Categories: ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Το Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης του Δήμου Αθηναίων είναι γεγονός

Ένα νέο Κέντρο Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που αποτελεί κόμβο στον οποίο συγκεντρώνονται όλες οι εφαρμογές και τα συστήματα του δήμου Αθηναίων για την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη παρουσιάστηκε σήμερα από τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη. Πρόκειται για μία νέα σελίδα που θα διευκολύνει τις συναλλαγές του με τον δήμο και θα του δίνει τη δυνατότητα όχι μόνο να έχει τον πλήρη έλεγχο των αιτημάτων του, αλλά και την ταχύτητα λειτουργίας των υπηρεσιών και την πορεία του προϋπολογισμού. Ο πολίτης μπορεί πλέον να εκκινεί τις υποθέσεις του προς τον δήμο μέσα από έναν δικτυακό τόπο που βάζει τέρμα στις ουρές και την ταλαιπωρία.

“Το Κέντρο Ηλεκτρονικής Εξυπηρέτησης είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα εφαρμογής της πληροφορικής και των δυνατοτήτων του διαδικτύου για την άμεση προσβασιμότητά του δημότη στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δήμου Αθηναίων με στόχο την ταχύτατη εξυπηρέτησή του, χωρίς γραφειοκρατικά εμπόδια, με διαφάνεια και μετρήσιμο χρόνο διεκπεραίωσης των αιτημάτων”, δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης στη συνέντευξη τύπου.

Το πρόγραμμα βασίζεται σε επτά άξονες και εξυπηρετεί μέχρι στιγμής 80 καθημερινές συναλλαγές των δημοτών με τις υπηρεσίες του δήμου. Οι άξονες αυτοί παρουσιάστηκαν αναλυτικά από τον γεγινό γραμματέα του δήμου Αθηναίων Θεόδωρο Λιβάνιο και είναι:

  • Η λειτουργία των Σημείων Εξυπηρέτησης του Δημότη που προσφέρουν διευκόλυνση σε 154 συναλλαγές.
  • Η ηλεκτρονική υποβολή αιτημάτων εξ αποστάσεως για τουλάχιστον 80 λειτουργίες του δήμου.
  • Η ηλεκτρονική παρακολούθηση της πορείας του αιτήματος.
  • Η ηλεκτρονική πληρωμή κλήσεων.
  • Η απευθείας πρόσσβαση στην πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του δήμου Αθηναίων.
  • Η διαδικτυακή ενημέρωση για τις άδειες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.
  • Η ηλεκτρονική καταγραφή προβλημάτων καθημερινότητας (φωτισμός, πράσινο, κατάσταση δρόμων) και η προώθησή τους στην τηλεφωνική γραμμή εξυπηρέτησης του δημότη το 1595 που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μοναδικό αυτό εκσυγχρονιστικό εγχείρημα υλοποιήθηκε με μηδενικο κόστος χρησιμοποιώντας τους ιδίους πόρους του δήμου, ενώ σε μερικές μέρες οι υπηρεσίες του προγράμματος θα είναι διαθέσιμες και σε εφαρμογή για την κινητήτηλεφωνία.

Δείτε πως θα φαίνονται οι εφαρμογές και επισκεφθείτε το site εδώ.

Ελένη Κυριακίδου

Share
Published by
Ελένη Κυριακίδου