Categories: ΓΕΥΣΗ

Οι λιχουδιές του κόσμου σε πέντε πιάτα

Το ψάρι είναι δύσκολη υπόθεση και σίγουρα χρειάζεται να μαγειρευτεί από ανθρώπους που ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν και πώς. Μπορεί το Περιστέρι να μην έχει θάλασσα, έχει όμως τον Τραβόλτα και το ελληνικό του σούσι. Το ταρτάρ ψαριού, που μπορεί να είναι από οποιοδήποτε ψάρι καθώς σύμφωνα και με όσα είχε πει ο σεφ Σπύρος Λιάκος στην Popaganda, «Το ταρτάρ για εμάς δεν είναι ένα συγκεκριμένο ψάρι. Αυτό θέλουμε να το περάσουμε στον κόσμο, και γι’ αυτό το βγάζουμε με το κόκαλό του μαζί. Το σωστό είναι να έρθεις να διαλέξεις το ψάρι που θες να φας. Επειδή μας αρέσει το ωμό και από μικρά ψάρια – μπαρμπούνι για παράδειγμα- εκεί έχεις τη δυνατότητα να έρθεις να διαλέξεις και ποια συγκεκριμένα μπαρμπούνια θες να σου κάνουν το ταρτάρ σου και μπορείς να εκμεταλλευτείς όλο το ψάρι, τους γιακάδες, οι πιο εξτρίμ ακόμα και το κεφάλι. Μαρινάρονται και το κόκκαλο και η ουρά και μπορείς να γευθείς όλο το μεγαλείο του ψαριού. Εμείς προσπαθούμε να έχει υλικά του τόπου, θυμάρι., λεμόνι, ντομάτα, Να αποφύγουμε να το δώσουμε με τρόπους που θυμίζουν Απω Ανατολή».

Αν θέλετε λοιπόν να γευτείτε το πιο ιδιαίτερο ταρτάρ ψαριού ή γενικώς η όρεξή σας τραβάει καλοψημένο ψάρι, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Αγίου Παύλου.

Τραβόλτα, Αγίου Παύλου 33 & Αρκαδίας, Περιστέρι, 210 571 9222
Ανοιχτά από Τρίτη έως Σάββατο 12:00- 01:00 και Κυριακή 12:00 – 23:00

Μην αργείτε! Πατήστε για την επόμενη σελίδα. 

Page: 1 2 3 4 5

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου