Categories: SPIRITSΓΕΥΣΗ

Έχει Πλωμάρι, Έχει Ήλιο κι αυτά είναι τα 7 φθινοπωρινά must για να μεγαλουργήσετε στην βεράντα σας

Έχει Πλωμάρι, Έχει Ήλιο!

Το ούζο που έχει συνδεθεί άρρηκτα με τον Ήλιο, τους Έλληνες, τις στιγμές χαράς και χαλάρωσης, τα μεζεδάκια δίπλα στην θάλασσα, τις παρέες που μιλάνε και γελάνε δυνατά. Το απόσταγμα που όπου κι όποτε κι αν το απολαμβάνεις φέρνει τον Ήλιο – όποια εποχή του χρόνου κι αν διανύουμε-  είναι σήμερα μαζί μας για να μας προτείνει το νέο φθινοπωρινό μας στέκι: την βεράντα ή το μπαλκόνι μας!

Μπορεί η φετινή χρονιά να είναι λίγο διαφορετική από τις προηγούμενες και να μην μας επιτρέπει να ζήσουμε τις αγαπημένες μας συνήθειες με την ίδια ευκολία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να μας λείψουν η χαρά και η απόλαυση που μας χαρίζει το Πλωμάρι.

Έχει Πλωμάρι, έχει Ήλιο λοιπόν κι αυτό σημαίνει ότι ακόμα και η βεράντα και το μπαλκόνι μας μπορούν εύκολα να μεταμορφωθούν για να γίνουν τα νέα αγαπημένα μας στέκια. Εκείνα τα στέκια που θα απολαμβάνουμε τους αγαπημένους μας μεζέδες. Σαλάτες, ψαράκια, θαλασσινά  και ότι άλλο τραβάει η όρεξή μας  αποκτούν άλλη νοστιμάδα δίπλα στο ουζάκι μας, αν τα ετοιμάσουμε και σερβίρουμε εμείς οι ίδιοι!

Έχει Πλωμάρι, έχει Ήλιο και ιδού 7 έξυπνοι τρόποι για να μεγαλουργήσουμε στην βεράντα και το μπαλκόνι μας, μεταμορφώνοντάς τα σε αγαπημένο στέκι για την παρέα μας.

1. Καινούριο τραπεζομάντηλο για το τραπεζάκι και νέα μαξιλαράκια για τις καρέκλες στα χρώματα του Ήλιου και της Θάλασσας. Δεν θα χρειαστεί να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, αλλά και πάλι θα υπάρχει η αίσθηση του καινούριου και του διαφορετικού και αμέσως το τραπέζι θα πάρει άλλη όψη.

2. Πιατάκια για μεζέδες. Ω γνωστόν, οι μεζέδες είναι φτιαγμένοι για μικρά πιατάκια. Μπορούμε λοιπόν, να επενδύσουμε σε ένα νέο σετ, το οποίο θα χρησιμοποιούμε μόνο όταν έχει Πλωμάρι, έχει Ήλιο και απολαμβάνουμε το ούζο μας.

3. Ένα ηχειάκι για μουσική. Πλέον, τα κινητά μας μπορούν και κάνουν τα πάντα, μπορούμε λοιπόν, να τα συνδέσουμε με ένα μικρό ηχείο και να ακούμε την αγαπημένη μας μουσική όσο απολαμβάνουμε τους μεζέδες και το Πλωμάρι μας έξω. Συνήθως αυτά τα ηχεία δεν χρειάζονται καν καλώδιο.

4. Λαμπάκια για να στολίσουμε τα κάγκελα ή ακόμα και τις γλάστρες μας. Μερικά φωτάκια εξωτερικού χώρου, είναι ότι πρέπει για να απογειώσουν την εμπειρία έχει Πλωμάρι, έχει Ήλιο τα φθινοπωρινά απογεύματα.

5. Μερικές νέες γλάστρες. Ούτως ή άλλως η κηπουρική είναι και μια μορφή ψυχοθεραπείας, οπότε εκτός από το να βλέπουμε την ομορφιά των λουλουδιών μας όταν απολαμβάνουμε το ούζο μας, θα μπορούμε να ασχοληθούμε μαζί τους και τις υπόλοιπες μέρες και να χαλαρώνουμε από τα όποια άγχη.

6. Κουβερτούλες φλις.  Φθινόπωρο είναι και μπορεί κάποια μέρα ο καιρός να είναι κάπως πιο δροσερός. Αυτό όμως δεν σημαίνει  πως πρέπει να κλειστούμε στο σαλόνι μας. Μπορούμε  να ρίξουμε απαλές  κουβερτούλες με ωραία χρώματα στα πόδια μας  και να συνεχίσουμε να απολαμβάνουμε  κανονικά τους μεζέδες μας στην βεράντα. 

7. Μια κούνια. Αν υπάρχει αρκετός χώρος στο μπαλκόνι ή στην βεράντα, τότε μια κούνια είναι ό,τι πρέπει,           για ν’ αράζουμε  απολαμβάνοντας το ουζάκι μας.

Έχει Πλωμάρι, έχει Ήλιο, καλή διάθεση και ιδέες υπάρχουν. Καλή σας διασκέδαση!  

*Διασκεδάζουμε με την παρέα μας τηρώντας προσεκτικά όλα τα μέτρα προστασίας που επιβάλλουν οι κανόνες υγιεινής, η ατομική υπευθυνότητα και η κοινή λογική. 

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.