Categories: ΓΕΥΣΗ

Δύο δίδυμες αδερφές τα έκαναν σαλάτα!

Θα σου έχει τύχει σίγουρα να είσαι στη δουλειά και να μη θες να φας βαριά. Σκέφτεσαι πως αυτό που χρειάζεσαι είναι μια φρέσκια σαλάτα, με διαλεγμένα αγνά υλικά και ίσως ένα γευστικό twist που θα την κάνει πιο ενδιαφέρουσα (όπως ένα ιδιαίτερο dressing ή μια εκδοχή της μεζυμαρικά). Ταυτόχρονα, θες να είναι χορταστική σε γέυση και ποσότητα, ώστε να σε κρατήσει και να μην υποκύψεις αργότερα σπίτι στον πειρασμό του πρώτου τυχόντος junk food. Πόσες όμως είναι οι φορές που έχεις βρει μια πραγματικά τίμια σαλάτα; Την επόμενη φορά θα ξέρεις ότι υπάρχει το The Salad Project  που εμπνεύστκαν οι δίδυμες αδερφές Θάλεια και Εβίτα Λεκάκη. Οι δύο τους δούλευαν για χρόνια στον ιδιωτικό τομέα και είχαν βρεθεί αντιμέτωπες με την παραπάνω ανάγκη. Μην μπορώντας να απολαύσουν μια σαλάτα με καλή σχέση ποιότητας – τιμής και γνωρίζοντας ότι το να ετοιμάσεις σαλάτα από το σπίτι είναι «μπελαλίδικη δουλειά» άνοιξαν πριν από 1,5 χρόνο στο 13 της λεωφόρου Συγγρού ένα salad bar που όμοιό του δεν υπάρχει στην Αθήνα. 

The Salad Project, Συγγρου 13.

Τόσα υλικά, τόσος λίγος χρόνος

Θάλεια και Εβίτα Λεκάκη, ιδιοκτήτριες του The Salad Project.

«Θέλαμε να προσφέρουμε το καλύτερο στον άνθρωπο που δουλεύει πολύ και δεν έχει την πολυτέλεια χρόνου να ετοιμάσει μια σαλάτα στο σπίτι, όπως επίσης κι ένα salad bar όπου ο άλλος θα έχει τη δυνατότητα να φτιάξει τη σαλάτα του όπως θέλει»,  παίρνει πρώτη το λόγο η Εβίτα ως πρεσβύτερη… κατά δύο λεπτά.

Μπορείς να απολαύσεις τη σαλάτα σου στο κατάστημα.

Mint Lemonade, γιατί στο The Salad Project έχει και φρέσκους χυμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάθε εποχή ο κατάλογος ανανεώνεται καθώς αυτό που ενδιαφέρει τις δύο ιδιοκτήτριες είναι τα υλικά να είναι φρέσκα κι εποχής, αλλά και να τραβάνε το ενδιαφέρον του πελάτη. Για του λόγου το αληθές, παραλαβές σε υλικά γίνονται κάθε δύο μέρες, τα κρέατα χρησιμοποιούνται την ίδια στιγμή που φτάνουν στο κατάστημα και δεν καταψύχονται και είναι μάλιστα από κρεοπωλείο που προμηθεύει βραβευμένα εστιατόρια της Αθήνας, ποιότητα που θα επέλεγαν και οι ίδιες για το σπίτι τους. Το μενού έχει στηθεί από της ίδιες που συνδυάζοντας το know how του καταναλωτή με αρκετή έρευνα κατέληξαν σε ένα πλούσιο αποτέλεσμα. «Το γεγονός ότι στήσαμε εμείς το μενού βοήθησε να μπούμε και στο σωστό mentality της ποσότητας. Έχει σημασία το πόσο σε χορταίνει μια σαλάτα, για αυτό ας πούμε δίνουμε και την επιλογή των pasta salads. Σαλάτα δεν σημαίνει απαραίτητα σκληρή δίαιτα, αλλά υγιεινή και προσεγμένη διατροφή. Βέβαια έχουμε πολύ καλή ομάδα στην κουζίνα με νέους και δημιουργικούς ανθρώπους που κάνουν πάντα τις απαραίτητες προσθήκες. Έχουμε σαλάτες light με χαμηλότερα λιπαρά, για όσους θέλουν να αποφύγουν τις πολλές θερμίδες, στις pasta salads έχεις επιλογή ζυμαρικών ολικής. Στην πραγματικότητα το dressing είναι αυτό που ουσιαστικά επιβαρύνει διατροφικά, σε κάθε περίπτωση μπορείς να το παραλείψεις και όποια σαλάτα επιλέξεις να είναι απόλυτα υγιεινή». Από πέρσι το χειμώνα μάλιστα τα κόριτσια έχουν εισάγει στον κατάλογο και σούπες, άλλο ένα δυσεύρετο – σε καλή σχέση ποιότητας/ποσότητας – πιάτο στην πόλη, αλλά και μερικά μικρά αλλά χορταστικά toasts & wraps.

Φρέσκα υλικά

…και φρέσκο ψωμάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με αυτές τις περιγραφές άρχισαν να μας τρέχουν τα σάλια κι έτσι δοκιμάσαμε την ιδιαίτερη Mint & Chicken Salad με σπανάκι και ρόκα baby, κουκουνάρι, φύλλα φρέσκιας μέντας, λιαστή ντομάτα, μπέικον, και φιλετάκια ψητού κοτόπουλου που συνοδεύεται από vinaigrette μπαλσάμικο (7,50 ευρώ),  την εξωτική Tropicana που έχει ως βάση το iceberg, φρέσκο ψητό ανανά, ξεροψημένο bacon και flakes γραβιέρας και είναι πασπαλισμένη με μαύρο σουσάμι και vinaigrette μέλι-μουστάρδα (7.50). Όσο για τις σούπες δεν μπορέσαμε να αντισταθούμε στην Πατατόσουπα με Cheddar & Bacon μια από τις πιο νόστιμες και χορταστικές σούπες του καταλόγου με πατάτες, κρεμμύδι, πράσσο, λίγο σκόρδο, κρέμα γάλακτος και γαρνιτούρα από τσενταρ και ξεροψημένο bacon (5.90). Ο χειμερινός κατάλογος είναι on the way και η Θάλεια με την Εβίτα μας προετοιμάζουν προτείνοντας τη σαλάτα σπανάκι – ρόκα, κρεμμυδάκι, μήλο και ροκφόρ και τη σαλάτα με παντζάρια και χαλούμι.  

Tropicana

Mint & Chicken Salad

Πατατόσουπα με Cheddar & Bacon

Με ορμητήριο τη Συγγρού, το The Salad Project ντελιβεράρει από το Παλαιό Φάληρο μέχρι την Πανόρμου (και όλες τις ενδιάμεσες περιοχές), αλλά επειδή η ζήτηση έχει αυξηθεί από όλη την Αθήνα, τα δύο κορίτσια σκέφτονται σοβαρά να επεκτείνουν άμεσα το The Salad Project. Στο κατάστημα βέβαια μπορείς και να κάτσεις, αλλά κυρίως είναι delivery και take away. Δεν αποκλείεται ωστόσο σύντομα  να σερβίρει και υγιεινά πιάτα όπως φιλέτο κοτόπουλο ή σολομό. Μήπως άρχισες να βλέπεις τις σαλάτες με άλλο μάτι;

Success Story
Οι αδερφές Λεκάκη επί τω έργω.
Εβίτα Λεκάκη.
Mint & Chicken Salad
Tropicana
Πατατόσουπα με Cheddar & Bacon
Επιλογές...
The Salad Project
Σαλάτα όπως δεν την έχεις φανταστεί

Info: The Salad Project, Συγγρού 13, τηλ. 210 9241402
Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη