Χριστούγεννα του τελευταίου λεπτού

Λίγοι καλοί φίλοι, αγαπημένοι συγγενείς – από εκείνους που δεν ξεκινούν καβγάδες και πολιτικές συζητήσεις από το πουθενά στα οικογενειακά τραπέζια – και λίγα λαμπιόνια στο δέντρο, είναι αρκετά για να περάσεις αυτό που λέμε, «Καλά Χριστούγεννα». Ωστόσο, υπάρχουν δεκάδες πράγματα που μπορούν να κάνουν τις μέρες των Χριστουγέννων ακόμα καλύτερες. Αυτές είναι 15 διευθύνσεις – xmas hacks από την Popaganda για τις αγορές της τελευταίας στιγμής, το χριστουγιεννιάτικο τραπέζι, τα δώρα, τη διασκέδαση.

1. Ξηροί καρποί από τον Ματσούκα, σοκολάτες στο Le Chocolat

Το ιστορικό κατάστημα στην Καραγιώργη Σερβίας, θα είναι πάντα εκεί για τα απαραίτητα ξηροκάρπια με τα οποία οι καλεσμένοι θα συνοδεύσουν το ουίσκι τους και θα τους ανοίξουν την όρεξη μέχρι να περάσουν στο τραπέζι. Στα σακούλια και τους πάγκους του καταστήματος που μετρά 57 χρόνια ζωής θα βρείτε εκτός από τους διάσημους ολόφρεσκους ξηρούς καρπούς, αποξηραμένα φρούτα, δημητριακά, όσπρια, παστέλια και σοκολάτες. Ακριβώς απέναντι, στο αδερφάκι του ξηροκαρπάδικου, (ή και ναό της αμαρτίας) Le Chocolat δεκάδες σοκολατένιες επιλογές για να γεμίσει η φοντανιέρα, μέχρι επάνω. 

Info: Ματσούκα – Le Chocolat / Καραγιώργη Σερβίας 3, Αθήνα, τηλ. 210 325 2054


 2. Στα Tiger για… σχεδόν τα πάντα

 Από τότε που η Δανέζικη αλυσίδα καταστημάτων ήρθε στη χώρα μας, κάθε ελληνικό σπίτι έχει από μια πλαστική βάση κοπής σε σχήμα μήλου, χαρτοπετσέτες με μουστάκια, άχρηστα αλλά άκρως ελκυστικά μπιχλιμπίδια, πρακτικά «γκάτζετ» κουζίνας, φουτουριστικά διακοσμητικά. Τα Χριστούγεννα είναι αδιαμφισβήτητα η εποχή τους. Αυτή τη στιγμή στα Tiger θα βρεις πολλά χριστουγεννιάτικα στολίδια, τα απαραίτητα για τη διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, μέχρι και θεματικά αξεσουάρ για το κεφάλι σου. 

Info: Tiger, Ερμού 49, Αθήνα


3. Στη Κάβα Οινότυπο για εγγυημένα καλό χύμα κρασί 

Χριστούγεννα χωρίς καλό κρασί δε γίνονται. Και τι καλύτερο από το πιο τίμιο και σε ποιότητα και σε τιμή κρασί της πόλης; Πάνω από 2.000 ετικέτες ξένες και ελληνικές, αλλά και πολύ καλά χύμα κρασιά που παλιώνουν οι ίδιοι σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, ενώ οι δεξαμενές τους είναι συνδεδεμένες με φιάλες αζώτου ώστε να μην οξειδωθούν. Διαθέτει και συνοδευτικές λιχουδιές, όπως απάκι Κρήτης, Νούμπουλο Κερκύρας, καβουρμά και άλλα. 

 Info: Κάβα ΟινότυποΧαριλάου Τρικούπη 98, Εξάρχεια, τηλ. 210 3616 2749


4. Στην υπεραγορά εποχικών Crestmark για δέντρα, στολίδια και ό,τι βάλει ο νους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Το έχετε προσέξει σίγουρα, είναι εκείνο το τεράστιο κατάστημα στη συμβολή Ιεράς Οδού και Κηφισού που (ανεξάρτητα από την εποχή) έχει απ’ έξω δύο τεράστιους κίτρινους πλαστικούς φοίνικες. Αυτή την εποχή τους κάνει παρέα και ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο έλατο – κοντράρεται άνετα με αυτό της πλατείας Συντάγματος -. Η επιχείρηση Crestmark δραστηριοποιείται στο χώρο της διακόσμησης και εξοπλισμού σπιτιών, εσωτερικών και εξωτερικών χώρων από το 1980 και περιλαμβάνει έκθεση με ειδών σπιτιού και εποχιακών έκτασης 8000m2. Αξίζει τη βόλτα. 

Info: Ιερά Οδός 169 & Κηφισού, τηλ. 210 3462 212


 5. Όμορφα δώρα για αυτούς που αγαπάτε από το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη 

 Το πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη φημίζεται για τις εξαιρετικές χριστουγεννιάτικες προτάσεις του. Ευχετήριες κάρτες, γούρια, διακοσμητικά για όσους αγαπάτε και θέλετε να τους χαρίσετε κάτι ξεχωριστό και ιδιαίτερο. 

Info: Κεντρικό Κτήριο-Κουμπάρη 1 / Κτήριο Οδού Πειραιώς-Πειραιώς 138 τηλ. 210 3671045, 210 3453111


6. Για ζεστή σοκολάτα, στην οδό Βουλής 

Ενδιάμεσα από τα χριστουγεννιάτικα ψώνια, θα χρειαστεί να κάνεις μια στάση για λίγη ζεστασιά και θαλπωρή. Το κατάλληλο μέρος, η Σοκολάτα της οδού Βουλής, της Πελαγίας Κόντζογλου που ξέρει όλα τα μυστικά της πιο κολασμένης εφεύρεσης. 

Info: Σοκολάτα, Βουλής 35 και Απόλλωνος 7, Σύνταγμα


7. Πάντα υπάρχουν τα περίπτερα στις κεντρικές πλατείες  που μπορούν με αυταπάρνηση να βοηθήσουν σε ό,τι θέλετε. 

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη