Categories: ΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τι εννοούμε ακριβώς όταν λέμε “prom”;

Οι αρχές του καλοκαιριού μπορεί να δημιουργούν μία αδημονία για τις επερχόμενες καλοκαιρινές διακοπές αλλά, για τους νεότερους, είναι η εποχή αποφοίτησης και απεγκλωβισμού από το βάσανο που ονομάζεται Πανελλήνιες (μην ανησυχείτε, θα περάσουν χωρίς να το καταλάβετε).

Αλλά πόσοι και από τους νεότερους και από τους μεγαλύτερους, βλέποντας αμερικανικές ταινίες (οι οποίες ταιριάζουν ταμάμ γι’ αυτά τα καλοκαιρινά βράδια που αποφασίζετε να μείνετε σπίτι με air condition, αγκαλιά με ένα οικογενειακό παγωτό) δεν ζηλέψατε αυτή την νοσταλγική και κιτς γοητεία των prom nights;

Μην ανησυχείτε όμως γιατί μία τέτοια έρχεται την Παρασκευή 9 Ιουνίου στο Deree American College όπου το six d.o.g.s θα στήσει ένα μεγάλο Prom Night αυστηρά θεματικό με μουσική που θα έχει κάτι από prom, ξεκινώντας από τα 50s και φτάνοντας μέχρι τα 80s. Απαραίτητη προϋπόθεση να βρείτε εκείνα τα ρούχα που πάντα θα θέλατε να βάλετε μιμούμενοι την Olivia Newton-John και τον Jοhn Travolta, να βρείτε ένα ταίρι και να οργώσετε το dancefloor. Μέχρι τότε, συγκεντρώσαμε μερικά πράγματα που θα σας προθερμάνουν για τα καλά πριν γίνετε… pretty in prom.

H Sandy και ο Danny ή πολύ απλά η Olivia Newton-John και ο John Travolta στο απόλυτο κομμάτι από την απόλυτη 70s rom com. Τουτέστιν, “Summer Nights” από το Grease (1978). Γιατί ποιας δεν έχει μιμηθεί την λεπτή φωνή της Olivia χορεύοντας;


Αλλά επειδή δεν μπορούσαμε να διαλέξουμε μόνο ένα, ορίστε και το δεύτερο «απόλυτο» κομμάτι της ταινίας. Ουυ, ουυ, ουυ.

Τέσσερα χρόνια πριν ο George Lucas γράψει sci-fi ιστορία με το πρώτο Star Wars, σκηνοθέτησε το American Graffitti (1973) και αποτύπωσε τι σημαίνει η αποφοίτηση στα 50s. Και για του λόγου το αληθές, ορίστε και ένας prom dance:

Μπορεί στο Breakfast Club οι πέντε αταίριαστοι μαθητές που παραμένουν σαββατιάτικα…εσώκλειστοι και στο τέλος γίνονται μία ωραία παρέα, να μην περιέχει κάποιον χορό αποφοίτησης, ωστόσο, στην συνείδησή μας έχει κάτι από prom. Μπορεί και να φταίει η μετάλλαξη της Allison που από νταρκ τυπάκι έγινε μία κεχαριτωμένη στην παρακάτω σκηνή:


Houston, we got a problem. Αλλά, ακόμα δεν έχουμε γιατί χορεύουμε.

Kαι κάτι λίγο πιο spooky. Μην ανησυχείτε, δεν θα συμβούν τέτοια στο πάρτι της Παρασκευής.

Τρελό Σαββατοκύριακο στου Μπέρνυ. Τρελό Παρασκευόβραδο στο Deree.


Γιατί πάντα τα proms έχουν ανατροπές, αγνώριστες φάτσες, κακά (αλλά επικά) ντυσίματα και χυλόπιτες. Ε, Rachel;

Kαι καμιά φορά και λίγο παραπάνω μύτη…

…ή κιλά, ή…αφάνα.

H Andie στο Pretty In Pink σαν να το φόρεσε κάπως καλύτερα.

Αλλά η Lorraine στο Back To The Future το φόρεσε καλύτερα από όλες.

Και αγόρια, για την Παρασκευή εφοδιαστείτε με αρκετή μπριγιαντίνη. Ζελέ για τα μαλλιά με απλά λόγια. Κάντο όπως ο Travolta.

Kαι αγόρια και κορίτσια, κάντε το όπως η Sandy και ο Danny στο Grease.

Αλλά δεν θα σας αφήναμε και χωρίς Footloose.

Τελικό ζέσταμα για την Παρασκευή με λίγο ακόμα Footloose:

Six d.o.g.s. Prom Night at Deree – The American College of Greece
Dress Code (θα τηρηθεί αυστηρά): Vintage Formal
Παρασκευή 9 Ιουνίου στις 22:00
Τοποθεσία: Deree – The American College of Greece,
Γραβιάς 6, Αγία Παρασκευή
Είσοδος: 5 ευρώ
Ελένη Τζαννάτου