις στο Schweinchen Dick, στην οδό Ιάκχου 9 στο Γκάζι, λίγο πιο πέρα από την Τεχνόπολη όπου από τις 7 το απόγευμα ψήνονται επιμελώς από τον Μιχάλη Κουμπούρη, τα τελευταία 5 χρόνια. Ο Μιχάλης μοιράζεται μαζί μας τα μυστικά για την παρασκευή του τέλειου hot dog.

Το «τροφαντό γουρουνάκι» μας βοηθά να φτιάξουμε το τέλειο hot dog!

Schweinchen Dick

Αυστηρά με ψωμάκι πολυτελείας

● Τα καλύτερα hot dog’s γίνονται από χοιρινό κρέας. Χώρες όπως η Γερμανία, η Αυστρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Δανία ή η Ελβετία έχουν τεράστια παράδοση στην παρασκευή λουκάνικων, κύριο χαρακτηριστικό των οποίων είναι η πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος (90% κρέας – 10% λίπος). Λουκάνικο χωρίς καθόλου λίπος δεν υφίσταται.

● Τα hot dog’s γίνονται παραδοσιακά με ψωμάκi μαλακό (πολυτελείας). Όμως μπορεί να γίνει και με πιο τραγανά είδη ψωμιού (χωριάτικο). Υπάρχουν πολλές επιλογές στα super markets και στα αρτοποιεία της κάθε περιοχής. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μεγάλα σε μέγεθος ψωμάκια διότι πρέπει να γευόμαστε και να χορταίνουμε με το λουκάνικο και όχι με το ψωμί.

● Τα hot dog’s, εκτός από το λουκάνικο περιέχουν και κάποια toppings της αρεσκείας μας. Συνήθως καραμελωμένα κρεμμύδια, ξυνολάχανο, πίκλες, αποξηραμένο κρεμμύδι ή μπέικον. Προσθέτουμε τα αγαπημένα μας υλικά χωρίς όμως να υπερβάλουμε. Μέχρι τρία toppings θα έχουμε το ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα.

Μέχρι τρία toppings θα έχουμε το ιδανικό γευστικό αποτέλεσμα

● Δεν ξεχνάμε να προσθέσουμε και σάλτσα η οποία αναδεικνύει γευστικά το hot dog μας. Η καλύτερη και γευστικά πιο ασφαλής επιλογή, είναι μουστάρδα της αρεσκείας μας (γλυκιά, καυτερή, γλυκοκαυτερή, απαλή) και προαιρετικά ketchup. Εναλλακτικές επιλογές είναι το remulande (δανέζικο dressing για hot dogs), το curry ketchup ή κάποιο chutney. Διαλέγουμε ότι ταιριάζει στα γούστα μας χωρίς να το παρακάνουμε. Οι πολλές σάλτσες επικαλύπτουν την γεύση του λουκάνικου. Μέχρι δύο είδη σαλτσών είναι το ιδανικό.

Καλό θα ήταν να χρησιμοποιείτε μέχρι δύο είδη σάλτσας

Πίκλες!

● Κάθε είδος λουκάνικου απαιτεί το δικό του χρόνο ψησίματος. Η διαφορά στον συνολικό χρόνο που πρέπει μείνουν στην σχάρα ή στο hot plate είναι ανάλογη με το πάχος του λουκάνικου. Εάν το λουκάνικο είναι αρκετά χοντρό χρειάζεται να το χαρακώσουμε έτσι ώστε εισέρχεται η θερμότητα στο εσωτερικό του και να ψηθεί καλύτερα. Είναι σημαντικό επίσης να αφήνουμε να ψηθεί καλά το λουκάνικο και από τις δύο πλευρές του και να το αφήσουμε για τρία περίπου λεπτά σε χαμηλή φωτιά στη σχάρα έτσι ώστε να διατηρηθούν ζουμερά στο εσωτερικό τους.

Λουκάνικο Φρανκφούρτης

Ψήνουμε πάντα σε καθαρή σχάρα

● Χρησιμοποιούμε πάντοτε καθαρή σχάρα ή hot plate, για να μην μπλέξουν μυρωδιές και γεύσεις από άλλα είδη κρεατικών ή ψάρια που μπορεί να έχουμε ψήσει προηγουμένως.

Ασπασία Κουλύρα

Share
Published by
Ασπασία Κουλύρα