Το φθινόπωρο έχει ήδη μπει για τα καλά και μια από τις αγαπημένες συνήθειες για τις κρύες βραδιές είναι ένα ρομαντικό δείπνο σε κάποιο επιλεγμένο εστιατόριο με ζεστή ατμόσφαιρα για να απολαύσεις καλό φαγητό με ένα μπουκάλι κρασί. Ε λοιπόν σου έχουμε καλά νέα! Το 5o Φεστιβάλ Γαλλικής Γαστρονομίας είναι γεγονός και δίνει την ευκαιρία σε κάποιους τυχερούς να απολαύσουν γεύματα γαλλικής έμπνευσης στα καλύτερα εστιατόρια της Αθήνας, να ταξιδέψουν σε γαλλικούς γαστρονομικούς προορισμούς με τον αγαπημένο οδηγό των foodies ανά χείρας ή να εμπλουτίσουν την κουζίνα τους με σκεύη γαλλικής ποιότητας κι αισθητικής.
Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η Popaganda και το εστιατόριο Artisanal (Zηρίνη 2, Κηφισιά) σας κάνουν δώρο τέσσερα γεύματα των δύο ατόμων για καθημερινές μέρες. Το Artisanal σαν επίθετο μπορεί να σημαίνει βιοτεχνικός ή χειροτεχνικός και σαν ουσιαστικό βιοτεχνικό επάγγελμα ή κεραμικό λαϊκής τέχνης. To ιστορικό κτίριο της Κηφισιάς στην συμβολή των οδών Κηφισίας και Ζηρίνη, αφού μεταμορφώθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 στο σύγχρονο Artisanal Lounge and Gardens, καταφέρνοντας να καθιερωθεί ως ένα από τα πιο δημοφιλή και ιδιαίτερα εστιατόρια bar της πόλης, υποδέχεται από τον φετινό Μάιο το κοινό του στην ειδικά διαμορφωμένη κήπο του.Mαζί με το γεύμα, η γαλλική σαμπάνια Mumm προσφέρει στους νικητές μία φιάλη για να απολαύσουν τη φίνα γεύση της μέσα από τις εκλεκτές φυσαλίδες της!
Πρόκειται για ένα χώρο που περιβάλλεται από σπάνια δέντρα που χρονολογούνται από τα τέλη του 1890, τον οποίο επιμελήθηκε και ανέπτυξε εμπλουτίζοντας τον με περίπου 100 λουλούδια και φυτά, ο αρχιτέκτονας τοπίου Κάρολος Χανικιάν. Ένας φιλόξενος και με ξεχωριστή αισθητική κήπος, κατάλληλος να φιλοξενήσει κάτω από την σκιά των πελώριων δένδρων του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, επιλογές για καφέ, φαγητό και ποτό. Ο Δημήτρης Δημητριάδης, αναλαμβάνει το μενού του εστιατορίου δίνοντας το δικό του στίγμα στις ανανεωμένες γευστικές προτάσεις. Έμπειρος και πολυβραβευμένος σεφ, έχει στο ενεργητικό του συνεργασίες με εστιατόρια που έχουν τιμηθεί με αστέρια Michelin, αλλά και εγχώριους Χρυσούς Σκούφους καθώς και το «Noma», καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο επί τέσσερα έτη. Οι επιλογές του νέου chef του Artisanal, ξεχωρίζουν για τα υλικά, το «δέσιμο» τους αλλά και τη γαλλική μυρωδιά του τελικού αποτελέσματος.