Αν γυρίσουμε τους δείκτες του ρολογιού δέκα χρόνια πίσω και ως ιστορικοί του μέλλοντος θυμηθούμε τις απαρχές του YouTube, θα «ξεσκονίσουμε» τα πρώτα βίντεο ενός καναλιού που ακούει στο όνομα Μικρή Ολλανδέζα. Σήμερα, το κανάλι αυτό απαριθμεί πάνω από 300k subscribers και οι δύο άνθρωποι που το συνδημιούργησαν είναι σύντροφοι στη ζωή και συνεργάτες στη δουλειά – δηλαδή το YouTube.
Η Δανάη Γεωργαντά και ο Δημήτρης Σαραντόπουλος ξεκίνησαν μαζί το πρότζεκτ «Μικρή Ολλανδέζα» πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. «Σκέψου, θα είμαστε η πρώτη γενιά που θα πάρει σύνταξη από το YouTube» λέει ο Δημήτρης, ο άνθρωπος που στις αρχές ήταν κατά κύριο λόγο πίσω από την κάμερα και έκανε το μοντάζ του υλικού που βλέπουμε εδώ και χρόνια να ανεβαίνει στο κανάλι τους. «Θεωρητικά», προσθέτει η Δανάη. «Είναι περίεργη η δουλειά. Είναι πολύ ωραία, πολύ δημιουργική, αλλά είσαι ελεύθερος επαγγελματίας που είναι δύσκολο στην Ελλάδα. Ειδικά σε μια δουλειά που δεν υπήρχε πριν από δέκα χρόνια. Δηλαδή πάμε στα τυφλά και κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
Με μια δόση χιούμορ, ο Δημήτρης φαντάζεται τη Μικρή Ολλανδέζα με μαγκούρα: «Καλωσήρθατε στο podcast». «Θα κάνουμε vlog που πάμε να πάρουμε τη σύνταξη από την τράπεζα την 1η του μήνα», συμπληρώνει τις ιδέες η Δανάη. «Ή “έφαγα όλη μου τη σύνταξη” στο haul», συνεχίζει ο Δημήτρης.
Αφού έχουμε γνωριστεί περνώντας λίγο χρόνο μαζί στο σπίτι τους, όπου μιλούν για τα πάντα ανοιχτά και αφιλτράριστα χωρίς να αφήνουν το fun κομμάτι έξω από την εξίσωση, πηγαίνουμε στο ευρύχωρο studio που νοικιάζουν μαζί με άλλα δύο brands. Εκεί όπου κάνουν την παραγωγή των podcast τους, κάνουν τις φωτογραφίσεις για το fashion brand Social Outkast και όπου διαδραματίζονται πολλά, μπροστά και πίσω από τις vlogging κάμερες.
Η αλήθεια είναι πως η Δανάη και ο Δημήτρης είναι από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του YouTube. Πώς είναι όμως να ζεις με την αγωνία του content creation, του να κρατάς ένα κανάλι ζωντανό και ευφάνταστο μετά από τόσα χρόνια, και τι προκλήσεις έχει αυτό σε μια αληθινή συντροφική σχέση;
Την απάντηση μας τη δίνουν στο βίντεο που ακολουθεί και την κάνουν να μοιάζει τόσο απλή και εύκολη (κι ας μην είναι τίποτα από τα δύο):