• Ένα από τα αγαπημένα μου μέρη για φαγητό είναι το Barbeque (Ελευθερίου Βενιζέλου 46, 2109319675) στη Νέα Σμύρνη. Ανήκει στα εστιατόρια που επισκέπτομαι συχνά και μου αρέσουν όλα τα πιάτα του.
  • Για καλό παραδοσιακό φαγητό προτείνω ανεπιφύλακτα το Αρχοντικό (Κηφίσιας 70 και Πάρνωνος, 2106120808) στο Μαρούσι για τους απίστευτους γίγαντες και το γουρουνάκι στο φούρνο.
  • Όταν θέλω να φάω καλό κρέας αναγκαστικά κατευθύνομαι εκτός Αθηνών. Για προβατίνα πηγαίνω σε μαγαζιά στη Μαλακάσα, ενώ όταν θέλω να φάω καλό κοκορέτσι η καλύτερη επιλογή είναι ο Πιπινιός (25ης Μαρτίου και Γ. Ν. Πέππα 1, 2106216250) στη Σταμάτα.
  • Την καλύτερη πίτσα την τρώω πάλι στο Μαρούσι και στο Dal Professore (Διονύσου 47 και Χατζηαντωνίου, 2106149000). Δεν έχω προτίμηση σε κάποια συγκεκριμένη πίτσα αρκεί η ζύμη να είναι λεπτή.
  • Στη μοντέρνα κουζίνα προτείνω το Botrini’s (Βασιλέως Γεωργίου Β’ 24, 2106857323) στο Χαλάνδρι του καλύ μου φίλου Έκτορα Μποτρίνι, ο οποίος ό,τι και να δημιουργήσει είναι μοναδικό.
  • Αν και δε μου αρέσουν τα γλυκά υπάρχουν και για εμένα σταθερές αξίες όπως το Divan (Ναϊάδων 51 – 53, 2109821927) στο Παλαιό Φάληρο για τα απίθανα πολίτικά του.  Στα καλύτερα που έχω δοκιμάσει είναι το εκμέκ του και η κρέμα καϊμάκι.

* Ο Βασίλης Ακρίβος είναι σεφ στο Ψάριστον (Καλαβρυτων 16, Νέο Ηράκλειο, 2102850746) και μέγας γνώστης της ψαροφαγίας.

Ελένη Κυριακίδου

Share
Published by
Ελένη Κυριακίδου