To greekaholique είναι ένα κολάζ που καταγράφει «τα πολλά πρόσωπα της εμμονής»

«Μ’αρέσει κυρίως να μου λένε οι άλλοι τι τους αρέσει».

O greekaholique είναι ένας μυστήριος τύπος που κρύβεται πίσω από ένα ανάποδο φούξια τρίγωνο και έχει βάλει σκοπό της ζωής του να εκθέτει όλους τους άλλους πέρα από τον εαυτό του. Για αυτό φωτογραφίζει ανθρώπους σε περίεργες – ή μη  – καταστάσεις, τους αποσπά περίτεχνα την μεγαλύτερη εμμονή τους και έπειτα τους ανεβάζει στο instargam account @greekaholique, με σκοπό να φτιάξει το μεγαλύτερο κολάζ προσώπων που εξομολογούνται τι τους αρέσει πιο πολύ. 

Η Popaganda τον ξετρύπωσε και του ζήτησε να αφαιρέσει λίγο απ’ το πέπλο μυστηρίου που καλύπτει το ενδιαφέρον πρότζεκτ…

Ποιος είσαι greekaholique; Ένας άνθρωπος με πάθος. Εσύ! Πέρα από αυτό όμως είμαι ένας άνθρωπος με μεγάλη περιέργεια. Μάλλον θα με δάγκωσε γάτα μικρός.

Γιατί φωτογραφίζεις τους ανθρώπους και γιατί θες να μάθεις και τι τους αρέσει από πάνω; Μ’αρέσει να φωτογραφίζω τους ανθρώπους που έχουν να πουν κάτι κάτω από τα μυστήρια τους πρόσωπα, παγιδευμένα σε πόζες μεγέθους αστυνομικής ταυτότητας. Εντάξει, είναι ωραίο να λέμε τι μας αρέσει after all. Έ;

Εσένα τι σου αρέσει; Εμένα μ’αρέσει κυρίως να μου λένε τι τους αρέσει. Βασικά, μακάρι όλοι να μου έλεγαν ότι τους αρέσει η κατανάλωση μπουγάτσας.

Τι προσπαθείς να καταγράψεις με αυτό το instagram account; Νομίζω τελικά ότι θέλω να δημιουργήσω το μεγαλύτερο κολάζ προσώπων και εθισμών στην Γη.

Πώς σου ήρθε η ιδέα; Βρέθηκα την κατάλληλη στιγμή στο κατάλληλο μέρος. Τα υπόλοιπα τα μαγείρεψε το υποσυνείδητο.

Ποιο φανταστικό πρόσωπο θα ήθελες να φωτογραφήσεις για το greekaholique; Τι πιστεύεις ότι θα ήταν το caption του; Αδιαμφισβήτητα ο Κώστας Μακέδος (Φούσκας), ανθρώπινη ασπίδα του Κώστα Παληού (Δούκας), του χαρτοκλέφτη – τζέντλεμαν στο υπέροχο φίλμ The Kopanoi του 1987. Θα στέκονταν χαμογελαστός με μελανιασμένα και τα δύο του μάτια και θα κράταγε μια σαντουιτσάρα. Η ατάκα του για το greekaholique: Μ’αρέσει να τις τρώω.

δείτε μερικά παραδείγματα μέχρι να συλλάβει κι εσάς ο φακός του greekaholique

«Μ’αρέσει να είμαι συνοδηγός σε μεγάλα ταξίδια».

«Μ´αρέσει η Στέλλα».

«Μ’αρέσει να ζουλάω πράγματα στο σουπερμάρκετ».

«Μ’αρέσουν οι κρητικομανιάτες».

«Μ’αρέσει να κοιμάμαι».

«Μ’αρέσει να είμαι παιδί».

«Μ’αρέσει να λέω τα λόϊα τα σωστά».

«Μ´αρέσει να τρώω παστίτσιο για πρωινό».

«Μ´αρέσει να είμαι Τηνέϊτζερ».

«Μ´αρέσουν τα ταξίδια οδικώς στην Ελλάδα».

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη