Categories: ΓΕΥΣΗ

Δροσερές καλοκαιρινές νύχτες με την Kayak

Καλοκαίρι στην Αθήνα. Ζέστη, αφόρητη ζέστη και οι παραλίες του Αιγαίου φαντάζουν τόσο μα τόσο μακριά. Κι όμως, ένα ζεστό καλοκαίρι στην πόλη μπορεί να μετατραπεί σε μια μοναδική έξοδο και οι καθημερινές απολαύσεις να αλλάζουν κάθε φορά γεύση και επίγευση.

Πώς γίνεται αυτό; Εύκολα.

Σενάριο 1: Περίπατος στα μαγαζιά του κέντρου και την αρχαία αγορά. Ο ήλιος καίει. Και εκεί που λες, τι ωραίο το μνημείο του Λυσικράτη στην Πλάκα… ξαφνικά σε αποσυντονίζει ένα μαύρο χωνάκι με μια λαχταριστή μπάλα παγωτού μέντας και κομματάκια βέλγικης σοκολάτας και τώρα ακόμα και το μνημείο δείχνει πιο δροσερό σε σχέση με δυο λεπτά πριν (γιατί φυσικά τόσο σου πήρε για να φας αυτό το χωνάκι). 

Σενάριο 2: Νότια προάστια, χαλαρή βόλτα στην αθηναϊκή ριβιέρα. Στη γωνία Μεταξά και Ζησιμοπούλου, μια όαση κάνει την εμφάνισή της. Ένας ναός παγωτού. Και οι γεύσεις…. φυλαγμένες σαν πολύτιμα μπιζού! Κάπου εδώ αρχίζει το μαρτύριο της επιλογής. Το μεσαίο ή το μεγάλο, κυπελάκι ή χωνάκι, μαστίχα με ροζ πιπέρι και γρανίτα λεμόνι με βασιλικό ή σορμπέ exotic από mango, passion fruit, πορτοκάλι, lime και καρύδα; Δεν σου αφήνουν επιλογή, αρχίζεις να παραγγέλνεις χωρίς διακρίσεις, σαν να είναι η τελευταία σου μέρα στη γη και μετά θα έρθει το χάος και πρέπει οπωσδήποτε να γευτείς το White Choco Passion με πραγματικό passion fruit! Μάλλον θα χρειαστείς τη βοήθεια του κοινού για αυτό, αλλά αποφασίζεις ότι θα το χαρείς όλο μόνος σου.

Έτσι απέκτησε νόημα άλλο ένα βράδυ του Ιουλίου.

Η επόμενη μέρα θα κυλήσει πιο ήρεμα. Αυτό υπόσχεσαι στον εαυτό σου, αλλά –μεταξύ μας– ακόμα θυμάσαι την τελευταία κουταλιά από εκείνο το σορμπέ καρπούζι. Μα πώς να αντισταθείς, όταν σε κοιτάνε με τέτοιο θράσος μέσα από τα ψυγεία;

Κλείνεις τα ματιά, ζητάς τον κατάλογο των ποτών. Και να σου τα sorbetini και τα ice cocktails και τα mocktails! 

Ο κλήρος πέφτει στο Mango Ginger Sorbet με λευκό ρούμι και χυμό λεμόνι. Με δύο ομπρελίτσες.

Το χάος μπορεί να έρθει. Άλλωστε, το καλοκαίρι στην Kayak σε προετοιμάζει για όλα.

Boutique Kayak Πλάκα, Βύρωνος 1, Αθήνα 105 58, τηλ. 210 3223840
Boutique Kayak Γλυφάδα, Μεταξά 24 & Zησιμοπούλου 1, Γλυφάδα 166 74, τηλ. 210 8949130
Kayak @ The mall Athens – Μαρούσι
Kayak @ Smart Park – Σπάτα
Kαι το καλοκαίρι:
Σαντορίνη Οία,
Μύκονος – Ματογιάννια & Ντραφάκι,
Kέα Βουρκάρι,
ΚεφαλονιάΦισκάρδο,
Costa Navarino Resort
Ελένη Μαραγκού

Share
Published by
Ελένη Μαραγκού