Categories: FeaturedΓΕΥΣΗ

Όλα όσα έγιναν το πρώτο τριήμερο του φετινού Sani Gourmet Festival

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος εν ώρα εργασίας στην κουζίνα της Ντομάτας.

Ο πυρετός της δημιουργίας στις κουζίνες των τεσσάρων εστιατορίων του Sani Resort, ανέβαινε με ρυθμούς σπριντ 100 μέτρων. Το Water Restaurant υποδέχθηκε τον «μισελενάτο» Andrea Fusco – από εξαιρετική οικογένεια δημιουργών στη Ρώμη – ένας από τους συγγενείς του ήταν διάσημος ράφτης- ο οποίος μαγείρεψε ένα εξαιρετικό μενού 5 πιάτων με αποκορύφωμα το επιδόρπιο ένα απίστευτο «Σισιλιάνικο» παραδοσιακό κανόλι: έκρηξη εσπεριδοειδών μέσα στο στόμα από την πρώτη μπουκιά. Ο Τούρκος Ugur Alparslan μας έδωσε την καλύτερη εκδοχή της Οθωμανικής κουζίνας στο εστιατόριο Byblos του Porto Sani Village με ένα αρνάκι που έλιωνε στο στόμα και το πιο θεϊκό ασουρέ με καραμελωμένα φρούτα, παγωτό πικραμύγδαλο, ρεβίθια (ναι μην σας φαίνεται παράξενο, είναι νόστιμα πολύ), σιτάρι και φρούτα του δάσους. Μαγικό.

Andrea Fusco.

Ugur Alparslan.

Η Ινδή Manju Malhi ήρθε μαζί με την μητέρα της Κamal η οποία ήταν απλά η μασκότ του πρώτου τριημέρου. Απίστευτα επικοινωνιακή, γλυκιά με χιούμορ, vegetarian, τρώει ελάχιστα για να μην καταπονεί τον οργανισμό της για να ζήσει παραπάνω χρόνια και την αποκαλούσαμε όλοι «mommy» Φάγαμε απλά και νόστιμα στο Sea You Up.

Φυσικά εξαιρετικός ήταν για μια ακόμα φορά ο Χρύσανθος Καραμολέγκος. Απλά παραθέτω το μενού (το οποίο συνοδεύσαμε με κρασί και μπύρα Heineken Lager). Τα λόγια είναι περιττά.

-Kρύα σούπα αγγουριού με τόνο και βινεγκρέτ φέτας.

-Kεμπάπ λαυράκι με γαρίδα με βινεγκρέτ ταχίνι, τσίλι και λάιμ

-Σουτζουκάκια σχάρας με γλάσο σόγιας, hoisin, μέλι, πελτέ ντομάτας και ρύζι basmati.

-Παστιτσάδα κοτόπουλου στην λαδόκολλα με σιρόπι λεμόνι και  χαρίσσα.

-Χοιρινά παϊδάκια με γλάσο κυδωνόπαστου και σάλτσα ξυνόγαλα και  γκοργκοντζόλα.

-Γλυκιά σούπα αγγουριού με παγωτό από πηκτόγαλα και ντοματάκι γλυκό ψημένο σε κινέζικο μαύρο ξύδι.

Η σεφ Manju Malhi με την υπέροχη ‘’mommy’’ της στην κουζίνα του Sea You U.

Η διαδρομή μας στους δρόμους του Μεταξιού πέρασε από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Τουρκία και την Ινδία και στο πρόγραμμα μας είναι οι στάσεις στο Πεκίνο με σεφ τον Jereme Leung, την Περσία με σεφ την Najmieh Batmaglij, την Ιταλία με σεφ τον Riccardo di Giacinto –με 4 αστέρια στη ζώνη του- και την Ελλάδα με εκπρόσωπο τον αγαπημένο Νίκο Καραθάνο βραβευμένο φέτος με 2 αστέρια Μισελέν.

Εν αναμονή αυτών που έρχονται.

* Το Sani Gourmet Festival συνεχίζει το αφιέρωμά του στους «Δρόμους του μεταξιού» το τετραήμερο 15-18 Μαΐου, με καλεσμένους τους Riccardo Di Giacinto, Jereme Leung, Νίκο Καραθάνο και Najmieh Batmanglij // Για περισσότερες πληροφορίες: sanigourmet.gr

Η Manju Malhi στην κουζίνα του Sea You Up.

Ugur Alparslan εν ώρα εργασιας στο Byblos.

Ugur Alparslan εν ώρα εργασιας στο Byblos.

Από αριστερά: Manju Malhi, Monisha Bharadwaj, Ugur Alparslan, Andrea Fusco

Κρεμμύδια παναρισμένα με καρυκευμένο κουρκούτι ρεβιθάλευρου μους γιαουρτιού από την Manju Malhi.

Μπαρμπούνι πλακί σοταρισμένα κρεμμύδια, σως ταρατόρ με φουντούκια από τον Ugur Alparslan.

Σουτζουκάκια σχάρας γλάσο σόγιας, hoisin, μέλι, πελτέ ντομάτας, ρύζι basmati από τον Χρύσανθο Καραμολέγκο.

Κρύα σούπα αγγουριού με τόνο και βινεγκρέτ φέτας απο τον Χρύσανθο Καραμολέγκο.

Στέλλα Σαρρή

Share
Published by
Στέλλα Σαρρή