Categories: FeaturedΓΕΥΣΗ

Υπάρχει κάτι πιο συναρπαστικό από ένα δείπνο 50 μέτρα πάνω από το έδαφος;

Το Dinner in The Sky είναι μια ιδέα που ξεκίνησε στο Βέλγιο και πραγματοποιείται ήδη με επιτυχία σε 45 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Την περασμένη Παρασκευή, ήρθε και στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Τεχνόπολη, στο Γκάζι. Πρόκειται για μια ειδική πλατφόρμα με ένα τραπέζι με 22 θέσεις, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας, καθώς είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο ΕΝ 13814 για την κατασκευή και τη λειτουργία των ψυχαγωγικών πάρκων, πιστοποιημένο από την TÜV Rheinland. Καλυμμένο με τέντα, και με ειδικές θερμάστρες για ζέστη, πρόσφερε στους συνδαιτυμόνες, που δειπνούν φορώντας μια προστατευτική αλλά τελείως άνετη ζώνη,  ένα πραγματικά συναρπαστικό ουράνιο δείπνο που ηλέκτρισε και τις πέντε αισθήσεις.

Αψηφώντας τις προλήψεις που φορτίζουν την συγκεκριμένη μέρα, αποδεχτήκαμε την πρόσκληση του Label 5 και παρέα με άλλους δημοσιογράφους της γευσιγνωσίας και του lifestyle βρεθήκαμε στον «έβδομο ουρανό» απολαμβάνοντας ένας δείπνο στον αέρα, 50 μέτρα πάνω από την Τεχνόπολη στο Γκάζι. H βραδιά ξεκίνησε με ένα απεριτίφ με Label 5 και Fever Tree premium ginger beer, που μας προετοίμασε για την «πτήση». Ο κοσμοπολίτικος χαρακτήρας του Label 5 επιβεβαιώνεται μέσα από την παρουσία του και την αποδοχή του στις μεγάλες μητροπόλεις  του κόσμου, όπως τη Νέα Υόρκη,  το Παρίσι, το Σύδνεϋ, το Τόκυο, το Κέιπ Τάουν, τώρα και την Αθήνα.

Το μενού περιλάμβανε χαρακτηριστικά «πιάτα-σύμβολα» κάθε ηπείρου τα οποία συνόδευσε αρμονικά το Label 5, με αποτέλεσμα ένα ιδιαίτερα δημιουργικό food pairing. Στον κεντρικό –κενό- χώρο του τραπεζιού υπάρχει προσωπικό τριών ατόμων που φροντίζει για το σέρβις αλλά και την ολοκλήρωση της παρασκευής των γευστικών προτάσεων του σεφ. Φυσικά το Label 5 συνόδευσε όλη τη βραδιά μαζί με τη θέα της Ακρόπολης και όλης της Αθήνας που έκοβε πραγματικά την ανάσα.

Η πλατφόρμα του Dinner in the Sky έκανε το πρώτο της ανέβασμα προσφέροντας μια υψηλή γευσιγνωστική εμπειρία συνοδευόμενο από το πιο κοσμοπολίτικο ουίσκι στον κόσμο, το Label 5 Premium Scotch Whisky. Για τις επόμενες μέρες θα πραγματοποιούνται δυο δείπνα, το ένα στις 19.30 και το άλλο στις 21.30, διάρκεια μιάμισης ώρα το καθένα. Μην περιμένετε στιγμή και κάντε κράτηση για να ζήσετε κι εσείς αυτή την μοναδική εμπειρία, απολαμβάνοντας την Αθήνα, κυριολεκτικά και μεταφορικά στο πιάτο.

dinnerinthesky.gr

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη