Categories: ΓΕΥΣΗ

To ΠΣΚ που μας πέρασε, θέλαμε να αποδείξουμε ότι η μπύρα είναι το καλύτερο συνοδευτικό για το burger, που είναι δηλαδή…

Αν και κάθε χρόνο εμφανίζεται μια νέα τάση στο φαγητό, το burger δεν έχει χάσει τον θρόνο του, τη θέση του ως ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά για κάθε ηλικία και σχεδόν σε όλο τον κόσμο τα τελευταία 150 χρόνια περίπου. 

Γιατί; Επειδή είναι χορταστικό, επειδή υπάρχει ένα για κάθε γούστο, γιατί ποιος δεν απολαμβάνει τις γεύσεις που σερβίρονται μέσα σε ζεστά ψωμάκια, γιατί όπως έχει αποδείξει το φεστιβάλ που εμφανίστηκε το 2016 και εξελίχθηκε σε θεσμό που πολλοί Αθηναίοι (ανάμεσά τους κι εμείς) περιμένουν αγωνιωδώς κάθε χρόνο, η δημιουργικότητα και οι συνδυασμοί σε αυτό το είδος φαγητού δεν έχουν τέλος. Στο Burger Fest υπάρχουν τόσα και διαφορετικά burgers που είναι αδύνατο να φύγει κάποιος παραπονεμένος. 

Το Burger Fest λοιπόν, επέστρεψε και το 2019 στο Αμαξοστάσιο του ΟΣΥ στο Γκάζι, είναι μεγαλύτερο και πιο απολαυστικό από ποτέ, είναι γεμάτο μουσική, γεύσεις, happenings, χαμόγελα που προκαλούνται από τις ζουμερές συνταγές.

Φτάνοντας εκεί, το ότι θα χορτάσετε είναι το μόνο βέβαιο. Αλλά κάπως πρέπει και να δροσιστείτε και να ξεδιψάσετε. Γι’ αυτό το κομμάτι της απόλαυσης έχει φροντίσει η ΑΛΦΑ με το ανθισμένο και καταπράσινο «Ούρμπαν Γκάρντεν» της, που θα συναντήσετε στο βάθος του Αμαξοστασίου. Εμείς εκεί περάσαμε σχεδόν όλη την ώρα στο φεστιβάλ κατά το πρώτο του τριήμερο, μέχρι που βγήκαν οι Λονδρέζοι Asian Dub Foundation κι αναζητήσαμε μια θέση κάτω από το stage για να κάψουμε όσα είχαμε φάει.  

Όπως το burger έχει μεγάλη ιστορία, έτσι και η ΑΛΦΑ αποτελεί μία από τις παλαιότερες μάρκες μπύρας στην Ελλάδα, ενώ υπήρξε η πρώτη μπύρα ευρείας κατανάλωσης με ελληνικό όνομα. Κι όπως οι γεύσεις που δοκιμάσαμε ήταν και μια άλλη εμπειρία, έτσι και η κάθε μία από τις τρεις διαφορετικές μπύρες που απολαύσαμε έχει τη χάρη της. 

Ποια ήταν όμως η αποστολή που είχαμε; Θέλαμε να αποδείξουμε ότι η μπύρα είναι το καλύτερο συνοδευτικό για το burger. Πρώτη μας στάση σε αυτή την αποστολή -που προφανώς δημιουργήσαμε προκειμένου να φάμε πολύ και να έχουμε μια καλή δικαιολογία- ήταν η ξανθιά, ελαφριά Lager της ΑΛΦΑ. Δροσερή, ξεδιψαστική και ευκολόπιοτη αποτελεί μια σταθερή αξία για όσους αγαπάμε τη μπύρα και γι’ αυτό τη συνδυάσαμε με ένα κλασικό burger, όσο κλασικό δηλαδή μπορεί να είναι από τα δημιουργικά περίπτερα/burger houses του φεστιβάλ που όλο και κάποιο ενδιαφέρον twist προσθέτουν στις συνταγές. 

Έχουμε και λέμε λοιπόν: ωραίος, πλούσιος αφρός στο ποτήρι μας και ένα burger από το Juicy Grill με μπιφτέκι μοσχάρι, ψωμάκι με σκορδοβούτυρο και τυρί λιωμένο στον φούρνο, διπλό bacon, iceberg, ντομάτα και caesar’s sauce. Καλή εκκίνηση κάναμε. 

Συνεχίσαμε με μια ΑΛΦΑ Weiss, τη μπύρα που χωρίς αμφιβολία είναι η αγαπημένη όσων ξέρουν να απολαμβάνουν το καλό φαγητό. Αφιλτράριστη και φυσικά θολή σταρένια μπύρα, που συνδυάζει την αγαπημένη γεύση της μπύρας ΑΛΦΑ με τα αρώματα και τη φρουτώδη αίσθηση, της κατηγορίας Weiss. 

Θέλαμε λοιπόν να τη συνδυάσουμε με κάτι ξεχωριστό όσο ο δικός της έντονος αρωματικός χαρακτήρας και γι’ αυτό, αφήσαμε για λίγο το μπιφτέκι που συνήθως μπαίνει σε ένα burger και το ρίξαμε στο κοτόπουλο, τραγανό και ψημένο σε sous vide, με πανάρισμα 18 μπαχαρικών, curry mayo, ντομάτα και iceberg από το Burger AP.  

Ταιριαστός και ψαγμένος συνδυασμός. Άλλωστε , και η ΑΛΦΑ Weiss είναι αδιαμφισβήτητα για τους ψαγμένους της μπύρας. Όποιο burger κι αν επιλέξεις εσύ για την Αλφα Weiss σου, να θυμάσαι ότι το μοναδικό ανάποδο κουτί της, σε βοηθά να ανακινείς τη μαγιά πριν την κατανάλωσή της, ώστε να απολαύσεις το maximum της γεύσης της. 

Κάπου εδώ να πούμε ότι το να έχεις όλη τη γεύση και την απόλαυση που προσφέρει μια ωραία μπύρα χωρίς το αλκοόλ, προκειμένου να διατηρείς και τον έλεγχο των στιγμών σου, είναι πραγματικό δώρο. O λόγος για την ΑΛΦΑ Χωρίς, τη μπύρα που έχει όσα θέλουμε από μια lager.

Ισορροπημένη, απολαυστική, και κατάλληλη για κάθε στιγμή της ημέρας, εμείς σκεφτήκαμε να τη συνδυάσουμε με μια συνταγή που μας τράβηξε την προσοχή όπως μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή η συγκεκριμένη μπύρα. ΑΛΦΑ Χωρίς λοιπόν και ένα burger με μπιφτέκι από στρουθοκάμηλο, cheddar, ντομάτα, μαγιονέζα, φέτες ψητού και καπνιστού bacon. 

Είχαμε δύσκολη αποστολή. Τόσο δύσκολη όσο το να απαντήσει κανείς στο ερώτημα «πώς να πιάσω το burger μου για να μη γίνω χάλια».

Ωραία φάγαμε, νιώθουμε περήφανοι για τους συνδυασμούς που κάναμε αλλά που καταλήξαμε; Στο ότι το καλό φαγητό πάει άψογα με μια δροσιστική μπύρα (το ξέραμε από την αρχή, αλλά πάντα θέλουμε το επιβεβαιώνουμε) και το ταιριασμά τους απογειώνεται όταν έχουμε τη σωστή παρέα.

Μην αφήνετε λοιπόν τέτοιες νόστιμες ευκαιρίες να πάνε χαμένες. Συγκεντρώστε τους αγαπημένους σας καλοφαγάδες, μοιράστε τις μπύρες στα ποτήρια σας και καλό σας ΠΣΚ στο Burger Fest στις 20, 21 και 22 Σεπτεμβρίου

Ζωή Παρασίδη

Η Ζωή Παρασίδη γεννήθηκε τον Αύγουστο του 1990 στην Αθήνα. Σπούδασε στο τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και από το 2009 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Ζωή Παρασίδη