Categories: ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Όταν ο Mr. Ancient Memes συνάντησε την Popaganda

Mιλήσαμε με τον μυστηριώδη αντμιν των Ancient Memes και μάθαμε ποιοι είναι βίγκαν, ποιοι έχουν σχέση, τι θα γίνει με τα μάρμαρα, ποιoς ο ρόλος της Μελίνας, (όχι την πρώην των Vegas που κάποιους τους πονάει, την άλλη), τι χαροποιεί την Βάνα Μπάρμπα και πολλά άλλα που αν σας τα πω εδώ δεν θα έχετε κανένα λόγο να διαβάσετε την συνέντευξη που ακολουθεί.

Η ζωή είναι μικρή. Πες μου 3 λόγους που τα Ancient Memes την κάνουν καλύτερη. Πρώτα απ’ όλα μπαίνοντας στα Ancient Memes δίνετε χαρά κι ένα ποτηράκι νερό στα κακόμοιρα τα παιδάκια στην Αφρική. Ένα λάικ ίσον μια προσευχή, ας μην το ξεχνάμε αυτό. Δεύτερον και σημαντικότερο γίνονται πράγματα και έτσι είναι ευχαριστημένη η Βάνα Μπάρμπα. Και τρίτον, πολλοί συνάνθρωποι μας στα Ancient Memes βρήκαν την Ιθάκη τους, το απάνεμο λιμανάκι που η καφρίλα και ο σουρεαλισμός βρίσκουν καταφύγιο απ’ το τσουνάμι της πολιτικής ορθότητας.

Ποιες μεγαλύτερες προσωπικότητες της ιστορίας θα πέταγαν την ατάκα «Είμαι βίγκαν» και ποιες το «Έχω σχέση»; Βίγκαν ήταν σίγουρα ο Ηρακλής, αυτός ήταν άλλωστε ο πραγματικός λόγος για τον οποίο εκδιώχθηκε από τον Όλυμπο καθώς ένα μεσημέρι φώναξε τον Δία για να πιούν μπύρες και του σέρβιρε κεφτεδάκια από κιμά σόγιας. Τρελάθηκε ο Ζευς, ξέχασε και φιλοξενίες και τα πάντα όλα και τον έστειλε να λάβει μέρος στο survivor. Σχέση είχε ο Ήφαιστος και με καλό μωρό ε, εδώ τα λέμε όλα, αλλά όλοι είδαμε σε πόσο καλό του βγήκε. Σιδεράς στη Λήμνο, από δήμαρχος κλητήρας. Συγγνώμη αν σας πονάει αλλά εδώ ένα κι ένα κάνει δύο. Έχω σχέση έλεγε και η Κλεοπάτρα στον Καίσαρα μέχρι που του έκατσε όταν δοκίμασε την περιβόητη σαλάτα του κι έγινε βίγκαν.

Πες μου την αλήθεια. Γιατί έφτιαξες τα Ancient Memes; Είναι γκομενοπαγίδα; Eδώ υπάρχει μια παρανόηση και καλό θα είναι να ξεκαθαρίσω ότι δεν διάλεξα εγώ να φτιάξω τα Ancient Memes αλλά τα Ancient Memes διάλεξαν εμένα όταν έκριναν πως είχε έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να μάθει ο κόσμος την αλήθεια για τους προγόνους του. Τώρα για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης, ναι είναι μεγάλη γκομενοπαγίδα, υπάρχει κόσμος που γνωρίστηκε στα σχόλια και κατέληξε στην εκκλησία.

Ποιο είναι το πιο ευφάνταστο σχόλιο που έχεις διαβάσει κάτω από φωτογραφία των Ancient Memes; Tα σχόλια ποικίλλουν από «χαχαχαχαχα» μέχρι κλαίω κι από πεθαίνω μέχρι σβήνω χάνομαι και μπράβο στα παιδιά που τα σκέφτονται. Καμιά φορά διαβάζουμε και κανένα διαμαντάκι. Προσωπικά μου αρέσουν λίγο παραπάνω αυτά που μας συμβουλεύουν να δείξουμε λίγο σεβασμό γιατί δεν βλάπτει  και σίγουρα σεβόμαστε λίγο παραπάνω αυτούς που γράφουν σεντόνια με στόμφο κάτω από ένα χιουμοριστικό meme γιατί μας θυμίζουν τον τύπο που σταματάει τη μουσική σ’ ένα party για να σου πει ποιο ήταν το τραγούδι που έπαιζε.

Πώς πάει το interaction με τον κοινό των Ancient Memes που φτιάχνει και σου στέλνουν τα δικά τους memes; Τα πνευματικά σου παιδιά θα σε ξεπεράσουν μια μέρα; Δεν σου κρύβω ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι τόσο απ’ την ποιότητα όσο και απ’ την ποσότητα των μιμς που στέλνει ο κόσμος. Πέφτουμε για ύπνο και ακούμε τις χαρούμενες φωνούλες τους να αναρωτιούνται «πότε θα ανεβάσετε το meme μου;». Τι άλλο να ζητήσει κανείς; Βέβαια ο στόχος μας απ’ την αρχή ήταν αυτός. Μια μέρα τα παιδιά αυτά να ανοίξουν τα φτερά τους για να διαδώσουν τα ελληνικά μιμς στα πέρατα του κόσμου ώστε να μάθουν όλοι πως όταν εμείς φτιάχναμε μιμς οι υπόλοιποι λαοί ήταν ακόμα πάνω στα δέντρα.

Όταν μεγαλώσεις θα γίνεις τα Classical Art Memes; Επειδή εδώ λέμε μόνο αλήθειες σου αποκαλύπτω ότι τα Classical Art Memes είναι Ελληνικά και τα έκλεψε ο λόρδος Έλγιν μαζί με τα μάρμαρα αλλά κάνουμε αγώνα για να τα φέρουμε πίσω εδώ που ανήκουν, συνεχίζουμε δηλαδή τον αγώνα που ξεκίνησε η Μελίνα Μερκούρη που είναι επίτιμη αντμίν στα Ancient Memes.

Ποιο από όλα τα Memes που έχεις φτιάξει σε εκφράζει πιο πολύ. Με άλλα λόγια αν σε ρωτάγαμε «Ποιος είσαι» ποιο θα μας έδειχνες; Το meme που με εκφράζει περισσότερο απ’ όλα δεν το έχω δημοσιεύσει ίσως γιατί ο κόσμος δεν είναι έτοιμος ακόμα, ίσως γιατί εγώ δεν είμαι έτοιμος, ίσως γιατί κανείς δεν είναι έτοιμος κι έτσι το φυλάω σε ένα usb stick κάτω απ’ το μαξιλάρι μου (όπως έκανε ο Πικάσο με τις δεσποινίδες της Αβινιόν και μια γεροντοκόρη στην γειτονιά με ένα κομμάτι φανουρόπιτα) μέχρι οι οιωνοί να είναι ευνοϊκοί.

Λίνα Ρόκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Το 1998 ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει στο τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού. Από το 2001 εργάζεται ως δημοσιογράφος.

Share
Published by
Λίνα Ρόκου