Categories: ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το TEDx Thessaloniki 2015 μεταμορφώθηκε σε πάρτι με τη δύναμη της SOL

Το TEDxThessaloniki 2015, που έλαβε χώρα στο Βασιλικό Θέατρο, το Σάββατο 23 Μαΐου έγινε με σκοπό να χτίσει γέφυρες ανάμεσα στην επιστήμη και την καθημερινή ζωή, το παρόν και το παρελθόν, την υψηλή τεχνολογία και την παιδική αθωότητα, τις μητροπόλεις του πλανήτη με τις πιο απομονωμένες περιοχές του χάρτη, την κρατική εξουσία και τον πολίτη… Μέσα από δεκατέσσερις επιδραστικές ομιλίες, το TEDx κατόρθωσε να φέρει την μεγάλη σημασία του διαλόγου και πάλι στο τραπέζι. Η Popaganda ήταν καλεσμένη της SOL Beer, που για δεύτερη συνεχή χρονιά υπήρξε χορηγός του TEDx Thessaloniki.

Το φανταστικό VAN της SOL (χρονολογίας 1967)

Οι χαρούμενες συντάκτριες, Ζωή Παρασίδη και Φιλίππα Δημητριάδη, και ο στιβαρός οδηγός Θανάσης

Στο φοβερό VAN της SOL είχαν επιβιβαστεί επίσης ο Θεοδόσης Μίχος και ο Παναγιώτης Μένεγος

Φτάσαμε στο Βασιλικό Θέατρο με το βανάκι της SOL, ή αλλιώς τον «πύραυλο», όπως το αποκαλούσε ο οδηγός του, Θανάσης, που υπήρξε και εξαιρετικός ξεναγός καθώς μας οδήγησε στο TEDx μέσα από μια όμορφη βόλτα με θέα τον Θερμαϊκό, δείχνοντάς μας μερικά από τα ορόσημα της συμπρωτεύουσας.

Τα κορίτσια της SOL

Και τα κορίτσια που λέγονται SOL.Δροσερά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αλήθεια είναι πως φτάσαμε λίγο αργότερα από τη στιγμή που η πρώτη ομιλητής, Πηνελόπη Σταυροπούλου, είχε ξεκινήσει την ομιλία της, καθώς το προηγούμενο βράδυ είχε προηγηθεί το πάρτι της Popaganda στο Bord de l’Eau και το ξύπνημα ήταν δύσκολο. H αγαπημένη μας μπίρα SOL όμως, μας έδωσε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε μέσα από το SOL Simulcast στον υπόγειο χώρο του θεάτρου, τις ομιλίες του πρώτου μέρους του TEDx (με κορυφαία την ομιλία της Αναστασίας Τσουκαλά, με θέμα την αστυνομική βία κατά των πολιτών) in the SOL way, δηλαδή καθισμένοι χαλαρά και έχοντας την ευκαιρία να σχολιάζουμε χαμηλόφωνα μεταξύ μας όσα έλεγαν οι ομιλητές. 

SolSearch.com, το ψαχτήρι που σου μαθαίνει καλύτερα την πόλη σου – μόλις λανσαρίστηκε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ξεδιψώντας στο γρασίδι

Οι Deep In The Top μπροστά στο VAN

Όταν έφτασε η ώρα για το διάλλειμα, ξέραμε ότι έχει φτάσει και η στιγμή για μια παγωμένη SOL. Οι Deep in The Top, η θεσσαλονικιώτικη μπάντα που αποτελείται από 20χρονους «μπλουζάδες» που βάζουν άνετα τα γυαλιά στους μεγαλύτερους, έστησαν τη σκηνή τους μπροστά από το βαν της SOL και μετέτρεψαν με τους ροκάμπιλι και μπλουζ ήχους τους, το κέντρο της Θεσσαλονίκης σε Καλιφόρνια. Οι θεατές και μαζί τους και εμείς, αράξαμε στο γρασίδι του περίβολου του θεάτρου και με μια SOL ανά χείρας, κουνήσαμε ρυθμικά τα πόδια μας στις μελωδίες της γεμάτης ενέργεια μπάντας. Δεν παραλείψαμε φυσικά να ποστάρουμε φωτογραφίες από την υπέροχη αυτή εμπειρία στο Instagram με hashtag #SOLbeer #espiritulibre.

Αν και θα καθόμαστε άνετα κι άλλο στον προαύλιο χώρο του Βασιλικόν, παρακολουθήσαμε το δεύτερο και το τρίτο μέρος του TEDx Thessaloniki ξεχωρίζοντας στιγμές όπως τον γεμάτο ζωή Jerome Kaluta  που δήλωσε “αφρογκρέκος”, λέγοντας πως πάνω του συνδυάζεται τόσο το Κονγκό και η Αφρική, όσο και η Ελλάδα, τα λόγια του Νίκου Δεδέ με θέμα τον ιό του AIDS και την συγκλονιστική ομιλία της  Melissa Fleming, η οποία μοιράστηκε μαζί μας μια ιστορία μετανάστευσης.

Φινάλε όπως αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο TEDxThessaloniki, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και η νέα πλατφόρμα της SOL, το SolSearch.com, το οποίο προτείνει τα πιο cool, αυθεντικά και ανεξάρτητα σημεία μέσα στην πόλη με την υπογραφή του Monocle. To πολύτιμο εργαλείο Solsearch.com που μόλις λανσαρίστηκε, προσθέτοντας Αθήνα και Θεσσαλονίκη μετά το Λονδίνο και το Σάο Πάολο, μας έδωσε την ευκαιρία να ανακαλύψουμε καλύτερα την πόλη.  Έτσι όταν αποχωρήσαμε από το Θέατρο Βασιλικόν και πάλι με το βαν της SOL είπαμε στο Θανάση, ότι θα κάνουμε πρώτα την αναζήτησή μας στο SolSearch.com και μετά θα του ανακοινώσουμε το που θα πρέπει να μας πάει. Όσα ακoλούθησαν στα στέκια της Θεσσαλονίκης που έχει επιλέξει η SOL, θα μείνουν για πάντα στη Θεσσαλονίκη.

www.solsearch.com

www.facebook.com/solbeergreece

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη