Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Νεπάλ: Μια πολύχρωμη γιορτή, το 14ο ”LGBT Pride Parade”

Νεπαλέζες τρανς παίρνουν μέρος στην 14η «παρέλαση υπερηφάνειας» των ”LGBT” στο Κατμαντού, Νεπάλ, 8 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/NARENDRA SHRESTHA.

Εκατοντάδες ακτιβιστές της κοινότητας «Λεσβιών, Γκέι, Αμφιφυλόφιλων, Τρανς» (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender – LGBT)  και μέλη της ”Blue Diamond” κοινότητας, οργάνωση για τα δικαιώματα των ”LGBT”, συμμετείχαν στην «παρέλαση υπερηφάνειας» απαιτώντας ίσα δικαιώματα στην κοινωνία.

Νεπαλέζες τρανς συμμετέχουν στην 14η «παρέλαση υπερηφάνειας» του κινήματος ”LGBT” στο Κατμαντού, Νεπάλ, 8 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/NARENDRA SHRESTHA.

Νεπαλέζος συμμετέχει φορώντας πολύχρωμη στολή κατά την διάρκεια της 14ης «παρέλασης υπερηφάνειας» του κινήματος ”LGBT”, Νεπάλ, 8 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/NARENDRA SHRESTHA.

Νεπαλέζες τρανς ετοιμάζονται για την 14η «παρέλαση υπερηφάνειας» των ”LGBT” στο Κατμαντού, Νεπάλ, 8 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/NARENDRA SHRESTHA.

Νεπαλέζες τρανς προετοιμάζονται για να πάρουν μέρος στην 14η «παρέλαση υπερηφάνειας» των ”LGBT” στο Κατμαντού, Νεπάλ, 8 Αυγούστου 2017. Φωτογραφίες από EPA/NARENDRA SHRESTHA.

Νεπαλέζα συμμετέχει φορώντας ένα πολύχρωμο κουστούμι κατά την διάρκεια της 14ης «παρέλασης υπερηφάνειας» των ”LGBT” στο Κατμαντού, Νεπάλ, 8 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/NARENDRA SHRESTHA.

Η Νεπαλέζα Pinkey Gurung, Πρόεδρος της κοινότητας ”Blue daimond”, ζωγραφίζει το πρόσωπο της πριν την συμμετοχή της στην 14η «παρέλαση υπερηφάνειας» των ”LGBT” στο Κατμαντού, Νεπάλ, 8 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/NARENDRA SHRESTHA.

Νεπαλέζες τρανς προετοιμάζονται να συμμετάσχουν στην 14η «παρέλαση υπερηφάνειας» των ”LGBT” στο Κατμαντού, Νεπάλ, 8 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/NARENDRA SHRESTHA.

Νεπαλέζα με πολύχρωμο πρόσωπο κατά την διάρκεια της 14ης «παρέλασης υπερηφάνειας» των ”LGBT” στο Κατμαντού, Νεπάλ, 8 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/NARENDRA.

Νεπαλέζες τρανς στην 14η «παρέλαση υπερηφάνειας» των ”LGBT” στο Κατμαντού, Νεπάλ, 8 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/NARENDRA SHRESTHA.

Νεπαλέζα με πολύχρωμη φορεσιά στην 14η «παρέλαση υπερηφάνειας» των ”LGBT” στο Κατμαντού, Νεπάλ, 8 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/NARENDRA SHRESTHA.

Μάρθα Φύλλου