Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Ποιος είναι ο Κένεθ Μπον και γιατί τον συζητά όλη η Αμερική;

Στον απόηχο του ντιμπέιτ της Δευτέρας των Αμερικανικών προεδρικών εκλογών, αποδεικνύεται πως η ενδυματολογική έκπληξη της βραδιάς δεν ήταν το Ralph Lauren κουστούμι της Χίλαρι, ούτε και το Gucci μπλουζάκι της Μελάνια Τράμπ.

Η ενδυματολογική έκπληξη έρχεται από ένα πλεκτό, βαμβακερό κατακόκκινο πουλόβερ με φερμουάρ, το οποίο φορούσε ο Κένεθ Μπον, μέλος του κοινού που παρακολουθούσε το ντιμπέιτ και αναποφάσιστος ψηφοφόρος. 

Ένα προϊόν, καθόλα αμερικάνικο που αποτελεί την πεμπτουσία της απλότητας, έγινε viral μέσα σε λίγα λεπτά. Το πρωτοσέλιδο του Esquire ρωτάει τους αναγνώστες του «Θέλεις να ντυθείς όπως ο Κεν Μπόν στο προεδρικό ντιμπέιτ;», ενώ το GQ από την άλλη κάνει ειδικές προσφορές μετά από έρευνα «Ανακαλύψαμε που μπορείτε να βρείτε το πουλόβερ που φορούσε ο Κεν Μπόν στο προεδρικό ντιμπέιτ».

Ο Κένεθ Μπον ανάμεσα στους δύο υποψηφίους.

Διάφορα websites ανέφεραν πως το εν λόγω πουλόβερ εξαντλήθηκε από την αγορά μέσα σε λίγες ώρες. Η Izod ενημέρωσε από τον λογαριασμό της στο Twitter πως το ρούχο ήταν ακόμα διαθέσιμο στο Kohl για 48.99 δολάρια. Το Amazon προμηθεύτηκε  ξανά το πουλόβερ τη Δευτέρα, αλλά την Τρίτη τα ράφια ήταν πάλι άδεια. Το κόκκινο πουλόβερ είχε εξαντληθεί από την αγορά ξανά. 

Τα σχόλια στο Amazon αφορούσαν πολύ περισσότερο τον Μπόν, παρά το πουλόβερ που τον έκανε διάσημο. Σχόλια όπως, «Ήταν εμπνευσμένο από τον μελλοντικό πρόεδρο τον ΗΠΑ, Κένεθ Μπόν», «Κάποιοι ήρωες φοράνε κάπες. Άλλοι φοράνε κόκκινα πλεκτά πουλόβερ της Izod με φερμουάρ» είναι κάποιες μόνο από τις εκφράσεις αγάπης για το πρόσωπο του Μπόν. 

Για όσους δεν μπορούν – ή δεν θέλουν – να αγοράσουν το εν λόγω διάσημο πουλόβερ υπάρχουν και μπλουζάκια gia τον Μπόν. Ένα website πρότεινε τη δημιουργία σειράς με μπλουζάκια που θα δείχνουν τον Μπόν ως καρτούν, ενώ άλλο αναφέρθηκε στη «Ζώνη του Μπόν».

Η εταιρεία Izod – που απέκτησε ανέλπιστη φήμη μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα – δήλωσε πως επαινεί τον Μπόν και τη γυναίκα του για τη σοφή τους επιλογή να αγοράσουν το κόκκινο πουλόβερ. Η διασημότητα του πουλόβερ έβαλε όμως, κάπως στην άκρη της δόξαν του άντρα που το φορούσε. Ο Μπόν, όμως, έχει μια πιθανή εξήγηση για την όλη  κατάσταση. 

«Είναι ένα πραγματικά φωτεινό χρώμα, ειδικά όταν όλοι οι άλλοι φοράνε σκούρα» λέει ο Μπόν «Ήταν φυσικό και κεντρίσει τα βλέμματα». Η γυναίκα του, η Χέδερ, συμφωνεί. Εκείνη άλλωστε επιμελήθηκε το ντύσιμο του τη βραδιά του ντιμπέιτ κι εκείνη του αγόρασε το πουλόβερ όταν οι δυο τους είχαν πάει να δούνε την παράσταση Το Φάντασμα της Όπερας.

«Ξεχώριζε  κατά κάποιον τρόπο ανάμεσα στα χρώματα του κοινού» λέει εκείνη «Και ο κόσμος είχε την ανάγκη να κοιτάει κάτι διασκεδαστικό, δεδομένου ότι το ντιμπέιτ ήταν χάλια.»

Ο Μπόν δήλωσε πως δεν είχε σκοπό να φορέσει το πουλόβερ που τον έκανε τόσο διάσημο εκείνο το βράδυ, αλλά αντιθέτως σκόπευε να φορέσει ένα σκούρο κουστούμι, καθώς όμως τον τελευταίο καιρό το βάρος του αυξήθηκε κατά 13 κιλά κατάφερε να σκίσει το παντελόνι που σκόπευε να φορέσει κι έτσι οδηγήθηκε στο διάσημο πλέον κόκκινο πουλόβερ. Ο ίδιος πιστεύει πως το μουστάκι του είναι αυτό που άξιζε περισσότερο να τραβήξει την προσοχή! 

Θα ντυνόταν όμως κάποιος από τους δυο τους Μπον για το Χάλογουιν, όπως πολλοί Αμερικανοί σχεδιάζουν; «Θα φορέσω το πουλόβερ ξανά και θα ντυθώ σαν εμένα, γιατί μοιάζω πολύ με μένα» λέει ο Μπον.

Η γυναίκα του από την άλλη δεν έχει σκοπό να μεταμφιεστεί σε Μπόν, και δεν είναι ιδιαιτέρως ενθουσιασμένη με τις ορδές πανομοιότυπων Μπόν να κυκλοφορούν στους δρόμους. «Ελπίζω να μη δω ένα κόκκινο πουλόβερ και να φιλήσω τον λάθος άνθρωπο,» συμπληρώνει. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Η φήμη του Μπον, όμως δεν επηρέασε μόνο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αλλά κέρδισε την προσοχή και άλλων «καλλιτεχνικών» πεδίων. Ο Κεν Μπόν δέχτηκε μια προσφορά 100.000 δολαρίων για να εμφανιστεί σε σάιτ ερωτικού περιεχομένου με ζωντανή αναμετάδοση. Συγκεκριμένα, το CamSoda.com πρόσφερε στον Μπόν 100.000 δολάρια για να εμφανιστεί σε  μια ζωντανή αναμετάδοση μιας ώρας. Όπως, εξηγεί ο πρόεδρος της εν λόγω εταιρείας Daron Lundeen, το σόου θα φροντίσει τις ιδιαιτερότητές του αλλά αυτό που ελπίζουν είναι να μεταφερθούν στην «Ζώνη του Μπόν» και καταλήγει λέγοντας πως ίσως κάποια στιγμή αργότερα να αποφασίσει ο Μπόν να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Αμερικής. 

Ιδιαιτέρως αρεστός φάνηκε, όμως, να είναι ο Μπόν και στον διάσημο ράπερ Σνούπ Ντόγκ. Ο οποίος με ανάρτησή του στο Twitter την ώρα του ντιμπέιτ τον κάλεσε να καπνίσει μαζί του λίγο χόρτο. 

Αναφερόμενος στην απρόσμενη δημοσιότητα ο Μπόν είπε πως ο λογαριασμός του στο Twitter απέκτησε ξαφνικά χιλιάδες ακόλουθους, ενώ κάποια εικοσιτετράωρα πριν είχε μόλις 7, ένας εκ των οποίων ήταν η γιαγιά του. Μέσα σε λίγη ώρα το διαδίκτυο κατακλύστηκε από σελίδες για τον Μπόν  αλλά και από διάφορα χιουμοριστικά σκίτσα που φυσικά εικονίζουν το πρόσωπο της ημέρας με την χαρακτηριστική του κόκκινη μπλούζα. 

Μαρία Νετζίπι

Share
Published by
Μαρία Νετζίπι