SPHERA NETWORK

Soteur: «Το street art δεν απευθύνεται σε φιλότεχνους»

Ο Σωτήρης Φωκέας, γνωστός στους δρόμους της Αθήνας ως SOTEUR, είναι ένας πολυπράγμων καλλιτέχνης: Από την street art του, που υπάρχει σε πολλά σημεία της Αθήνας, μέχρι τους πίνακές του -ναι θα βρείτε έναν μέχρι και στο Μουσείο Χριστιανικής και Βυζαντινής Τέχνης- και από τα κεραμεικά του μέχρι τα doodles που κάνει online, δεν υπάρχει κάποιος που να γνωρίζει την urban σκηνή της πόλης και να μην έχει δει ή αγαπήσει έργο του. 

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από μικρός ξεκίνησε ως street artist πριν τις σπουδές του στην ΑΣΚΤ, όπου συνδύασε την αγάπη του για την τέχνη του δρόμου με μια πιο εικαστική προσέγγιση για να καταλήξει στο χαρακτηριστικό προσωπικό pop art στυλ του.

Το πολύχρωμο έργο του είναι πολιτικό και συμβάλλει στη συζήτηση για την τέχνη στον δημόσιο χώρο και πώς αλλάζει την εικόνα της πόλης. Η πλατφόρμα του είναι είτε ο δρόμος, είτε το διαδίκτυο, και στον πυρήνα του υπάρχει πάντα η πολικότητα μεταξύ του ιδιωτικού και δημόσιου χώρου.

Σε αυτή τη συνέντευξη μας μιλάει για το θέμα της δουλειάς των street artists, την τέχνη στον δημόσιο χώρο, την πολιτική της διάσταση και πώς τα έργα του είναι ένα πολιτικό σχόλιο για τη σύγχρονη κοινωνία.

Γιάννης Τσιούλης

Share
Published by
Γιάννης Τσιούλης