Categories: TV SHOWSΓΕΥΣΗ

Master Chef, σ’ έχω δει, κάπου-κάπου σε ξέρω

Το Master Chef είναι ίσως η πιο επιτυχημένη εκπομπή της ελληνικής τηλεόρασης για την φετινή σεζόν, με πολύ κόσμο να το παρακολουθεί ανελλιπώς και να γίνεται πρώτο θέμα στα social media, αλλά και στις συζητήσεις στις παρέες. 

Εκτός όμως, από τις μαγειρικές δημιουργίες των διαγωνιζόμενων οι τηλεθεατές έχουν την τύχη να βλέπουν, ανά τακτά επεισόδια, και ήδη φτασμένους chef, εκτός των τριών βασικών που αποτελούν και τους κριτές των πιάτων, να δημιουργούν και να μοιράζουν την γνώση τους με τους παίκτες αλλά και το κοινό. Πολλοί μάλιστα, από αυτούς είχαν περάσει και από τις σελίδες της Popaganda, πριν βρεθούν στους τηλεοπτικούς μας δέκτες. 

Από «ψαγμένες» κουζίνες ακριβών εστιατορίων, μέχρι street food σε καντίνες, οι άνθρωποι αυτοί αλλάζουν τον γευστικό χάρτη της πρωτεύουσας. 

Σωτήρης Κοντιζάς

Έκλεψε τις εντυπώσεις των τηλεθεατών από τον πρώτο κιόλας κύκλο του παιχνιδιού, είχε όμως κλέψει τις καρδιές τον καλοφαγάδων της Αθήνας, όταν πριν από δυο χρόνια άνοιξε το Nolan, ένα εστιατόριο που μπλέκει ιδανικά την ελληνική και την ιαπωνική κουζίνα. Σε συνέντευξη που μας είχε δώσει, είχε μιλήσει για το πως είναι να μεγαλώνεις σε ένα σπίτι που μιλάνε τρεις γλώσσες, αλλά και για την εμπειρία που απέκτησε δουλεύοντας δίπλα στον Χριστόφορο Πέσκια, έστω και αμισθί, όταν πρωτοξεκίνησε.

Πάνος Ιωαννίδης



Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στις οθόνες μας ξεχώρισε και σε αυτό ίσως έπαιξε ρόλο και το εντυπωσιακό παρουσιαστικό του, ο Πάνος Ιωαννίδης όμως, είχε καταφέρει να ξεχωρίσει στις κουζίνες εδώ και αρκετά χρόνια. Με μια καριέρα που μετρά πάνω από 20 χρόνια, αποφάσισε να γίνει μάγειρας, πολύ πριν οι chef αρχίζουν να αντιμετωπίζονται σαν ροκ σταρ, όπως συμβαίνει τώρα. Όπως λέει και στους μαθητές του, για εκείνον σημαντικό είναι να γεννιέσαι food lover, αφού μάγειρας γίνεσαι.

Λεωνίδας Κουτσόπουλος

O Bάκης, ένας εκ των ιδιοκτητών του feedέλ, ο Λεωνίδας σεφ του γαστρονομικού μεζεδοπωλείου, και ο Αλέξανδρος που υπογράφει τα signature cocktail.

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να τον γνώρισε μέσα από τους τηλεοπτικούς του δέκτες, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος όμως, ευθύνεται για την κουζίνα ενός από τα πιο ωραία μαγαζιά στο κέντρο. Το feedέλ βρίσκεται σε μια κρυμμένη πλατεία στην καρδιά της πόλης, σερβίρει σύγχρονη ελληνική κουζίνα και έχει βραβευτεί πολλάκις γι’ αυτή. Το πρωτότυπο gastro-μεζεδοπωλείο, είναι κατά το ένα τρίτο δημιούργημα του Λεωνίδα Κουτσόπουλου.

Χριστόφορος Πέσκιας

 Ο σεφ και ιδιοκτήτης των εστιατορίων πBox, φροντίζει εδώ και πολλά χρόνια τα φαγητά που φτάνουν στα πιάτα των πελατών του να είναι ποιοτικά, νόστιμα και γεμάτα φαντασία. Ήταν μάλιστα, ένας από τους πρώτους chef που είχαν φιλοξενηθεί στις σελίδες της Popaganda και είχε εκμηστηρευτεί όλα τα μέρη που του αρέσει να τρώει στην Αθήνα. 

Ελένη Ψυχούλη

Πάντα χαμογελαστή και ετοιμόλογη, η Ελένη Ψυχούλη μοιράζεται εδώ και αρκετά χρόνια τις γνώσεις της αλλά και την αγάπη της για το φαγητό με το τηλεοπτικό κοινό. Κάποια χρόνια πριν είχε αποφασίσει να ανοίξει την καρδιά της και μοιραστεί και το άγχος που έχει το να μετατρέπεις την αγάπη αυτή σε μια επιχείρηση, που πρέπει να δουλεύει ασταμάτητα και να λειτουργούν όλα ρολόι. Το συμπέρασμά της; «Την επόμενη φορά δεν θα ξανακάνω εστιατόριο. Ποτέ πια».

Νίκος Μιχαήλ



Στα Άργουρα, την ψαροταβέρνα που έφτιαξε ο Νίκος Μιχαήλ στην Καλλιθέα, αφού βρέθηκε χωρίς δουλειά το 2010, δεν θα φάτε τηγανιτές πατάτες. Θα φάτε όμως, πεντανόστιμα οστρακοειδή, ταραμοσαλάτα από γλυκοπατάτα, μελιτζάνα με καπνιστό χέλι και παέγια θαλασσινών που θα σας κάνει να νομίζετε ότι είστε στην Ισπανία. Όλα αυτά συνοδεύονται από φρέσκα βιολογικά λαχανικά και τσίπουρο Ικαρίας. 

Θοδωρής Παπανικολάου

Ο chef του εστιατορίου Parla, δηλώνει ότι αγαπημένο του φαγητό είναι το ψωμί με τυρί και επί τέσσερα χρόνια μοίραζε την ζωή του μεταξύ Σαντορίνης και Φλωρεντίας. Δουλεύει ασταμάτητα από το 2004 και δεν σκοπεύει να πατήσει φρένο σύντομα. Για τον Θοδωρή Παπανικολάου και μια χωριάτικη μπορεί να είναι γκουρμέ, αρκεί να είναι φτιαγμένη από τα καλύτερα υλικά.

Γιώργος Βενιέρης

Σήφης Μανουσέλης / Γιώργος Βενιέρης

Αν δεν ξέρετε τι είναι τα bao bun, μια επίσκεψη στο Mr. Pug’s Canteen του Γιώργου Βενιέρη στο Χαλάνδρι, θα σας συστήσει τα μαγικά αυτά, αφράτα λευκά ψωμάκια, που έχουν γίνει παγκόσμια μανία στο street food. Ο γνωστός σεφ μεταφέρει όλα αυτά που προσέφερε τόσα χρόνια στο σπουδαίο asian fusion Oozora της Κηφισιάς, σε μια πιο απλή αλλά εξίσου νόστιμη εκδοχή.
Fun Fact: Στο Mr. Pug’s Canteen δούλευε ο Χρήστος Γλωσσίδης, ένας εκ των διαγωνιζομένων του Master Chef.

Νίκος Σκλήρας

Όταν το Zonar’s έκλεισε για ανακαίνιση πριν από μερικά χρόνια, οι καρδιές δεκάδων Αθηναίων ράγισαν για λίγο. Όταν όμως, άνοιξε με νέο και ανανεωμένο μενού, από τα χέρια του Νίκου Σκλήρα, ο οποίος είναι Executive Chef του ομίλου Πανά (Island Club Restaurant, Zonars, City Bistro, Bar de Theatre, Salon de Bricolage & Foyer), όλα μπήκαν στην θέση τους. Ο γνωστός chef, με χρόνια εμπειρίας σε κουζίνες μεγάλων εστιατορίων έδωσε μια νέα πνοή στο θρυλικό μαγαζί της Πανεπιστημίου, το οποίο πλέον προσφέρει και brunch, που τόσο φαίνεται να αγαπάνε οι Έλληνες. 

Θάνος Στασινός

Όταν το Περού συνάντησε την Ιαπωνία, δημιουργήθηκε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες κουζίνες στον κόσμο και ίσως η μοναδική που μπορεί να αποκαλείται πραγματικά fussion. Μέσα από αυτό το fussion δημιούργησε και ο Θάνος Στασινός το Nikkei. Με πιάτα που ακροβατούν ανάμεσα στο Μάτσου Πίτσου και το Φουτζιγιάμα, ο chef κατάφερε να φέρει αυτές τις μοναδικές για πολλούς γεύσεις και στην χώρα μας.

Σπύρος Παυλίδης

Από την Cookoovaya στα ηνία του Hoocut.

Είναι ο έκτος chef στην παρέα των πέντε που έχτισαν την διάσημη πλέον κουζίνα της Cookoovaya, καθώς δεν του αρέσει ο τίτλος του αρχηγού, παρόλο που εκείνος είναι ο βασικός υπεύθυνος. Μαζί με την ομάδα του κατάφεραν να χτίσουν ένα από τα πιο πολυσυζητημένα εστιατόρια της πρωτεύουσας, ενώ πριν μερικούς μήνες, αποφάσισαν πως ήρθε η ώρα να «κόψουν γύρο» και άνοιξαν το Hoocut, το οποίο είναι το μοναδικό μέρος όπου chef θα σας φτιάξουν «πιτόγυρα» και θα έχετε την ευκαιρία να δοκιμάσετε τυλιχτό με προβατίνα.

Σπύρος Ασίμης-Αντώνης Κουρκούτας

Οι δυο γνωστοί chef ευθύνονται για το μενού του εστιατορίου Ιθάκη στην περιοχή της Βουλιαγμένης. Φημίζονται για την μοντέρνα μεσογειακή κουζίνα που προσφέρουν, με θέα την θάλασσα, ενώ τα πιάτα τους έχουν δοκιμάσει προσωπικότητες όπως οι Μπιλ Κλίντον, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Σων Κόνερυ κ.α.

Μιχάλης Νουρλόγλου


Έχοντας περάσει κι εκείνος από μια αντίστοιχη θέση, αφού το 2010 συμμετείχε στο Top Chef του ANT1, ο Μιχάλης Νουρλόγλου, έδωσε αυτή τη φορά τα φώτα του στην νέα φουρνιά επίδοξων μαγείρων. Θεωρείται, πλέον, από τους κορυφαίους Έλληνες σεφ της γενιάς του και έχει συνδέσει το όνομά του με το πάντρεμα αυθεντικών μεσογειακών γεύσεων με την τέχνη της υψηλής γαστρονομίας.

Στράτος Δρακούλης


Μπορεί να μην είναι chef, είναι όμως ο αγαπημένος τους, καθώς στα κρεοπωλεία του, μπορούν να προμηθευτούν μερικά από τα καλύτερα κρέατα στον κόσμο. Κοbe beef από την Ιαπωνία, black angus από την Αυστραλία και καγκουρό Νέας Ζηλανδίας είναι μερικά μόνο από τα πανάκριβα κρέατα που εκτίθενται στις προθήκες του κρεοπωλείου «Drakoulis. Εκτός από αυτά, όποιος επισκεφτεί ένα από αυτά τα κρεοπωλεία, θα μπορέσει να ζήσει την μοναδική εμπειρία του να διαλέγεις κιμά, ακούγοντας ηλεκτρονική μουσική κάτω από ντισκόμπαλες. 

Ζαν-Μαρί Χόφμαν


Είναι αρχιμάγειρας της γαλλικής πρεσβείας από το 2004 και το ταλέντο του ξεχώρισε από μικρή ηλικία, κερδίζοντας αρκετές διακρίσεις. Στην Ελλάδα τον έφερε η επιθυμία να εγκατασταθεί στην πατρίδα της μητέρας του, η οποία και τον έμαθε να δίνει προσοχή στην κάθε λεπτομέρεια της προετοιμασίας των συνταγών, ενώ ο πατέρας του του εμφύσησε το πάθος για την γαλλική γαστρονομία. 

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι