- Σε κάθε γειτονιά, υπάρχει ένα μαγαζάκι για σπιτικό φαγητό που θυμίζει και λίγο μανούλα. Ένα από αυτά είναι και η Παλιά Φάβα στο Φάληρο (Αχαιών 38, 2109311994). Και αν βρίσκομαι στο κέντρο, θα πάω στο Δίπορτο (Σωκράτους, 2103211463) . Από την άλλη για μια ειδική περίπτωση, θα πάω και στο Μεγάλη Βρετάνια (Πλατεία Συντάγματος, 2103330000) όπου ο Σωτήρης Ευαγγέλου είναι σταθερή αξία.
- Όταν θέλω να φάω ψάρι και συγχρόνως δημιουργική κουζίνα, κατευθύνομαι στην Πειραιώς στο Βαρούλκο (Πειραιώς 80, 2105228400). Αλλάζει συχνά την κάρτα του και πάντα θα έχει κάτι να σε εκπλήξει. Για πιο οικονομικό ψαράκι, σίγουρα μία καλή επιλογή είναι ο Πεζούλας στις Τζιτζιφιές (Πεισιστράτου 11, 2109422684) όπου είναι πολύ πετυχημένα τα τηγανητά του.
- Για κρέας νόστιμο, τρυφερό και σωστό ψήσιμο να πάτε σίγουρα στο Vezene (Βρασίδα 11, 2107232002). Είναι λίγο ακριβούτσικο, αλλά το κρέας του είναι εκπληκτικό.
- Και για την πίτσα του Vezene έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, αλλα ακόμα δεν τη δοκίμασα και για αυτό προτείνω Capanna (Πλουτάρχου 38 & Χάρητος 42, 2107241777)στο Κολωνάκι με το κανονικό ζυμάρι για να είναι πιο χορταστική… και φυσικά με φρέσκια μοτσαρέλα.
- Σουβλάκι πολύ ωραίο έχει ο Λευτέρης (Ομήρου 66, 2109310341) στη Νέα Σμύρνη. Όχι πολλά καρυκεύματα αλλά πολύ αφράτη πίττα και ζουμερό, νόστιμο καλαμάκι.
- Το burger του New York Sandwiches (Σινώπης 3, 2107778475)πολύ πολύκαλό, με πολλές επιλογές και σε πολύ καλές τιμές.
- Για δημιουργική γκουρμέ κουζίνα, χωρίς να το σκεφτώ καν σας λέω να πάτε στο Hytra (Λεωφόρος Ανδρέα Συγγρού 107, 2103316767) που εκεί βλέπετε την εξέλιξη της Ελληνικής γαστρονομίας. Αυτό που μου αρέσει πάρα πολύ στον Καραθάνο, είναι ότι σου σερβίρει ένα πιάτο με πολύ ωραίο foodstyling και πολλές σύγχρονες τεχνικές πάνω του, που όμως όταν το μυρίσεις και το γευτείς σου έρχονται μνήμες από φαγητό της μαμάς και της γιαγιάς. Εξαιρετικό πάντρεμα της παραδοσιακής και της σύγχρονης κουζίνας.
- Ένα καινούργιο στέκι θα μπορούσε να γίνει το Route Nationale 7 (Α. Λαζαράκη 61, 2108940711) στη Γλυφάδα, όπου έχει επιμεληθεί την κουζίνα και το μενού ο Αθηναγόρας Κωστάκος. Πολύ οικονομικό με ωραίες τεχνικές και γεύσεις όπως τα μάγουλα σε στυλ μπουργκινιόν, αν θυμάμαι καλά.
- Και μιας και είπα Γλυφάδα, για ένα υπέροχο γλυκό που θα το θυμάστε για καιρό –μέχρι να ξαναπάτε δηλαδή- σίγουρα είναι το Cream & Chocolate (Φοίβης 11, 2109560117)!
* Η Νόη Ιωαννίδου είναι executive chef στο Fresh Hotel (Σοφοκλέους 26, 2105248511) και καθηγήτρια στον όμιλο Le Monde.