«Κάτι σαν καλλιστεία δηλαδή. Αλλά για φορτηγά».

Είναι μια συνηθισμένη μέρα στο γραφείο. Κάποιος διαβάζει δυνατά «3ος Διαγωνισμός Ομορφότερου Φορτηγού της Ελλάδας» διεκδικώντας την προσοχή όλων. Είναι ο τίτλος μιας εκδήλωσης που εμφανίστηκε τυχαία στο feed του και μας παίρνει λίγα λεπτά μέχρι να καταλάβουμε ότι δεν  έχουμε να κάνουμε με κάποιου είδους τρολάρισμα. Με μια σύντομη ερεύνα οδηγηθήκαμε στη σελίδα του facebook, «Τα ομορφότερα φορτηγά της Ελλάδας», που με μηνιαίους διαγωνισμούς έχει σκοπό να αναδείξει τις ομορφότερες νταλίκες που κυκλοφορούν στις εθνικές οδούς της χώρας. Κάτι δηλαδή σαν καλλιστεία, αλλά για φορτηγά. Οι φορτηγατζήδες ανεβάζουν την φωτογραφία της νταλίκας τους στην σελίδα, αυτές αριθμούνται και όσοι καλούνται να ψηφίσουν γράφουν τον αριθμό της νταλίκας που τους έχει κλέψει την καρδιά σε σχόλιο.

Ο τελευταίος διαγωνισμός διεξήχθη στις 29 – 30 Απριλίου και νικητής ήταν το κόκκινο Volvo του Βάσση.

Νικητής του 3ου Διαγωνισμού Ομορφότερου Φορτηγού της Ελλάδας, το Volvo του Βάσση

Η Theodora κατέκτησε την δεύτερη θέση

Ο διαχειριστής της σελίδας μιλάει στην Popaganda για τον διαγωνισμό και για την σχέση ενός φορτηγατζή με το όχημά του, καθώς δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι ένας νταλικέρης αντιμετωπίζει το φορτηγό του καλύτερα και από γυναίκα (σχόλια όπως «Κουκλάρα μου!» δίνουν και παίρνουν κάτω από τις φωτογραφίες του διαγωνισμού).

Ο τρόπος διεξαγωγής του διαγωνισμού

«Ο διαγωνισμός της σελίδας μας ξεκίνησε από την αρχή που την δημιουργήσαμε και έγινε για να υπάρχει ενδιαφέρον και να τρέχει η σελίδα.  Ένα όμορφο φορτηγό για να μην περνάει  απαρατήρητο πρέπει για μένα να έχει προβολάκια, αερογραφία – όχι πάντα βέβαια -, σπόιλερ, όμορφο σαλόνι…

Στον διαγωνισμό, που διαρκεί μια ημέρα (από βράδυ σε βράδυ), ψηφίζουν μέχρι και 1.000 άτομα. Ο νικητής μέχρι στιγμής δεν κερδίζει τίποτα, αλλά μετά από λίγο καιρό μάλλον θα έχει κάτι. Ο οδηγός ενός φορτηγού για το ντύνει εσωτερικά, να του βάζει αερογραφίες και τέτοια πράγματα πρέπει να το αγαπάει πάρα πολύ. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν πολύ μεράκι για το φορτηγό τους γιατί περνάνε πολλές ώρες εκεί μέσα, ειδικά όσοι κάνουν διαδρομές στο εξωτερικό. Είναι σαν σπίτι για αυτούς».

Μέχρι τον επόμενο online διαγωνισμό, υπάρχει το Truck Show που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Φίλων Φορτηγών στις 9 και 10 Μαΐου στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών όπου μπορείτε να θαυμάσετε πολλά από τα πιο όμορφα φορτηγά που σαρώνουν καθημερινά τις ασφάλτους, αλλά και το 2ο Youtruck Fiesta που θα διεξαχθεί στις 30 και 31 Μαΐου στο Autofestival (32ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας), στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν και Καλλιστεία Φορτηγών με κριτική επιτροπή.

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.