• Τα αγαπημένα μέρη προκύπτουν ανάλογα την στιγμή, την διάθεση και την παρέα. Από τα  σάντουιτς του Da Capo (Τσακάλωφ 1, 2103602497), το κλαμπ σάντουιτς στη Μεγάλη Βρετάνια (Πλατεία Συντάγματος, 2103330000), τους ψαρομεζέδες στη Στροφή (Λεωφ. Ειρήνης & Κ. Βάρναλη 11, 2104416456) στο Πέραμα, στο Κiκu (Δημοκρίτου 12, 2103647033) για γιαπωνέζικο, συνοικιακά ταβερνάκια ή τσιπουράδικα μέχρι το τετραστερο Jean Georges (1 Central Park West, +1 212-299-3900) στη Νέα Υόρκη.
  • Το καλύτερο σουβλάκι το τρώω στον Κώστα στην Πλατεία Αγίας Ειρήνης, γεύση απο άλλη εποχή με καλό κρέας και μπιφτέκι και στον Λευτέρη (Σατωβριάνδου 20, 2105225676) για την τέλεια πίτα μπιφτέκι. Ελαφρά καυτερό και μαγικά απλό.
  • Για καλό κρέας στο Στέκι του Ηλία (Θεσσαλονίκης 7, 2103422407) στο Θησείο για τα σωστά ψημένα και ζουμερά παϊδάκια και στο Base Grill (Λ. Κωνσταντινουπόλεως 64, 2105757455) για τα σωστά σιτεμένα και ψημένα κρέατα.
  • Το καλύτερα ψάρια φρέσκα και σωστά ψημένα στον Παπαϊωάννου (Ακτή Κουμουνδούρου 42, 2104225059) στο Μικρολίμανο, στο Ψαροκόκκαλο (Βίκτωρος Ουγκώ 10, 2104323010) στο Κερατσίνι και στη Στροφή (Λεωφ. Ειρήνης & Κ. Βάρναλη 11, 2104416456) στο Πέραμα όπου βρίσκεις ποικιλιά από όστρακα, πορφύρες, αχινοσαλάτα, πετροσωλήνες και άλλους σπάνιους θαλασσινούς μεζέδες.
  • Η καλύτερη ταβέρνα με παραδοσιακό φαγητό είναι η Κρήτη (Βερανζέρου 5, 2103826998) με ντολμαδάκια χειροποίητα καταπληκτικά, ντοματάκια γεμιστά με πικάντικο τυρί,απάκι ελαφρά ψημένο πικάντικο και ζουμερό, σφακιανές πίτες, όλα πολύ αγαπημένα. Η Αμυγδαλέζα (Μεγάλου Αλεξάνδρου 86, 210 6217897) στη Σταμάτα για το κοντοσούβλι και ο Χριστόφορος (Μιχ. Καλαβρυτινού 11, 2299048266) στα Καλύβια για μπιφτέκι, γίδα, κότσι και αρνάκι στη σούβλα. Επίσης, ο Τέλης (Ευριπίδου 86, 2103242775) στην Κουμουνδούρου με τα λεπτοκομμένα μπροζολάκια και τη ψητή φέτα είναι σταθερή ποιότητα.
  • Αγαπημένο γκουρμέ εστιατόριο είναι το Βαρούλκο (Πειραιώς 80, 2105228400), το Πbox (Χάριτος 22-24, 2107298556) και το Funky Gourmet (Παραμυθιάς 13 και Σαλαμίνος, 2105242727) επειδή είναι αντισυμβατικοί και πρωτοπόροι. Όλα τα πιάτα ειναι με προσωπικότητα… Δε μπορώ να ξεχωρίσω και κάθε φορα αλλάζουν. Είναι οι αγαπημένοι μου δημιουργικοί σεφ.
  • Μου αρέσουν όλες οι κουζίνες. Στα γιαπωνέζικα σίγουρα θα έπερνα σούσι και τεμπούρα, στο κινέζικο πάπια ψητή και νουντλς, στο ταϊλανδέζικο οπωσδήποτε γαρίδες με γάλα καρύδας, στα ινδικά ταντούρι με αρνί και καυτερό, στα ρωσικά τα πιροσκί και μπολς. Ξεχωρίζω τα: Αλεξάνδρεια (Μετσόβου 13 & Ρεθύμνου, Μουσείο, 2108210004), αιγυπτιακό εστιατόριο με εξαιρετικές πρώτες ύλες με την Κλεοπάτρα στην υποδοχή και τον Παντελή στη κουζίνα. Στα συν τα φαλάφελ, μπαμπγκανούς, κοφτά αρνάκι γάλακτος καλά μαγειρεμένο με κρεμμύδια. Cadko ρώσικο εστιατόριο (Λάμπρου Κατσώνη 63, Μοσχάτο,2109412207) από τα καλύτερα πιάτα τους το ”Μαξίμ”, φιλέτο μοσχαρίσιο στο φούρνο με κρεμμύδι τηγανητό, τυρί, μανιτάρια και μαγιονέζα. Αναχίτα (Χρ. Σμύρνης 3, Χαλάνδρι, 2106891222) για περσικές γεύσεις, ψητή μελιτζάνα με γιαούρτι, κουφτέ μπερεντζί, από κιμά με ρύζι, αρωματικά χορταρικά και σάλτσα ντομάτας, Ζερέσκ πολό (ψητό κοτόπουλο με ρύζι και φραγκοστάφυλο, φιστίκι Αιγίνης), Κεμπάπ Κουμπιντέ (μοσχάρι, ντομάτα και κρεμμύδι) και Κεμπάπ Μπαργκ με αρνίσιο κιμά, ντομάτα, λεμόνι και πίττες. Nama (Kύπρου 50, Αγία Παρασκευή, 2106008936) για κινέζικο και Kowloon (Κύπρου 78, Γλυφάδα, 21 8944528). Στα ινδικά ξεχωρίζω Το Ινδικό του Μπάρμπα-Τζωρτζ (Μεσολογγίου 4, Εξάρχεια, 2103826505), Bollywood Kitchen (Αδριανού & Θησείου 7, 2114019197) και Kohenoor (Τριπτολέμου 41, Γκάζι, 2103455762).
  • Το καλύτερο burger το έχω φάει στο πBox (Χάριτος 22-24, 2107298556).
  • Την καλύτερη πίτσα από το Mystic. Προτιμώ τη λεπτή με φρέσκια μοτσαρέλα και βασιλικό.
  • Στα καλύτερα γλυκά προτιμώ: γλώσσες της πεθεράς από το Τέλειον (Σμύρνης 22, 2104612686) στο Kερατσίνι, το Sweet Alchemy του Παρλιάρου για όλα (Ηροδότου 24, 2107240205), τα σιροπιαστά εκμέκ της Τούλας (Ευτυχίδου 41, 2107218255) στο Παγκράτι, τα παραδοσιακά γλυκά του Βάρσου (Κασσαβέτη 5, 2108013743), και στο Karavan (Μπενάκη Εμμανουήλ 4, Κηφισιά, 2108011502) όλα τα σιροπιάστα.
  • Στα καλύτερα νέα εστιατόρια έχω ξεχωρίσει το Μάγευμα πάρτης 130Α & Φωτίου Κορίτσα, Πειραιάς, 2104627832) για το κοντοσούβλι, τα χειροποίητα λουκάνικα και αλλαντικά από τους ιδιοκτήτες που βάζουν πολύ μεράκι.

* Η Νένα Ισμυρνόγλου είναι executive chef στο Γεύσεις με Ονομασία Προελεύσεως (Λεωφόρος Κηφισίας 317, 2108001402).

Ελένη Κυριακίδου

Share
Published by
Ελένη Κυριακίδου