Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Ο Λιονέλ Μέσι παντρεύεται στην πόλη των αμαρτωλών «Πιθήκων»

EPA/Juan Carlos Hidalgo

Την αγαπημένη του Αντονέλα Ροκούτσο παντρεύεται την πρώτη μέρα του Ιουλίου ο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα και της Εθνικής Αργεντινής, Λιονέλ Μέσσι.  

Στον γάμο αναμένεται να παραβρεθεί σύσσωμη η καταλανική ομάδα, συμπεριλαμβανομένων και του Ζεράρ Πικέ και της συντρόφου του Σακίρα. Το ζευγάρι αποφάσισε να επισημοποιήσει τη σχέση του μετά από 10 σχεδόν χρόνια και αφού έχουν ήδη αποκτήσει μαζί δυο γιους.

Ο Μέσσι και η Αντονέλλα γνωρίζονται από πέντε χρονών αφού μεγάλωσαν μαζί στην πόλη του Ροσάριο, την οποία και διάλεξαν για να τελέσουν το μυστήριο και το γλέντι του γάμου τους.

Αυτό το τελευταίο είναι που έχει προκαλέσει και την μεγαλύτερη έκπληξη.


Η πόλη αυτή που βρίσκεται περίπου 300 χλμ βόρεια του Μπουένος Άιρες έχει γίνει γνωστή την τελευταία δεκαετία για το εμπόριο ναρκωτικών και τις δολοφονίες ανάμεσα στις συμμορίες. Το ξενοδοχείο, μάλιστα, που διάλεξε ο πέντε φορές κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, βρίσκεται δίπλα σε μια από τις πιο φτωχικές γειτονιές της πόλης, η οποία ελέγχεται από μια από τις πιο επικίνδυνες συμμορίες της χώρας, την Λος Μόνος.

Η αργεντίνικη εκδοχή της «Πόλης του Θεού».

Το πολυτελές ξενοδοχείο που θα φιλοξενήσει την τελετή είναι ένα συγκρότημα από ξενοδοχεία, καζίνο και πισίνες. «Το ίδιο το συγκρότημα αλλά και η απόφαση του Λιονέλ Μέσσι να κάνει εδώ τον γάμο του, με καλεσμένους μερικούς από τους πιο πλούσιους αθλητές στον κόσμο, απλά τονίζει ακόμα περισσότερο την ανισότητα που επικρατεί στην πόλη», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Ροσάριο και συγγραφέας βιβλίων για το εμπόριο ναρκωτικών στις φτωχογειτονιές της, Κάρλος Ντελ Φράδε.


Την προηγούμενη εβδομάδα άγνωστοι μοτοσικλετιστές άνοιξαν πυρ κατά τεσσάρων γυναικών, με αποτέλεσμα η μια να χάσει τη ζωή της.  Η 56χρονη Πετρόνα Καντέρο ήταν αδελφή του φυλακισμένου, ιστορικού αρχηγού της Λος Μόνος, Άριελ Καντέρο.

Ο Αριέλ Καντέρο στη μέση.

Τα εγκλήματα που σχετίζονται με το εμπόριο ναρκωτικών έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 1000 άτομα τα τελευταία μόλις πέντε χρόνια. Το ποσοστό δολοφονιών στο Ροσάριο είναι διπλάσιο απ΄ ότι σε οποιαδήποτε άλλη πόλη της Αργεντινής. Ο Ντελ Φράδε εξηγεί πως οι Λος Μόνος είναι η de facto κυβέρνηση της Λας Φλόρες, της γειτονίας που βρίσκεται το υπερπολυτελές συγκρότημα που θα γίνει ο γάμος του διεθνούς ποδοσφαιριστή.


Το Ροσάριο, μια παραδοσιακά πόλη εργατών, είδε τα νούμερα της εγκληματικότητας να ανεβαίνουν κατακόρυφα μετά την οικονομική κρίση του 2001 που οδήγησε χιλιάδες ανθρώπους στην ανεργία.

Οι τοπικές αρχές της πόλης δηλώνουν πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τους διάσημους καλεσμένους, καθώς 200 περίπου ένοπλοι άνδρες θα βρίσκονται επί ποδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο Ροσάριο τα ναρκωτικά δεν πωλούνται στα κρυφά και οι δολοφονίες μπορεί να γίνονται μέρα μεσημέρι. Οι πολίτες ζουν μέσα στη παράνοια και τον διαρκή φόβο.

Οι Λος Μόνος είναι η συμμορία που ελέγχει το κέντρο της πόλης και αποτελείται από τα μέλη της οικογένειας Καντέρο. Καθ΄ όλη την ιστορία τους οι Λος Μόνος έλυναν τις διαφορές τους μόνο με τα όπλα. Καθώς μεγάλωνε η δύναμή τους ανέπτυξαν δεσμούς με κοινωνικούς φορείς, επιχειρήσεις και ποδοσφαιρικές ομάδες όπως τους Newells Old Boys που ανέδειξαν και τον ίδιο τον Μέσσι.

Το ποδόσφαιρο είναι και ο τρόπος με τον οποίο κάνουν ξέπλυμα μαύρου χρήματος.  Τουλάχιστον 120 επαγγελματίες ποδοσφαιριστές εξαρτώνται από τους Λος Μόνος.

Οι κάτοικοι του Ροσάριο έχουν πλέον χάσει την εμπιστοσύνη τους στις αστυνομικές αρχές και χρειάστηκε να αναλάβει δράση ο στρατός για να καταστραφούν μερικά από τα σημεία πώλησης των ναρκωτικών και να επέλθει μια σχετική ειρήνη για κάποιο διάστημα. Η μάχη δίνεται δόντι με δόντι και παρόλο που έχουν συλληφθεί αρκετά μέλη των Λος Μόνος, δεν έχουν πέσει τα ποσοστά δολοφονιών. Έχει αρχίσει να αναζωπυρώνεται ο φόβος για το τι θα γίνει όταν ο στρατός αποχωρήσει.

Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι