ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΑ

10+1 νεοναζιστικές επιθέσεις το τελευταίο 12μηνο που δεν ήξερες ότι συνέβησαν

Η Χρυσή Αυγή είναι στη φυλακή. H δίκη της σε δεύτερο βαθμό βρίσκεται σε εξέλιξη. 

Δεν σημαίνει αυτό φυσικά ότι το νεοναζιστικό στοιχείο έχει εκλείψει. Κάθε τόσο, σημειώνονται επιθέσεις με νεοναζιστικά χαρακτηριστικά, που έχουν περάσει στα «ψιλά». Συγκεντρώσαμε εδώ αυτές για τις οποίες γνωρίζουμε είτε γιατί έγινε καταγγελία στην αστυνομία, είτε από ρεπορτάζ.

1

6 Οκτωβρίου 2022: Φασιστική επίθεση κατά αριστερών στο Μαρούσι

Ήταν την προηγουμένη της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα, μητέρας του δολοφονημένου από τη Χρυσή Αυγή Παύλου Φύσσα, στο Εφετείο, καθώς η δίκη της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό βρίσκεται σε εξέλιξη.

Μέλη του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Αμαρουσίου, της ΚΕΕΡΦΑ και της μαθητικής ομάδας Anticapitalist είχαν βρεθεί εκείνο το πρωί έξω από το κατειλημμένο 1ο ΕΠΑΛ και μοίραζαν φυλλάδια που καλούσαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση την επομένη, 7 Οκτωβρίου, έξω από το Εφετείο. Μοίραζαν επίσης κάλεσμα για την Γενική Απεργία στις 9 Νοέμβρη και για το μονοήμερο «Κράτος και Επανάσταση, η πάλη για την δημοκρατία σήμερα», 6 Νοέμβρη στην Νομική.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, η πρόκληση των φασιστοειδών ξεκίνησε αμέσως μετά το τέλος της ενημέρωσης στο σχολείο με κάποιους από αυτούς να κραυγάζουν «Χρυσή Αυγή, ρε», «Ελλάδα μόνο», «Γαμώ την ΚΝΕ». Συνέχισε με προπηλακισμό της δημοσιογράφου της Εργατικής Αλληλεγγύης και δημοτικής συμβούλου Αμαρουσίου Αφροδίτης Φράγκου και ολοκληρώθηκε με κλωτσιές και γροθιές στο πρόσωπο σε βάρος άλλου ατόμου.

2

3 Σεπτεμβρίου 2022: Φασιστική επίθεση κατά μετανάστη διανομέα στον Άγιο Παύλο

Ήταν Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου, όταν ο Πακιστανός διανομέας Μαλίκ Αλί, ο οποίος βρισκόταν σπίτι του με αναρρωτική άδεια από ατύχημα στη δουλειά, βγήκε για να πάρει αναψυκτικά στην Πλατεία Αγίου Παύλου.

Στην Οδό Χίου, στο ύψος της πλατείας, μια ομάδα τεσσάρων ατόμων που βρίσκονταν εκεί με μηχανάκια, μόλις τον εντόπισαν κινήθηκαν επιθετικά προς το μέρος του. Δύο άτομα πήραν ρόπαλα που τα είχαν στην πλατεία.

Σύμφωνα με την καταγγελία της ΚΕΕΡΦΑ, του φώναξε ένας: «Τι γυρεύεις εδώ; Σήκω φύγε». Τότε, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε το θύμα, άρχισαν να τον χτυπάνε σαν αγέλη, καταφέροντας του δυνατά χτυπήματα στο κεφάλι, ρίχνοντας τον κάτω και κλωτσώντας τον στα χέρια, την πλάτη και τα πόδια. Όταν τον χτύπαγαν ένας φώναξε: «Μαλάκα μαύρε, θα σε γ@μήσουμε».

Ο 45χρονος Μαλίκ Αλί, που βρίσκεται στην Ελλάδα πάνω από 20 χρόνια και είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών, κατέληξε με δώδεκα ράμματα στο κεφάλι και πολλαπλά τραύματα στο σώμα.

Οι ίδιοι μαζί με άλλους φέρονταν να είχαν επιτεθεί λίγο πριν σε μετανάστες από το Μπαγκλαντές που κάθονταν σε μίνι μάρκετ.

3

19 Ιουνίου 2022: Φασιστική επίθεση κατά μετανάστη εργάτη στο Χαλάνδρι

Ο Πακιστανός 34χρονος κηπουρός και ελαιοχρωματιστής Βατζίκ Καραμάτ επέστρεφε σπίτι του, στη Νέα Ιωνία, εφόσον είχε τελειώσει μια δουλειά στο Κορωπί. Ήταν περίπου 13.40, και ο Καραμάτ πήρε το πατίνι του από ένα καφενείο όπου το είχε αφήσει πριν τον παραλάβει ο εργοδότης για τη δουλειά και άρχισε να κινείται προς Ν. Ιωνία. Σταμάτησε σε ένα φανάρι που άναψε κόκκινο περίπου στον αριθμό 88 της Λ. Πεντέλης.

Σε εκείνο το σημείο –όπως κατήγγειλε το ΚΕΕΡΦΑ– τρία άτομα, κοντοκουρεμένοι, άρχισαν να κινούνται απειλητικά προς το μέρος του φωνάζοντας «Κωλοπακιστανέ θα σε γ@@@ε, σήκω φύγε από εδώ.»  

Άναψε πράσινο εν τω μεταξύ, αλλά ο Καμαράτ δεν πρόλαβε να ξεφύγει: ένας από την ομάδα τον τράβηξε από το χέρι και τον έριξε κάτω. Άρχισε να τον γρονθοκοπεί και να τον χτυπά στο χέρι. Οι άλλοι δύο κατέστρεφαν το πατίνι γελώντας.

Το θύμα πήγε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου του δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

4

8 Μαΐου 2022: Τάγμα εφόδου επιτίθεται κατά μετανάστη στον Κόκκινο Μύλο

Ήταν Κυριακή, γύρω στη 1 στο μεσημέρι, και ο 25χρονος Σ.Ζ. είχε μόλις βγει από το σπίτι του να πάρει έναν καφέ.

Τότε, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε η ΚΕΕΡΦΑ, τάγμα εφόδου που «περιπολούσε» στην περιοχή τον πλησίασαν με το αυτοκίνητο και του φώναζαν: «Κωλοπακιστανοί, μουσουλμάνοι να φύγετε, θα σας γ@@@σουμε».

Όταν απάντησε «γιατί μου μιλάτε έτσι;» βγήκαν έξω από το αυτοκίνητο, τον περικύκλωσαν κι άρχισαν να τον χτυπάνε. Ένας, μάλιστα, τον μαχαίρωσε στο πίσω μέρος του θώρακα, ανοίγοντας του το δέρμα.

Το θύμα άρχισε να καλεί δυνατά σε βοήθεια, και οι φασίστες έφυγαν.

5

6 Μαΐου 2022: Φασίστες επιτίθενται σε τρεις πακιστανούς μετανάστες στα Πετράλωνα 

Ήταν Παρασκευή, και, τρεις πακιστανοί μετανάστες γύριζαν από την προσευχή τους στο τζαμί της οδού Αναξαγόρα. Κατέβηκαν από το λεωφορείο, πέρασαν απέναντι και έστριψαν από την Πειραιώς στην οδό Ευάδνης. Τότε, αντιλήφθηκαν ότι τους είχαν ακολουθήσει δύο μηχανές μεγάλου κυβισμού, στις οποίες επέβαιναν τέσσερα άτομα με καλυμμένα πρόσωπα (full face), κι άρχισαν να τους βρίζουν: «Φύγετε από την Ελλάδα, μουσουλμάνοι», «Τι ρούχα είναι αυτά, φύγετε από δω».

Οι τρεις δράστες επιτέθηκαν στον 38χρονο Αλίμ Ιτζιάζ, σκίζοντάς του τα ρούχα και χτυπώντας τον με γροθιά στη μύτη. Όταν επενέβησαν οι φίλοι του Α.Σ. και Τ.Χ ο ένας τους απείλησε με ένα μαχαίρι πεταλούδα. Όταν ο επικεφαλής είπε “φύγαμε” αποχώρησαν γρήγορα. 

Όπως σημειώνεται σε ρεπορτάζ, η Ευάδνης δεν φαίνεται από την Πειραιώς και είναι μονόδρομος στον οποίο μπήκαν ανάποδα. Αυτό εκτιμάται πως σημαίνει ότι οι δράστες είχαν εντοπίσει τα θύματα από το τζαμί και τα είχαν ακολουθήσει περιμένοντας να βρουν ένα απομονωμένο σημείο να χτυπήσουν. Από την περιγραφή επίσης φαίνεται ότι ήταν μια επίθεση οργανωμένη από πριν.

6

2 Μαΐου 2022: Οδηγός ταξί πυροβολεί μετανάστη στα Πατήσια

Ήταν 9.15 το πρωί, και ο 26χρονος πακιστανός εργάτης Αλί Ριάζ γυρνούσε μαζί  με τέσσερις φίλους του από την μεγάλη θρησκευτική γιορτή των μουσουλμάνων Είντ Ουλ Φιτρ, που γίνεται την πρώτη μέρα από τη λήξη του Ραμαζανιού.

Βρίσκονταν στο πεζοδρόμιο της Γ’ Σεπτεμβρίου, στον αριθμό 113, όταν –όπως καταγγέλλει το ΚΕΕΡΦΑ– ένας οδηγός ταξί μάρκας Μερσεντές έκοψε ταχύτητα, πλησίασε, άνοιξε το παράθυρο και πυροβόλησε τον Ριάζ 3-4 φορές στο κεφάλι. «Τι κάνεις;» πρόλαβε να του φωνάξει το θύμα. Η σφαίρα τον βρήκε ελάχιστα εκατοστά από το μάτι, στο κεφάλι και τον τραυμάτισε. Περίοικοι κάλεσαν το ΕΚΑΒ το οποίο τον μετέφερε στο νοσοκομείο Γεννηματάς όπου του αφαίρεσαν σφαιρίδιο και του έκαναν τρία ράμματα.

Ο Ριάζ περιέγραψε αργότερα ότι εκείνη τη στιγμή ένιωσε κάψιμο στο κεφάλι και ζαλάδα. Η σφαίρα εντοπίστηκε στο πεζοδρόμιο από τους μετανάστες, οι οποίοι την παρέδωσαν στην αστυνομία. 

7

23 Ιανουαρίου 2022: Έκρηξη βόμβας έξω από αυτοσχέδιο τζαμί στα Πατήσια

Αν υπήρχαν άνθρωποι στο σημείο, θα είχαμε θρηνήσει θύματα: Λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα, στις 23 Ιανουαρίου, σημειώθηκε έκρηξη αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που άγνωστοι πέταξαν εξωτερικά της εισόδου, χώρου που χρησιμοποιείται ως άτυπος χώρος προσευχής (τζαμί) από μουσουλμάνους, επί της οδού Στεφ. Βυζαντίου 22, στα Πατήσια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκαν εκείνη την ημέρα, τα πρώτα συμπεράσματα της διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών που συνέλεξε τα ελάχιστα υπολείμματα του μηχανισμού και τα έστειλε για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια ήταν ότι πιθανόν επρόκειτο για απλή αυτοσχέδια βόμβα με δυναμίτη, στην οποία είχαν προστεθεί βίδες και καρφιά, χωρίς ωρολογιακό μηχανισμό, άρα ο δράστης ή οι δράστες πέρασαν από το σημείο και τον πέταξαν.

Από την έκρηξη προκλήθηκαν φθορές στην είσοδο και σε τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα που βρίσκονταν έξω από τον χώρο.

Άγνωστο ποιοι έβαλαν τη βόμβα, ωστόσο, σύμφωνα με τα ίδια ρεπορτάζ, η έρευνα που ξεκίνησε να διενεργείται από την Κρατική Ασφάλεια «στοχεύει κυρίως σε ακροδεξιές οργανώσεις».

8

Ιανουάριος 2022-Δεκέμβριος 2021: Άγρια επίθεση σε 15χρονο μαθητή-προσφυγόπουλο στον Εύοσμο

Λίγες μέρες απέμεναν για να κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Ο 15χρονος πρόσφυγας, μαθητής του Διαπολιτισμικού Σχολείου Ευόσμου, περιμένει το λεωφορείο για να γυρίσει σπίτι του, λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο του. Τότε του επιτέθηκε ομάδα φασιστοειδών με μπουνιές, κλωτσιές αλλά και σιδερογροθιά.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, έπεσαν επάνω του, του έσπασαν τα γυαλιά που φορούσε και τον χτύπησαν, με αποτέλεσμα περίπου οκτώ παιδιά του γυμνασίου, 12 ετών, να βγουν για να υπερασπιστούν τον φίλο τους.

Μετά το περιστατικό, ο μαθητής δεν πήγε για ένα μήνα σχολείο λόγω φόβου. Όταν επέστρεψε, τέλη Ιανουαρίου 2022, άτομα από το ΕΠΑΛ Ευόσμου πήγαν την επόμενη ημέρα και τον περίμεναν έξω από το προαύλιο. Κι ενώ ετοιμάζονταν να «ρίξουν ξύλο», χάρη στην άμεση αντίδραση της συνοδού των ανηλίκων και εκπαιδευτικών του σχολείου αποτράπηκαν τα χειρότερα.

Μετά το συμβάν, πολλά προσφυγόπουλα είχαν τρομοκρατηθεί και φοβούνταν να πάνε σχολείο.

Μητέρα μαθητή του σχολείου σε συνέντευξή της είπε «έχουμε θέματα με παιδιά που ανήκουν σε κάποιες συμμορίες ή φασιστοειδή, όπως ακούγεται. Εκφοβίζουν παιδιά, εκφοβίζουν καθηγητές, και από ό,τι μάθαμε και το συγκεκριμένο παιδάκι. Το συγκεκριμένο περιστατικό έγινε πριν τις γιορτές, προπηλάκισαν το παιδί και έφτασαν στο σημείο να πάει στο νοσοκομείο», ανέφερε μεταξύ άλλων.

9

27 Οκτωβρίου 2021: Ρατσιστική επίθεση κατά μεταναστών εργατών στην Παλιά Κοκκινιά

Ήταν γύρω στις 9 το βράδυ, όταν ομάδα δεκαπέντε φασιστών επιτέθηκε και τραυμάτισε τρεις μετανάστες εργάτες από το Πακιστάν, στην πλατεία Αγίας Σωτήρας, στην οδό Θηβών.

Αρχικά, τους πλησίασαν και τους χτύπησαν στην πλατεία, φωνάζοντάς τους «Πακιστανοί, πουτάνες, θα σας σκοτώσουμε όλους». Χτύπησαν τον Αλι Ρεζά στο κεφάλι με μπουκάλι. Εκείνος λιποθύμησε. Αργότερα, με τη βοήθεια των γειτόνων, τον παρέλαβε ασθενοφόρο.

Οι φασίστες κρατούσαν μαχαίρια. Αυτό τρόμαξε δύο άλλους μετανάστες που βρίσκονταν εκεί, οι οποίοι έτρεξαν και μπήκαν σπίτι τους. Η ομάδα των ρατσιστών τους καταδίωξε και εισέβαλαν στο σπίτι σπάζοντας την πόρτα. Ο μετανάστες πρόλαβαν να καταφύγουν στην ταράτσα και να γλιτώσουν.

Όπως σημειώνει το ΚΕΕΡΦΑ που κατήγγειλε το περιστατικό: «Οι φασίστες είχαν μηχανές και γυρνούσαν επί τρεις ώρες (!) στην περιοχή», ενώ αυτά συνέβησαν «λίγες μέρες μετά την απελευθέρωση του χρυσαυγίτη Πατέλη».

10

3 Οκτωβρίου 2021: Φασιστική επίθεση σε αφισοκολλητές της ΚΝΕ στη Θεσσαλονίκη και σε μέλη της ΚΕΕΡΦΑ στην πλατεία Ν. Ηρακλείου

Μέρα μεσημέρι μέλη της ΚΝΕ δέχονται επίθεση με αλυσίδες, στειλιάρια και taser από ακροδεξιούς, κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης στο πάρκο Ελευθερίας στην Ηλιούπολη Θεσσαλονίκης.

Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες, περίπου δέκα άτομα εμφανίστηκαν από το πουθενά οπλισμένα με αλυσίδες και άλλα αντικείμενα, και προφασιζόμενοι έναν ύποπτο περιστατικό, άρχισαν να χτυπούν τα μέλη της ΚΝΕ και όποιον άλλον έβρισκαν μπροστά τους.

Μίλησαν για εξαιρετικά δυνατά χτυπήματα, ακόμη και στο κεφάλι, γι’ αυτό μέλη της ΚΝΕ έκριναν επρόκειτο για δολοφονική και εξαιρετικά βίαιη απρόκλητη επίθεση.

Τραυματίστηκαν ελαφρά 4 μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Την ίδια μέρα το απόγευμα, ομάδα κουκουλοφόρων στην πλατεία Νέου Ηρακλείου πραγματοποίησε επίθεση (βίντεο, εδώ) σε εκδήλωση της ΚΕΕΡΦΑ για τον έναν χρόνο από την καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

11

Σεπτέμβριος-Οκτώβριος 2021: Τα γεγονότα σε σχολεία της Σταυρούπολης και του Ευόσμου

Έχεις σίγουρα ενημερωθεί γι’ αυτά. Τα περιλαμβάνουμε σε αυτή τη λίστα, γιατί ήταν από τα πλέον ανησυχητικά, και τότε ξεκίνησε μια συζήτηση για το πόσο επικίνδυνα μπορεί να είναι ακόμα τα «ορφανά» της Χρυσής Αυγής.

Αιματηρή επίθεση σημειώθηκε τότε σε αντιφασιστική πορεία νεολαίων της αριστερής φοιτητικής παράταξης ΕΑΑΚ στη Θεσσαλονίκη. Νεοναζιστική ομάδα που φορά κουκούλες τους επιτίθεται με στυλιάρια, ρόπαλα και πέτρες. Μία μέρα μετά, στις 29 Σεπτεμβρίου 2021, δεκάδες νεαροί με κουκούλες πετούν πέτρες, μολότοφ, βομβίδες κρότου λάμψης και άλλα αντικείμενα σε συγκέντρωση της ΚΝΕ φωνάζοντας και βρίζοντας.

Δύο μαθητές τραυματίστηκαν ελαφρά, ενώ γονείς πήγαιναν σταδιακά να πάρουν τα παιδιά τους δηλώνοντας φοβισμένοι από τα γεγονότα και ανήσυχοι για την ασφάλεια των ανηλίκων.

Σε βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται άτομα να χαιρετούν ναζιστικά εντός του 1ου και 2ου ΕΠΑΛ Σταυρούπολης, που και στις δύο επιθέσεις χρησιμοποιήθηκε ως ορμητήριο για την επίθεση, και στο δεύτερο βίντεο ακούγονται άλλοι να φωνάζουν το σύνθημα: «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δεν σας ανήκει».

Όλα είχαν ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου, όταν μέλη των ΕΑΑΚ, που μοίραζαν υλικό στους μαθητές στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, είχαν δεχθεί επίθεση με ξυλοδαρμό από ακροδεξιούς.

Τα πιο αιματηρά γεγονότα συνέβησαν όταν οι φοιτητές παρατάξεις οργάνωσαν διαμαρτυρίες για την πρώτη επίθεση – και τότε τους επιτέθηκαν κουκουλοφόροι.

Η Χρυσή Αυγή φερόταν να κρύβεται πίσω από το τάγμα εφόδου. Χρυσαυγίτες είχαν ορμήσει με λοστούς και μαχαίρια με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, πριν το σχολικό συγκρότημα μετατραπεί σε πεδίο μάχης, χρυσαυγίτες είχαν πετάξει, εθνικιστικά τρικάκια έξω από αυτό.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν τις επόμενες μέρες, με νεοναζιστικές ομάδες μέσα από το σχολείο να επιτίθενται σε διαδήλωση της ΚΝΕ. Κάποιοι μαθητές βρέθηκαν παγιδευμένοι μέσα στο σχολείο, από όπου νεοναζί με καλυμμένα πρόσωπα συνέχιζαν τη δραστηριότητά τους. Τα τοπικά ΜΜΕ μετέδιδαν πως δύο μαθητές είχαν τραυματιστεί και νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο.

Η αστυνομία, που προηγουμένως είχε κατηγορηθεί για «διακριτική» παρουσία, τώρα παρενέβη πετώντας δακρυγόνα, συλλαμβάνει έξι άτομα και προσάγει 40. 

Τότε, προκειμένου να μη μείνει αμφιβολία για το ποιοι υποκινούν τα επεισόδια, το αυτοαποκαλούμενο «Μέτωπο Νεολαίας» της Χρυσής Αυγής είχε εκδώσει ανακοίνωση, στην οποία συνέχαιρε τους μαθητές (τους κουκουλοφόρους δηλαδή, «για την δυναμική τους αντίδραση απέναντι στις προκλήσεις και τις απόπειρες καπήλευσης των κινητοποιήσεών τους για αντεθνικούς σκοπούς».

Στις 30 Σεπτεμβρίου, λίγα μέτρα μακριά από το ΕΠΑΛ Ευόσμου, θύματα ξυλοδαρμού από τις νεοναζιστικές ομάδες πέφτουν τεχνικοί και δημοσιογράφοι – ανάμεσα σε αυτούς και μια δημοσιογράφος του thesstoday.gr, την οποία περικύκλωσε και κυνήγησε ομάδα 50 ατόμων. Κατάφερε και τη φυγάδευσε ένας αστυνομικός.

Την 1η Οκτωβρίου, σημειώνεται νέα επίθεση φασιστών στο ΕΠΑΛ Ευόσμου. Ομάδα περίπου 150 ατόμων στήνει οδοφράγματα έξω από την είσοδο του σχολείου, το οποίο τελεί υπό κατάληψη. Με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, εκτοξεύουν κροτίδες και πέτρες εναντίον των δημοσιογράφων και των φωτορεπόρτερ που βρίσκονται στο σημείο, προκειμένου να καλύψουν την κινητοποίηση, αλλά και εναντίον αστυνομικών που βρίσκονταν στο σημείο. Μετά πραγματοποιούν πορεία στη γειτονιά. 

Εν τω μεταξύ, το Υπουργείο Παιδείας εκδίδει, αν και καθυστερημένα, ανακοίνωση, καταδικάζοντας τα γεγονότα και δηλώνοντας ότι «Βίαιες συμπεριφορές σαν αυτές που σημειώθηκαν στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης είναι απολύτως καταδικαστέες και δεν πρόκειται να γίνουν ανεκτές». Το υπουργείο ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα.

Ωστόσο, αλγεινή εντύπωση προκαλεί η δήλωση του αναπληρωτή υπουργού Παιδείας Άγγελου Συρίγου, σύμφωνα με τον οποίο, βία άσκησαν και αυτοί που… αντεπιτέθηκαν στους φασίστες: «Το πιο βασικό είναι η καταδίκη της βίας από όλους, από όπου και αν προέρχεται. Αυτό είναι το πιο βασικό από όλα…. Από ότι είδα τις τελευταίες μέρες βία άσκησαν και εκείνοι που επιτέθηκαν στους φασίστες», δήλωσε.

POPAGANDA

Share
Published by
POPAGANDA