Categories: ΓΕΥΣΗ

Αυτό το μπαρ στην Αθήνα έχει 500 διαφορετικές ετικέτες ουίσκι

Η αλήθεια είναι ότι η ομάδα ανθρώπων που αναζητούν το καλό γούστο, κάνοντας στροφή σε κλασσικές αξίες, αριθμεί λίγους ακόμη. Ο αριθμός αυτών των ζηλωτών όμως έχει αυξητική τάση, καθώς ανακαλύπτουν με ευχαρίστηση ολοένα και περισσότερα μέρη, τα οποία αντιπροσωπεύουν τον αναζητούμενο θησαυρό. Ανάμεσα σε αυτά και το CV Distiller. Άνοιξε τις πόρτες του πρόσφατα σε ένα νέο χώρο, στη Χατζηγιάννη Μέξη πίσω από το Χίλτον. Το μπλέ – γκρι στους τοίχους, η εμφανής χρήση ξύλου (πραγματικά δίνει έξτρα cozy πόντους στη φιλόξενη ατμόσφαιρα) και η λάμψη από τους καθρέφτες που αγκαλιάζουν το χώρο, μεγεθύνοντας τις διαστάσεις του, κερδίζουν το βλέμμα από την είσοδο ακόμη. Το CV Distiller ήρθε (ή μάλλον επανήλθε, αφού η πρώτη του εμφάνιση έγινε το 2010 στον Κεραμεικό) όχι για να ταράξει τα νερά, ως επαναστάτης με ή χωρίς αιτία, αλλά για να διδάξει αυτό που οι Άγγλοι αποκαλούν well-being. Σε αυτή την τεράστια σε σχήμα πέταλου μπάρα – μονοπώλιο της προσοχής κάθεται κανείς για να χαλαρώσει, για να πιει το ποτό του επανεκτιμώντας τη γεύση και για να ταξιδέψει σε άλλες δεκαετίες, ακούγοντας εκπληκτικές επιλογές φίνας jazz και αισθαντικής soul.
Το εύρος των αποσταγμάτων του πραγματικά εντυπωσιακό: περίπου πεντακόσιες (!) ετικέτες malt whiskey, ταξινομημένες ανά γεωγραφική περιοχή της Σκωτίας (Dalwhinnie, Glenfarclas, Aberlour κ.λ.π), αλλά και ιαπωνικές (Miyagikyo, Suntory ‘Kakubin’ κ.α.) καθώς και ιρλανδέζικες. Δεκάδες ετικέτες ρούμι από μέρη εξωτικά, όπως η Κούβα, η Τζαμάικα, η Βενεζουέλα, η Γουατεμάλα και η Καραϊβική, cognac όπως το Camus V.S.O.P ή το Chateau de Beaulion, armagnac σαν το Chabot V.S.O.P. και το larressingle του 1934, αλλά και δεκαοχτώ signature cocktails (συν 4 χωρίς αλκοόλ) με την επιμέλεια και τη φροντίδα του Θοδωρή Πύριλλου – κορυφαίο το Postcard from Saint Tropez με τζιν, μέλι αρωματισμένο με λεβάντα, maraschino και σαμπάνια.
Η επιμονή στη λεπτομέρεια και το εξαιρετικό σέρβις ανεβάζουν τους πόντους αυτού του μπαρ το οποίο δεν έχει σνομπ συμπεριφορά, αλλά αντίθετα καλωσορίζει ως πραγματικός gentleman το θαμώνα (κι αυτή είναι η σωστή λέξη- αποκλείεται να πάει κανείς μόνο μια φορά). Ανοίγει γύρω στις 12 το μεσημέρι και αποτελεί την ιδανική επιλογή για μεσημεριανούς ή απογευματινούς ρεμβασμούς με απολαυστικό καφέ, με παρέα ή άνευ. Υπάρχουν προσεγμένες προτάσεις και για φαγητό, οι οποίες μπορούν να συνοδεύσουν απολαυστικά το ποτό, χωρίς να κάνουν το χώρο να απεμπολεί το βασικό του χαρακτήρα. Το CV Distiller είναι ένα καθαρόαιμο μπαρ, αντάξιο των καλύτερων στο εξωτερικό και αυτό επιθυμεί να παραμείνει.
Στα έγκατά του κρύβει ένα μυστικό. Υπακούοντας στο σουρεαλιστικό στίχο «στα υπόγεια είναι η θέα», η προσωπική συλλογή του bon viveur ιδιοκτήτη Στέφανου Ψυλλάκη (αυτή η σπάνια και δυσεύρετη, με μεγάλη αξία σύνθεση από εκλεκτά whiskey, armagnac και cognac) αναμένει τους μελλοντικούς θαυμαστές της, σε ένα μέρος προφυλαγμένο σαν καταφύγιο. Κατεβαίνοντας μια σκάλα, περνά κάποιος σε μια διαφορετική ατμόσφαιρα, μια άλλη εποχή κάπου χαμένη σε φράγκικα μοναστήρια και κάστρα της Σεβίλλης. Ένα μεγάλο ξύλινο μοναστηριακό τραπέζι, δερμάτινοι καναπέδες, σιδερένια κιγκλιδώματα που αγκαλιάζουν με προσοχή τα μπουκάλια κι ένα ταβάνι το οποίο αστράφτει σε χάλκινους τόνους σα λιωμένο ηλιοβασίλεμα, τραβούν την προσοχή και σφραγίζουν τη μνήμη ανεξίτηλα. Ο χώρος -δεν έχει ακόμη αρχίσει να λειτουργεί- προορίζεται για μεγάλες εκπλήξεις που θα αποκαλυφθούν σταδιακά, με την πάροδο του χρόνου και θα περιλαμβάνουν θεματικά events, καθώς και βραδιές γευσιγνωσίας.
CV Distiller, Χατζηγιάννη Μέξη 7, Χίλτον, τηλ.: 210-7231767

 

Γιώτα Παναγιώτου

Share
Published by
Γιώτα Παναγιώτου