Categories: ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Εσύ θα κάνεις ένα «βήμα» με το «Μαζί για το Παιδί» και την TOMS;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Από τη μία γωνιά της Ελλάδας μέχρι την άλλη, γίνονται «βήματα» για τα παιδιά, αφού το «Μαζί για το Παιδί» για τρίτη συνεχόμενη χρονιά θα βρεθεί δίπλα τους προσφέροντάς τους καινούρια παπούτσια. Γιατί παπούτσια; Αρχικά, γιατί η βελτίωση της καθημερινότητας των παιδιών εξαρτάται άμεσα από τα παπούτσια που φοράνε, καθώς αυτά συμβάλλουν στην ψυχολογία και την αξιοπρέπειά τους και στην καλή υγεία. Τα παιδιά χρειάζονται παπούτσια για να παίξουν, να πάνε σχολείο αλλά και να αποφύγουν τα προβλήματα υγείας που δημιουργούνται από χρησιμοποιημένα ή ακατάλληλα παπούτσια. Ποιος μπορεί να φοράει χαλασμένο ή μεταχειρισμένο παπούτσι;

Περισσότερα από 28.000 ζευγάρια παπούτσια θα προσφερθούν φέτος σε άπορα παιδιά από όλη την ελληνική επικράτεια αλλά και προσφυγόπουλα. Η δράση υλοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη της εταιρείας παπουτσιών TOMS -ή αλλιώς Tomorrow Shoes, η οποία στο πλαίσιο της φιλοσοφίας One For One προσφέρει ένα δωρεάν καινούριο ζευγάρι παπούτσια για κάθε ζευγάρι που αγοράζουν οι καταναλωτές, στηρίζοντας το κοινωνικό επιχειρείν. Η Ελλάδα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που συνεργάζεται με την TOMS. Μέσα από έρευνα που διεξήγαγε το Μαζί για το παιδί, τα στατιστικά έδειξαν πως υπάρχει πρόβλημα στην χώρα μας που χρήζει υποστήριξης. Πλέον η συνεργασία αυτή είναι σταθερή και κάθε χρόνο, τα παιδιά περιμένουν τα καινούργια τους παπούτσια! 

Ως επίσημος συνεργάτης της TOMS (Giving Partner) στην Ελλάδα, το Μαζί για το Παιδί, μοιράζει παπούτσια σε ιδρύματα, φορείς αλλά και σε καταυλισμούς προσφύγων. Από το 2015 έως σήμερα έχουν διατεθεί συνολικά περισσότερα από 39.000 ζευγάρια παπούτσια και μόνο φέτος υπολογίζουμε να δοθούν περίπου 28.000 επιπλέον, γεγονός το οποίο αποδεικνύει πως η αγκαλιά της Ένωσης του Μαζί για το Παιδί μεγαλώνει για να χωρέσει ακόμη περισσότερα παιδιά!

Από τον Μάρτιο έως τον Σεπτέμβριου του 2017, θα πραγματοποιηθούν διανομές σε περισσότερες από 40 περιοχές σε Αττική, Ήπειρο, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Θεσσαλονίκη, Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κεφαλονιά και Κρήτη.

Η διαδικασία της διανομής

Εκπρόσωποι του Μαζί για το Παιδί μαζί με εθελοντές επισκέπτονται τους φορείς, εκεί έχουν άμεση επαφή με τα παιδιά τα οποία δοκιμάζουν τα παπούτσια πριν τα παραλάβουν, προσφέροντας την καλύτερη ανταμοιβή: χαμόγελα αληθινά και ζεστές παιδικές αγκαλιές. 

Σημαντικό! Χρειάζονται χέρια βοηθείας. Από τη μία καλούνται όσοι θέλουν να χαρίσουν ένα χαμόγελο σε αυτά τα παιδιά να απευθυνθούν στο Μαζί για το Παιδί και να συνδράμουν σε αυτήν την προσπάθεια, μεταφέροντας και φορώντας οι ίδιοι στα παιδιά τα κατάλληλα παπούτσια. Από την άλλη, όλοι οι κοινωνικοί φορείς που φροντίζουν άπορα παιδιά ανά την Ελλάδα, καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση στο Μαζί για το Παιδί, ώστε να γνωριστούν και συνεργαστούν για ένα κοινό σκοπό.

Το μεγάλο εγχείρημα που έχει αναλάβει το Μαζί για το Παιδί υλοποιείται με τη βοήθεια εθελοντών αλλά και τη συμπαράσταση των εταιρειών TOMS, Νέα Οδός, ΔΕΔΔΗΕ, Aegean, HERTZ, Freedom Logistics, Aeromet, που συνδράμουν ουσιαστικά στην υλοποίηση τους έργου μας σε όλη την Ελλάδα.

 Το «Μαζί για το Παιδί» ξεκίνησε να λειτουργεί στην Ελλάδα το 1996. Πρόκειται για μια Ένωση μη-κερδοσκοπικών σωματείων και ιδρυμάτων, που εργάζονται για την ευημερία περισσότερων από 30.000 παιδιών κάθε χρόνο εκ των οποίων τα 10.000 σε συστηματική βάση. Κύριος στόχος της Ένωσης είναι να προσφέρει βοήθεια σε παιδιά και νέους που αντιμετωπίζουν την φτώχεια, την αναπηρία, την κακοποίηση και την αρρώστια. Το 2016 τιμήθηκε με το Αργυρό Μετάλλιο της Ακαδημίας Αθηνών για την κοινωνική του προσφορά.

Ένωση «Μαζί για το Παιδί» | Αγίου Θωμά 14, Αθήνα, 115 27 | T. 210 74 82 690 | F.210 74 82 664 www.mazigiatopaidi.gr | www.facebook.com/mazigiatopaidi | Twitter/Instagram: @mazigiatopaidi
Αναστασία Βαϊτσοπούλου

Share
Published by
Αναστασία Βαϊτσοπούλου