Πάλι μέσα θα κάτσουμε, το 2016 έχει τουλάχιστον 10 καλές σειρές να δώσει!

Αν έχεις την εντύπωση πως το 2015 ήταν μία χρονιά κατά την οποία προβληματίστηκες αρκετά σχετικά με το ποια σειρά θα πρωτοπρολάβεις να παρακολουθήσεις, που να δεις τι σε περιμένει φίλε τηλεθεατή μέσα στο 2016. Το Flavorwire.com έκανε ένα πρώτο ξεσκαρτάρισμα και κατέληξε σε δέκα σίριαλ για να καταρτίσεις το watchlist σου. Ένας μη πιστοποιημένος κλόουν, ένας ιεροκύρηκας με υπερφυσικές δυνάμεις και τα έξι νέα επεισόδια της πιο δημοφιλούς σειράς επιστημονικής φαντασίας των 90s, στοχεύουν να θα σε καθηλώσουν μεταξύ καναπέ και οθόνης…

Baskets (21 Ιανουαρίου, FX)

O Zach Galifianakis φορώντας μια πλουμιστή λευκή φαρδιά στολή και το απαραίτητο μέικ απ που τον χλωμιάζει υποδύεται έναν κάτοικο της πόλης Bakersfield που θέλει να ακολουθήσει μια διαφορετική καριέρα από τους συντοπίτες του και γι’ αυτό το λόγο ταξιδεύει μέχρι το Παρίσι. Όταν όμως δεν καταφέρνει να αποφοιτήσει από την επαγγελματική σχολή κλόουν που τόσο λαχταρούσε, επιστρέφει πίσω στην πατρίδα του προκειμένου να δοκιμάσει την τύχη του στο ροντέο της γειτονιάς. Ο ελληνικής καταγωγής κωμικός συνυπογράφει το σενάριο με τον σπουδαίο Louis C.K και τον Jonathan Krisel.


The X-Files (Ιανουαρίου 24, Fox)

Ήταν Σεπτέμβρης του 1993 όταν οι πράκτορες Fox Mulder και Dana Scully προσπάθησαν για πρώτη φορά να εξιχνιάσουν μια υπόθεση που το FBI χαρακτήρισε ως «απίστευτη» και «άλυτη», καθώς  υπερφυσικά φαινόμενα εμπόδιζαν το οριστικό κλείσιμο του φακέλου της. Η πολυβραβευμένη σειρά επιστημονικής φαντασίας επιστρέφει με έξι νέα επεισόδια, οι David Duchovny και Gillian Anderson κουμπώνουν πάλι τα σακάκια τους και ο δημιουργός της σειράς Chris Carter, δηλώνει πως  «το βλέπω σαν διαφημιστικό διάλειμμα 13 ετών. Το καλό είναι ότι ο κόσμος έχει γίνει τόσο παράξενος, ώστε είναι η τέλεια στιγμή να αφηγηθούμε αυτές τις έξι ιστορίες».


American Crime Story: The People vs. OJ Simpson (2 Φεβρουαρίου, FX)

Μία από τις υποθέσεις με τη μεγαλύτερη δημοσιότητα στην ιστορία των αμερικανικών δικαστικών αιθουσών θα απασχολήσει την πρώτο κύκλο του πολυαναμενόμενου American Crime Story. Mε πρωταγωνιστές τους Selma Blair, Connie Britton, Sterling K. Brown, David Schwimmer θα παρακολουθήσουμε τη δίκη του OJ Simpson, του θρύλου του αμερικανικού ποδοσφαίρου (που πέρασε και στο Χόλυγουντ), ο οποίος συνελήφθη το 1994 για το φόνο της πρώην γυναίκας του και του συντρόφου της. Με το ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψή του να μεταδίδεται σε παναμερικανικό δίκτυο από το CNN σε μια από τις πλέον εντυπωσιακές, αλλά κι αμφιλεγόμενες, στιγμές της πρόσφατης τηλεοπτικής ιστορίας.


Full Frontal with Samantha Bee (8 Φεβρουαρίου, TBS)

Η κωμικός Samantha Bee αφήνει πίσω της το ήδη επιτυχημένο The Daily Show και τολμά να κάνει ένα βήμα παραπάνω ξεκινώντας τη σόλο καριέρα της στους τηλεοπτικούς δέκτες με ένα late – night show σχολιάζοντας με το δικό της καυστικό  χιούμορ τα θέματα της επικαιρότητας. Η συνταγή είναι απλή, αλλά δοκιμασμένη μέχρι σήμερα κυρίως από άντρες. Μένει να δούμε λοιπόν αν θα καταφέρει να τους βάλει τα γυαλιά.


Vinyl (14 Φεβρουαρίου, HBO)

Ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, το δίκτυο του HBO επέλεξε να μεταδώσει για πρώτη φορά τη σειρά που αποτελεί το μεγάλο φετινό του στοίχημα. Ο Martin Scorsese σκηνοθετεί τον πιλότο των δέκα επεισοδίων που περιλαμβάνει η πρώτη σεζόν, ενώ βρίσκεται πίσω από την παραγωγή της παρέα με τον Mick Jagger. Μένει λοιπόν να παρακολουθήσουμε την ιστορία του επικεφαλής μιας δισκογραφικής εταιρείας, ο οποίος αναζητά νέους ήχους και φρέσκα ταλέντα που θα κρατήσουν το label ζωνταν;o στην αναβράζουσα Νέα Υόρκη των late 70s. Εκεί που ο συνδυασμός του punk με την disco και τις ουσίες, τα έκανε όλα θολά και πιθανά…


The Path (30 Μαρτίου, Hulu)

H σειρά που αρχικά ονομάστηκε “The Way” αλλά αντιμετώπισε νομικά κωλύματα κι άλλαξε τον τίτλο της στα μέσα Σεπτεμβρίου είναι η πρώτη απόπειρα του δικτύου Hulu στην κατηγορία «δράμα». Στα δέκα επεισόδια που έχουν γυριστεί μέχρι τώρα τους πρωταγωνιστικούς ρόλους κρατούν οι Aaron Paul, Michelle Monaghan και Hugh Dancy καθώς παρακολουθούμε τις δυσκολίες και τα ζητήματα πίστης που αντιμετωπίζει μια οικογένεια που έχει προσηλυτιστει από μια αμφιλεγόμενη θρησκευτική κοινότητα.


Game of Thrones,  (Απρίλιος, HBO)

Τι κι αν δεν πρόκειται για μια εντελώς νέα τηλεοπτική άφιξη; Η δημοφιλής σειρά προφανώς βρίσκεται σε καθε τηλεοπτική λίστα, όσο κρατάει σε αγωνία τους fans με τέτοιο φινάλε που είχε πέρυσι. Ωστόσο, το σενάριο της έκτης σεζόν που θα προβληθεί τον ερχόμενο Απρίλη δεν θα είναι βασισμένο αυτή τη φορά στο νέο βιβλίο του George R. R. MartinWinds of Winter, εφόσον δεν θα είναι έτοιμο πριν από την πρεμιέρα, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος μέσα από το blog του. «Οι εκδότες μου είναι απογοητευμένοι, το HBO είναι απογοητευμένο, οι ατζέντες μου και οι ξένοι εκδότες και οι μεταφραστές είναι απογοητευμένοι. Αλλά κανένας δεν θα μπορούσε να είναι πιο απογοητευμένος από μένα», απολογήθηκε ενώ συμπλήρωσε πως δεν δεν πρόκειται να βάλει άλλη μια διορία στον εαυτό του που θα τον αγχώσει περισσότερο, αλλά «θα είναι έτοιμο όταν θα είναι έτοιμο. Και θα είναι το καλύτερο που μπορώ». Όπως καταλαβαίνετε, οι σεναριογράφοι του GoT δουλεύουν υπερωρίες για να παράξουν πρωτογενές και όχι προσαρμοσμένο υλικό.


Preacher (Μέσα του 2016, AMC)

Βασισμένη στην σειρά κόμικ των Garth Ennis και Steve Dillon, η σειρά αυτή αφηγείται την ιστορία ενός ιερέα που δραστηριοποιείται σε μια κωμόπολη του Τέξας. Καθώς η καθημερινότητά του κυλά φυσιολογικά, ένα υπερφυσικό συμβάν θα φέρει τα πάνω – κάτω στην εκκλησία και το ποίμνιό του ενώ το σώμα του Jesse Custer θα κυριαρχηθεί από έναν δαίμονα. Ο ιερέας λοιπόν θα βρεθεί σε μια αποστολή με στόχο την αναζήτηση του μεγαλοδύναμου μαζί με την εξίσου επικίνδυνη πρώην του και ένα εθισμένο στις καταχρήσεις βαμπίρ από την Ιρλανδία.


Woody Allen’s Amazon series (TBD)

Παρότι ο μεγάλος σκηνοθέτης, σεναριογράφος, κωμικός, συγγραφέας και μουσικός ήρθε πριν από ένα χρόνο σε συμφωνία με την Amazon προκειμένου να δημιουργήσει την πρώτη του τηλεοπτική σειρά που θα είναι διαθέσιμη διαδικτυακά, η ημερομηνία προβολής του πρώτου της επεισοδίου δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Η εταιρεία αναφέρει σε ανακοίνωση της πως «ο Woody Allen είναι ένας οραματιστής δημιουργός, που έχει κάνει μερικές από τις σπουδαιότερες ταινίες όλων των εποχών. Είναι τιμή μας να συνεργαστούμε μαζί του για την πρώτη του τηλεοπτική σειρά» ενώ ο περι ου ο λόγος απαντά πως «Δεν έχω ιδέα από πού να ξεκινήσω. Λογικά η Amazon θα το μετανιώσει». Για την ώρα, αντιλαμβανόμαστε ότι μάλλον το έχει μετανιώσει εκείνος.


Westworld (TBD, HBO)

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή του τηλεοπτικού δικτύου, η σειρά που βασίστηκε στην ομώνυμη ταινία του Michael Crighton από το 1973 θα είναι «μια σκοτεινή οδύσσεια για την απαρχή της τεχνητής συνείδησης και το μέλλον της αμαρτίας». Οι Anthony Hopkins, Ed Harris, Evan Rachel Wood, James Marsden, Thandie Newton, Rodrigo Santoro θα συναντηθούν σε ένα θεματικό πάρκο γεμάτο με ανθρωπόμορφα ανδροειδή, εκεί όπου η τεχνητή νοημοσύνη μοιάζει σκοτεινή, διόλου αθώα και σίγουρα δυστοπική. Και τέτοιο καστ, διόλου ευκαταφρόνητο, θα συμπληρώναμε.

Σπήλιος Τσακίρης