Categories: ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: Η γιορτή του τσίρκου

Μαθητές του Ινδονήσιου ”Red Nose” παρελαύνουν στην γιορτή της 10ης επετείου του Ιδρύματος ”Red Nose” στην Τζακάρτα, Ινδονησία, 06 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/MAST IRHAM.

Το τοπικώς γνωστό ως ίδρυμα ”Hidung Merah” ή αλλιώς ”Red Nose” – που ιδρύθηκε από τον περφόρμερ ενός αμερικάνικου τσίρκου, Dan Roberts –  λειτουργεί ως κέντρο εκμάθησης για μη προνομιούχα παιδιά, διδάσκοντας τα τις δεξιότητες και την τέχνη του τσίρκου.

Το ίδρυμα διαθέτει δύο κέντρα εκπαίδευσης, το ένα βρίσκεται σε μια κοινότητα ψαράδων στο Cilincing στις ακτές της Βόρειας Jakarta και το άλλο σε μια παραγκούπολη σκουπιδιών στο Jurangmangu Timur του Βόρειου Tangerang με περισσότερους από 270 μαθητές.

Ινδονήσιοι θεατές παρακολουθούν την συντονισμένη παράσταση που διεξάγεται από μαθητές του ”Red Nose” και την ομάδα του αμερικάνικου τσίρκου ”CircEsteem”, με αφορμή την 10η επέτειο του ιδρύματος ”Red Nose” στο κέντρο εκμάθησης στην Τζακάρτα, Ινδονησία, 06 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/MAST IRHAM.

Μαθητές του Ινδονήσιου ”Red Nose” και μέλη της ομάδας του αμερικάνικου τσίρκου ”CircEsteem” παίρνουν μέρος στην παρέλαση του δρόμου για να γιορτάσουν την 10η επέτειο του ιδρύματος ”Red Nose” στην κοινότητα των ψαράδων στην Τζακάρτα, Ινδονησία, 06 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/MAST IRHAM.

Ινδονήσιοι μαθητές προπονούνται κατά την διάρκεια του μαθήματος τσίρκου στο κέντρο εκπαίδευσης του ιδρύματος ”Red Nose” στην Τζακάρτα, Ινδονησία, 21 Ιουλίου 2017. Φωτογραφία από EPA/MAST IRHAM.

Ινδονήσιοι μαθητές εξασκούνται στα ζογλεκρικά κατά την διάρκεια μαθήματος τσίρκου στο κέντρο εκπαίδευσης του ιδρύματος ”Red Nose” στην Τζακάρτα, Ινδονησία, 21 Ιουλίου 2017. Φωτογραφία από EPA/MAST IRHAM.

Ινδονήσια μαθήτρια που της ζωγραφίζουν το πρόσωπο κατά την προετοιμασία της για μια παράσταση στην γιορτή της 10ης επετείου του ιδρύματος ”Red Nose” στο κέντρο εκπαίδευσης στην Τζακάρτα, Ινδονησία, 06 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/MAST IRHAM.

Ινδονήσιοι μαθητές προπονούνται κατά την διάρκεια μαθήματος τσίρκου στο κέντρο εκπαίδευσης του ιδρύματος ”Red Nose” στην Τζακάρτα, Ινδονησία, 21 Ιουλίου 2017. Φωτογραφία από EPA/MAST IRHAM.

Ινδονήσιοι μαθητές κάνουν διάλειμμα από μάθημα τσίρκου στο κέντρο εκμάθησης του ιδρύματος ”Red Nose” στην Τζακάρτα, Ινδονησία, 21 Ιουλίου 2017. Φωτογραφία από EPA/MAST IRHAM.

Εργαλεία τσίρκου στο πάτωμα κατά την διάρκεια μαθήματος στο κέντρο εκπαίδευσης στην Τζακάρτα, Ινδονησία, 06 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/MAST IRHAM.

Ινδονήσιος μαθητής κρατάει μπάλες κατά την διάρκεια μαθήματος τσίρκου στο κέντρο εκπαίδευσης του ιδρύματος ”Red Nose” στην Τζακάρτα, Ινδονησία, 06 Αυγούστου 2017. Φωτογραφία από EPA/MAST IRHAM.

Μάρθα Φύλλου

Share
Published by
Μάρθα Φύλλου