Μια χειροποίητη μπύρα με Κεφαλονίτικη ψυχή

Δύο αδέρφια, ο Νίκος και ο Κυριάκος Μωραΐτης και ο θείος τους, Γιάννης Πολυχρονάτος δημιούργησαν τη Kefalonian Beer. Τώρα ο Καραβόμυλος, το μικρό ψαροχώρι του νησιού εκτός από το διάσημο λιμνοσπήλαιο της Μελισσάνης (18ο στη λίστα του Travelversed με τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον πλανήτη) απέκτησε και την πρώτη μικροζυθοποιία Κεφαλονιάς και Ιθάκης. Ο Νίκος μας ξενάγησε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της εταιρίας και απάντησε σε μερικές ερωτήσεις.

Πως αποφασίσατε τρεις νέοι άνθρωποι από διαφορετικούς επαγγελματικούς χώρους, να ασχοληθείτε με την παραγωγή μπύρας; Αρχικά η αγάπη για τον τόπο μας ήταν αυτό που μας έκανε να θέλουμε να μείνουμε, να επενδύσουμε και να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στην ανάπτυξη του, δημιουργώντας κάτι καινούριο, φρέσκο και ποιοτικό. Από εκεί και πέρα η κοινή μας θεωρία ότι πρέπει να στραφούμε ξανά στον πρωτογενή τομέα και κατ’ επέκταση στην παραγωγή, μαζί φυσικά με την αγάπη μας για την μπύρα ήταν τα πράγματα που μας έκαναν να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε την κεφαλονίτικη μπύρα.

Σε ένα νησί γνωστό κυρίως για την παραγωγή κρασιού εσείς πώς επιλέξατε τη μπύρα; Η Κεφαλονιά έχει να επιδείξει κάποιες εξαιρετικές ετικέτες κρασιού αναγνωρίσιμες  σε όλο τον κόσμο, καθώς και άλλα εξίσου ποιοτικά τοπικά προϊόντα.Η παραγωγή της Κεφαλονίτικης μπύρας θεωρούμε ότι ήρθε για να γεμίσει ένα κενό στον χάρτη των τοπικών αυτών προϊόντων και να δώσει την ευκαιρία στον καταναλωτή να δοκιμάσει την δική μας μπύρα φρέσκια, 100% φυσική, χειροποίητη και Ελληνική.

Νίκος Μωραΐτης, Κυριάκος Μωραΐτης, Γιάννης Πολυχρονάτος

Μετά από πόσους πειραματισμούς καταλήξατε στην εμφιάλωση της Kefalonian Beer; Η Kefalonian Beer είναι ένα πλάνο τριών-τεσσάρων χρόνων που τελικά υλοποιήθηκε πριν από κάποιους μήνες. Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, ασχοληθήκαμε πολύ πιο επαγγελματικά με την ζυθοποίηση, αναζητήσαμε καινοτομίες στο εξωτερικό, φυσικά πειραματιστήκαμε πολύ και τελικά καταλήξαμε στην συνταγή μας για την Κεφαλονίτικη μπύρα, μπύρα η οποία παράγεται αποκλειστικά από 100% ελληνική βύνη και είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι από τον Σεπτέμβρη θα χρησιμοποιούμε και τους πρώτους Ελληνικής παραγωγής λυκίσκους.

Πειραματίζεστε και σε κάτι άλλο, σε κάποια άλλη ετικέτα; Φυσικά! Σχεδιάζουμε προσεκτικά την επόμενή μας ετικέτα η οποία θα κυκλοφορήσει τον χειμώνα του 2016 και είμαστε πολύ κοντά στην τελική μπύρα που θα βγει στην παραγωγή ως η δεύτερη μπύρα της Μικροζυθοποιίας Κεφαλονιάς & Ιθάκης.

Τα αρώματα μπορεί να είναι για τον καθέναν κάτι διαφορετικό, ωστόσο ποια είναι αυτά που προσδιορίζουν τη δική σας μπύρα; Η Kefalonian Premium Lager είναι μία pale lager, με μέτρια πικράδα και ελαφριά αρώματα του λυκίσκου και της μαγιάς. Είναι μία διαφορετική νότα στις Lager που έχετε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Που διανέμεται η kefalonian beer και ως που σκοπεύετε να επεκταθείτε; Προς το παρόν η «Κεφαλονίτικη» κυκλοφορεί στο νησί της Κεφαλονιάς και σε επιλεγμένα καταστήματα της Αθήνας. Αυτό συμβαίνει λόγω της περιορισμένης παραγωγής αλλά και της προσοχής που δίνουμε στην ποιότητα της μπύρας. Υπάρχουν προτάσεις από αρκετά μέρη της Ελλάδας καθώς όσο περνάει ο καιρός, οι Έλληνες καταναλωτές στρέφονται όλο και περισσότερο στις ελληνικές μικροζυθοποιίες, οι οποίες πιστεύουμε, ότι τους εκπλήσσουν ευχάριστα. Από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη λοιπόν θα πωλείται και σε άλλα μέρη της Ελλάδας.

www.kefalonianbeer.com

Γεράσιμος Βαλλάτος

Share
Published by
Γεράσιμος Βαλλάτος