Ποιήματα επί ποιημάτων έχουν γραφτεί για τη Μέκκα των αντιθέσεων, την Αθήνα. Αμέτρητες αράδες, εδώ και χιλιάδες χρόνια, από τους φιλοσόφους μέχρι το κορίτσι που γράφει την πρώτη της έκθεση στο δημοτικό. Κυκεώνες φωτογραφιών, ζωγραφιές επί ζωγραφιών, από τον καλλιτέχνη που θα στήσει την καρέκλα-σκηνοθέτη στην Πνύκα μια ηλιόλουστη μέρα και θα «χαρτογραφήσει» με τις μπογιές του τον αρχιτεκτονικό ορίζοντα της ελληνικής πρωτεύουσας, μέχρι το παιδί που με τις κηρομπογιές του θα σχεδιάσει ένα σοκάκι στο μπλοκ ζωγραφικής. Η αθηναϊκή ατμόσφαιρα έχει μελετηθεί, συζητηθεί και καταγραφεί και θα συνεχίζεται να καταγράφεται από ανθρώπους από όλο τον κόσμο, με μια ένταση τα τελευταία χρόνια κυρίως λόγω της κρίσης. Μια ομάδα νέων που κατοικεί στην ιδιαίτερη αυτή πόλη με τη μακρά ιστορία αποφάσισε να καταγράψει τον παλμό της και οπτικοακουστικά. Να ζωντανέψει τους ανθρώπους της μέσα από την τέχνη του video.
Πρωταγωνιστές, αλλά και δημιουργοί είναι οι «Αθηναίοι», οι πολίτες που ζουν ή κινούνται κατά κύριο λόγο στην Αθήνα. Ένα project ελεύθερης δημιουργικότητας που περι-ορίζεται μόνο από το χωρικό προσδιορισμό του «210», απ’ όπου πήρε και το όνομά του. Το Project210 υιοθετεί το ύφος του ντοκιμαντέρ και αναζητά και αναδεικνύει τα πρόσωπα της πόλης που της χαρίζουν τις αποχρώσεις της. Αξιοποιώντας τα digital media, η ομάδα πίσω από το project συνθέτει τη σύγχρονη -ψηφιακή- ιστορία της πόλης. Την ιστορία του τώρα, από τους ανθρώπους που την ζουν.
Πώς ξεκίνησε; Το Project210 είναι μια ιδέα που εξελίχθηκε μέσα από το Athens Digital Arts
Η Αθήνα κρύβει στις γρατσουνισμένες αγκαλιές της πολλά πρόσωπα και προσωπεία, ενδιαφέροντες ανθρώπους που δημιουργούν και συνεισφέρουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στο τεράστιο ψηφιδωτό της. Η online μεταφορά του χαρακτήρα και των πολλαπλών προσωπικοτήτων της πρωτεύουσας, ως μια διαρκή multimedia συζήτηση που εξελίσσεται, είναι αυτό που προσπαθεί να πετύχει η ομάδα πίσω από αυτό το project.
Επί χρόνια αναζητούνται τρόποι που το ψηφιακό γίνεται Τέχνη. Το Project210 δείχνει πως η πόλη μπορεί να λειτουργήσει και ψηφιακά σαν κοινωνία. Κι όπως συμβαίνει με όλες τις κοινωνίες, τη θετική ή αρνητική τους πορεία τη διαμορφώνουν όλοι όσοι συμμετέχουν σε αυτές. Ο κόσμος μπορεί λοιπόν να μπει στη σελίδα και στα social media και να αρχίσει να συνεισφέρει περιεχόμενο. Να γίνει από κοινό —— κοινωνός.