Categories: SPIRITS

Απελευθέρωσε τις φυσαλίδες και τον mixologist που κρύβεις μέσα σου. Εμείς σου δείχνουμε τον τρόπο

Το 2020 δυστυχώς χρειάστηκε να αποχωριστούμε τα αγαπημένα μας μπαρ για μεγάλα διαστήματα. Αυτό σήμαινε όμως πως έπρεπε να αποχωριστούμε και μερικά από τα αγαπημένα μας κοκτέιλ, αυτά που είχαμε συνδυάσει με χαρούμενες στιγμές, γέλια με φίλους και χορό μέχρι το πρωί. Πλέον όμως, υπάρχει ένας τρόπος να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας κοκτέιλ ακόμα και στο σαλόνι του σπιτιού μας και να γίνουμε εμείς οι ίδιοι mixologist. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να απελευθερώσουμε τις φυσαλίδες. Κι αν αναρωτιέστε πως θα γίνει αυτό, η απάντηση είναι μια: Three Cents.

Αυθεντικά, φτιαγμένα με φροντίδα, φυσικά συστατικά, χωρίς συντηρητικά και τεχνητά χρώματα, τα Three Cents αναβαθμίζουν την εμπειρία απόλαυσης και στο σπίτι, είτε ως κορυφαίο mixer που εγγυάται ένα εξαιρετικό cocktail, είτε ως premium αναψυκτικό. Έτσι, θα μπορούμε από δω και πέρα να φτιάχνουμε όλα εκείνα τα κοκτέιλ που απολαμβάναμε στις αγαπημένες μας μπάρες και στο σπίτι μας. Με  Three Cents και μόλις 2-3 υλικά ακόμα θα γίνουμε εμείς οι bartenders και τα βράδια στο σαλόνι μπροστά από την τηλεόρασή μας θα αποκτήσουν άλλο νόημα και κυρίως άλλη γεύση.

Ροζ Γκρέιπφρουτ, μανταρίνι και περγαμόντο, κεράσι ή Ginger beer θα απογειώσουντην γευστική εμπειρία, ενώ οι φυσαλίδες θα είναι άφθονες μέχρι την τελευταία γουλιά. Ένα σύνολο μικρών εκρήξεων στο στόμα, διεγείρουν τις αισθήσεις και προσφέρουν εγγυημένα την απόλυτη ευχαρίστηση. Ποιός είπε άλλωστε, ότι το σαλόνι μας δεν μπορεί να μεταμορφωθεί σε έναν ιδιότυπο μπαρ;

Κι αν θες λίγη έμπνευση, παρακάτω σου έχουμε μερικές απίθανες συνταγές Cocktail με Three Cents

Tangy Spirit Paloma 

Τα συστατικά: 50ml Blanco Tequila | 200ml Three Cents Pink Grapefruit Soda

Η μέθοδος:  περνάμε το χείλος ενός ψηλού ποτηριού με αλάτι, γεμίζουμε με πάγο, προσθέσουμε την Blanco Tequila και γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτήρι με Three Cents Pink Grapefruit Soda. Γαρνίρουμε με μια φλούδα grapefruit. 

Μυστικό: μπορούμε να αντικαταστήσουμε το απλό αλάτι με κάποιο που έχει ιδιαίτερη γεύση όπως καπνιστό ή αρωματισμένο με δεντρολίβανο και το cocktail μας θα πάρει άλλη διάσταση!

Περισσότερα για την τέλεια Paloma εδώ.

Citron Blast – Sir Collins

Τα συστατικά: 40ml London Dry Gin | 10ml Yellow Chartreuse | 100ml Three Cents Mandarin & Bergamot Soda

Η μέθοδος: σε ψηλό ποτήρι με πάγο προσθέτουμε το Gin και το Yellow Chartreuse και γεμίζουμε απαλά με Three Cents Mandarin & Bergamot Soda.  Γαρνίρουμε με ένα αρωματικό κλωνάρι κόλιανδρου. 

Μυστικό: Για μια πιο Ελληνκή εκδοχή, αντικαταστήστε το Yellow Chartreuse με λικέρ Μαστίχα και γαρνίρετε με μια φλούδα από φρέσκο μανταρίνι.

Περισσότερα για το τέλειο Sir Collins εδώ.

Cherry Tai

Τα συστατικά: 40ml Jamaican Rum | 10 ml Triple Sec | 2 σταγόνες Angostura Bitters | Three Cents Cherry Soda

Η μέθοδος: σε ψηλό ποτήρι με πάγο προσθέτουμε όλα τα υλικά και συμπληρώνουμε με Three Cents Cherry Soda. Γαρνίρουμε με ένα φύλλο δυόσμου και καλή ποιότητας κεράσια cocktail. 

Μυστικό: μπορούμε να παίξουμε με τη συνταγή χρησιμοποιώντας διαφορετικά είδη ρούμι ή φτιάχνοντας το δικό μας συνδυασμό. Φροντίζουμε η Three Cents Cherry Soda να είναι πάντα παγωμένη!

Περισσότερα για το τέλειο Cherry Tai εδώ.

Gingery Warmth Caribbean Mule

Τα συστατικά: 50ml Spiced Rum | 100 ml Three Cents Ginger Beer | 2 σταγόνες Angostura bitters

Η μέθοδος: σε ψηλό ποτήρι με πάγο προσθέτουμε το Spice Rum, 2 σταγόνες Angostura bitters και συμπληρώνουμε με Three Cents Ginger Beer. Γαρνίρουμε με μια φρέσκια φέτα lime.

Μυστικό: φτιάχνουμε το δικό μας mule αντικαθιστώντας το Spice Rum με London Dry Gin και γαρνίρουμε με φέτες αγγουριού!

Περισσότερα για το τέλειο Caribbean Mule εδώ.

Απολαμβάνεις καλύτερα τα cocktails ακούγοντας τη λίστα Three Cents στο Spotify:

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι