Categories: ΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Είσαι άντρας; Αυτά πρέπει να είναι τ’ αξεσουάρ σου!

Όταν είσαι ακόμα έφηβος, ούτε που φαντάζεσαι πως θα εξελιχθεί η ζωή σου. Το μυαλό σου είναι ακόμα μπερδεμένο, μόνο σου καταφύγιο η μουσική και οι φίλοι, άντε και τα video games για να είμαστε ειλικρινείς. Ανακαλύπτεις δειλά την αίσθηση του στυλ, άλλωστε είσαι ακόμα αγόρι, σε λίγα χρόνια από τώρα, όταν πια θα μπεις στη σχολή της επιλογής σου θα είναι η στιγμή που θα περάσεις τις περισσότερες μεταβολές στην εξωτερική σου εμφάνιση. Ίσως να αφήσεις μούσια και μαλλιά. Πολλά θα πιστέψεις ότι σου δίνουν status.  Ένα καλό βιβλίο, το νέο σου κινητό, το τάμπλετ σου, ένα καλό προτοφόλι.  Σύντομα όμως θα καταλάβεις, όταν πια γίνεις ένας άνδρας που ξέρει τι είναι εκείνο που ζητά στη ζωή του, πως ο πραγματικός σου σύμμαχος πλέον, είναι ένα ξυραφάκι Gillette Mach 3 Turbo.  

Στα 15 αναζητάς την ωριμότητα

Στα 15 σου έχεις είδωλα και η μουσική παίζει κομβικό ρόλο στη ζωή σου. Είναι το μέσο με το οποίο εκφράζεις τις ανησυχίες σου, την οργή σου ακόμα. Οι αφίσες metal συγκροτημάτων στους τοίχους του δωματίου σου, είναι σαν το εικονοστάσι στο σπίτι της γιαγιάς.

Ο ποιοτικός χρόνος που περνάς με τον εαυτό σου ή με τους κολλητούς, περιέχει απαραιτήτως μια κονσόλα video games.

Δυστυχώς στα 15 υπάρχει η αντίληψη ότι όσο πιο πολύ το μαλλί σου φλερτάρει με τον ουρανό, τόσο πιο ωραίο φαίνεται. Συνεπώς το τζελ για τα μαλλιά μετατρέπεται σε είδος πρώτης ανάγκης στο σπίτι και αν η μάνα ξεχάσει κάποια στιγμή να το ανανεώσει, αυτό σημαίνει πόλεμο.

Για αδιευκρίνιστο μέχρι σήμερα λόγο, πάρολο που υπάρχουν και οι τσέπες για να βάζουμε πράγματα, το τσαντάκι μπανάνα στα 15 μοιάζει πιο πρακτικό.

Σπρέι ή χοντρό μαρκαδόρο Posca για να γράφεις στους τοίχους της γειτονιάς το όνομα της αγαπημένης σου μπάντας, ή «Μαράκι 25- 09 – 04» που σε πλήγωσε έτσι άδικα.

Στα 20 νομίζεις ότι την έχεις βρει

Είσαι πλέον φοιτητής. Το backpack που να χωράει τα βιβλία της σχολής μοιάζει ένα με την πλάτη σου, όσο το καβούκι στα χελωνονιτζάκια.

Έχεις αποχαιρετήσει τον σταθερό υπολογιστή και τώρα πια έχεις laptop για της αναρίθμητες εργασίες της σχολής.

Αντίο είπες επίσης  και στο τσαντάκι μπανάνα. Τώρα έχεις πορτοφόλι, γιατί που θα βάλεις το πάσο, ταυτότητα και χαρτζιλίκι για τους καφέδες και τα τσίπουρα;

Διαθέτεις κινητό, αλλά με ελάχιστα χαρακτηριστικά, δε σε ενδιαφέρει ακόμα να είσαι cool, μονίμως on line και all about town, τώρα εξερευνάς την ακαδημαϊκή σου ταυτότητα.

Γι’αυτό κουβαλάς και πάντα πάνω σου κάποιο κλασσικό βιβλίο, να διαβάζεις όσο είσαι στο μετρό ή το λεωφορείο.

Στα 25 κάτι κάνεις σωστά αλλά παιδί είσαι ακόμα.

Πήρες tablet, για να διαβάζει τα αγαπημένα του site, περιοδικά στα οποία έχεις κάνει subscription και πλέον τα βιβλία που επιθυμείς.  

Το κράνος της βέσπας, γιατί σιχάθηκες τα μέσα τέσσερα χρόνια πάνω κάτω στη σχολή.

Smartphone γιατί πια έχεις και instagram, έκανες την «επανάσταση» σου ενάντια στο mainstream και τώρα θες πια να ενσωματωθείς και να μοιράζεσαι τις αγαπημένες σου στιγμές με τους φίλους σου.

Τις ώρες που η βέσπα αράζει στο γκαράζ κι εσύ επιλέγεις πόδια, έχεις και το Mp3 player / I pod, η μουσική δεν έχει σταματήσει να παίζει βασικό ρόλο στη ζωή σου, απλά οι αφίσες μπήκαν στο πατάρι.

Ως φοιτητής πέρασες τη φάση της μεγάλης γενιάδας, τώρα όμως δειλά δειλά στο ραφάκι του μπάνιου, την εμφάνισή του έχει κάνει ένα κοινό ξυραφάκι για λίγο trimming που και που.

Στα 30 ήρθε η ώρα να αναβαθμίσεις το επίπεδο ζωής σου. Ξεκίνα με κάτι το απλό, το ξυραφάκι σου.

Συγχαρητήρια! Τα κατάφερες. Τελείωσες τις σπουδές σου, έκανες χίλιες δύο δουλείες του ποδαριού και σήμερα, στην κομβική ηλικία των 30 έχεις τη δουλεία που αντιστοιχεί στις περγαμινές σου. Τώρα πια κρατάς χαρτοφύλακα.

Έχεις Ι phone, γιατί είσαι επαγγελματίας και κάνει τη ζωή σου πιο έυκολη.

Είσαι εν κινήσει όλη την ώρα, συνήθως τρέχεις με ιλλιγγιώδης ρυθμούς. Μία δερμάτινη θήκη για το κινητό και το laptop είναι απαραίτητη.

Επιδίδεσαι συχνά σε diggin, δε χάνεις φεστιβάλ και μπαζάρ, τα βινύλια των αγαπημένων σου καλλιτεχνών βρίσκονται σε περίοπτη θέση στο σπίτι. Αρέσουν και στα κορίτσια.

Στο ντουλαπάκι του μπάνιο σου έχεις πλέον μια ξυριστική μηχανή Gillette Mach 3 διoτι είσαι πλέον ένας άντρας που προσέχει το προφίλ του, ένας άνδρας με αισθητική που αφήνει το αποτύπωμά του στην πόλη, με πρόσωπο καθαρό.  Γιατί οι λεπίδες του δεν είναι για μια φορά αλλά για πολλές. Και γιατί πολύ απλά αυτές οι λεπίδες σέβονται την επιδερμίδα σου και δεν την κάνουν να φαίνεται κουρασμένη. Το Gillette Mach 3 έχει τρεις λεπίδες κοντά τοποθετημένες μεταξύ τους που προσαρμόζονται στην πίεση. Έτσι, για κάθε κίνηση που κάνεις το αποτέλεσμα είναι τριπλάσιο. Ακόμα, το Gillette Mach 3 Turbo διαθέτει ένα ιδιαίτερο προστατευτικό πλαίσιο ξυρίσματος που αποτελείται από 10 πιο λεπτές και πιο ευέλικτες ραβδώσεις microfins. Ti σημαίνει αυτό; Ότι έχεις ένα βαθύ και άνετο ξύρισμα. Για το τέλος το καλύτερο: οι λιπαντικοί παράγοντες βοηθούν το ξυραφάκι να γλιστρά απίστευτα εύκολα στην επιδερμίδα. Όταν η απόδοση του ξυρίσματος δεν θα είναι πλέον η βέλτιστη, το χρώμα της λωρίδας ξεθωριάζει σταδιακά για να σου υπενθυμίσει ότι είναι καιρός να αλλάξεις λεπίδα. Νιώθεις πιο αναβαθμισμένος τώρα; 

Σπήλιος Τσακίρης

Share
Published by
Σπήλιος Τσακίρης