Categories: ΣΚΑΝΕΡ

Pirelli Calendar 2022: Saweetie, Grimes, Iggy Pop, Cher και άλλα αστέρια μέσα από τον φακό του Bryan Adams

Τα ημερολόγια της ιταλικής εταιρείας Pirelli, από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές ελαστικών στον κόσμο, αποτελούν πάντα ένα διεθνές εκδοτικό και φωτογραφικό γεγονός. Όσο και να διαφωνεί κάποιος με το σκεπτικό των ημερολογίων αυτών και την αισθητική που τα ακολουθεί, δεν μπορεί να αντισταθεί στην καλλιτεχνική αρτιότητα των φωτογραφικών πρότζεκτ που τα συνοδεύουν και στον πλούσιο αισθησιασμό που αποπνέουν τα μοντέλα στις σελίδες τους. Από το 1964 που εκδόθηκε το πρώτο, ιστορικό πια, Ημερολόγιο, διάσημοι φωτογράφοι κυρίως από τον χώρο της μόδας, έχουν φωτογραφήσει για αυτά. Herb Ritts, Sarah Moon, Hans Feurer, Steven Meisel, Norman Parkinson, Annie Leibovitz και πολλοί άλλοι.

Για το 2022, η 48η έκδοση του Ημερολογίου έχει τίτλο “On The Road” (Στον Δρόμο). Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το ημερολόγιο της Pirelli εστιάζει αποκλειστικά στη μουσική, με μια σειρά από φορτισμένα με δράμα πορτρέτα, μερικών από τα μεγαλύτερα ονόματα της ροκ και της ποπ μουσικής, τραβηγμένα από τον δημιουργικό Καναδό ρόκερ και φωτογράφο Μπράιαν Ανταμς.

Η Cher, ο Iggy Pop, η Jennifer Hudson και η Rita Ora είναι μεταξύ των καλλιτεχνών που παρουσιάζονται στο On the Road. Η δημιουργική ιδέα πίσω από τις φωτογραφίες αυτές, είναι η αίσθηση ότι, μέσα από ένα δραματικό εικαστικό ταξίδι, παρακολουθούμε μία μέρα από την ζωή ενός περιοδεύοντος μουσικού.

Ο Iggy Pop, καλυμένος με ασημί body paint, για τον μήνα Αύγουστο.

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια και τραγουδοποιός Rita Ora φωτογραφίζεται για τον μήνα Νοέμβριο.

Η Cher εικονογραφεί τον Μάιο.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Jennifer Hudson, για τον Ιούλιο.

Η Αμερικανίδα ράπερ Saweetie, φωτογραφίζεται για τον μήνα Απρίλιο.

Bohan Phoenix, Κινέζος μουσικός και εικαστικός, για τον Οκτώβριο.

Η Καναδή μουσικός Grimes για τον Σεπτέμβριο.

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια Normani για την εικόνα του Ιουνίου.

Η Κολομβιανό-αμερικανίδα τραγουδίστρια και μουσικός Kali Uchis.

Ο φωτογράφος του Ημερολογίου 2022, ο Καναδός ροκ μουσικός Bryan Adams, για τον Δεκέμβριο. Για πρώτη φορά, στις σελίδες του ημερολογίου της Pirelli εμφανίζεται ως μοντέλο ο ίδιος ο φωτογράφος.

Σκάνερ