Categories: ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Αυτό είναι το συγκλονιστικό σποτ των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Από την πρώτη στιγμή, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα βρέθηκαν στο κεντρικό νοσοκομείο Αλ Σίφα  στην πόλη της Γάζας, με μία πλήρη χειρουργική ομάδα, ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες έκτακτης ανάγκης προκειμένου να παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερη βοήθεια στα θύματα της μεγάλης αυτής ανθρωπιστικής τραγωδίας.

Σε αυτό το σημείο, και με τη δημοσίευση του συγκλονιστικού αυτού σποτ, κάνουν έκκληση για χρηματική ενίσχυση προκειμένου να συνεχίσουν να βοηθούν τους Παλαιστίνιους γιατρούς. Δεν ζητούν φάρμακα ή άλλες δωρεές σε είδος καθώς σύμφωνα και με την ανακοίνωσή τους, «για να είμαστε σε θέση να ανταποκρινόμαστε στις επείγουσες κρίσεις αποτελεσματικά, από τα πρώτα κιόλας εικοσιτετράωρα, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα χρησιμοποιούμε προσυσκευασμένα κιτ με ιατροφαρμακευτικό υλικό. Με αυτόν τον τρόπο μπορούμε να τα αποστέλλουμε άμεσα σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη προκύψει ανάγκη. Παράλληλα, διασφαλίζουμε ότι θα παραδοθούν σε άριστη κατάσταση και μάλιστα με αρκετά χαμηλότερο κόστος συγκριτικά με το κόστος που απαιτείται για τη διαχείριση της συλλογής φαρμάκων και άλλων ειδών πρώτης ανάγκης».

Δεν είναι ανάγκη να δούμε αυτά που βλέπουν καθημερινά, αρκεί να τους βοηθήσουμε για να φροντίσουν εκείνους που βιώνουν καθημερινά την φρίκη του πολέμου.  Μόνο 50€ αρκούν για την ιατρική φροντίδα σε 70 ασθενείς για 3 μήνες.

Για να κάνετε δωρεά στον ειδικό λογαριασμό των Γιατρών Χωρίς Σύνορα για τη Γάζα:

  • Μέσω τράπεζας

Alpha Bank: IBAN GR87 0140 1040 1040 0278 6014 374

  • Μέσω σταθερού τηλεφώνου ΟΤΕ: 901 11 153 153

(€3,69 / κλήση, ΟΤΕ Γραμμή βοήθειας : 801 11 16 500)

Πληροφορίες  210 5 200 500, www.msf.gr

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου