Το 3ο Συνέδριο των Ανεξάρτητων Ελλήνων πραγματοποιείται αυτό το ΠΣΚ στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Χθές ο Πάνος Καμμένος επανεξελέγει δια βοής και ψηφοφορίας πρόεδρος του κόμματος.

Στην ομιλία του ζήτησε από το Σώμα του Συνεδρίου να εγκρίνει την πρότασή του για ανάδειξη του Παναγιώτη Σγουρίδη στη θέση του αντιπροέδρου του κόμματος, ώστε να ξεκινήσει την πλήρη ανασυγκρότηση των ΑΝΕΛ. Επίσης όρισε ως υπεύθυνο σύνδεσμο μεταξύ κυβέρνησης, Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Γραμματειών του κόμματος, τον βουλευτή Β’ Πειραιά, Δημήτρη Καμμένο.

Κατά την διάρκεια των εργασιών της δεύτερης ημέρας του Συνεδρίου κατατέθηκαν προς έγκριση 3 ψηφίσματα, εκ των οποίων τελικά το ένα αποσύρθηκε.

Το πρώτο ψήφισμα το οποίοι ενέκρινε το Συνέδριο αφορά τον ενταφιασμό των Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στον Πόλεμο του 40 στην Αλβανία.

Το δεύτερο ψήφισμα που εγκρίθηκε αφορά την ονομασία της ΠΓΔΜ, με το Συνέδριο να μην αποδέχεται σε καμία μορφή και με κανένα παράγωγο τη χρήση του όρου «Μακεδονία» στην ονομασία του «βορείου μορφώματος», όπως αναφέρθηκε.

Το τρίτο ψήφισμα αφορά τις δημόσιες επιχειρήσεις ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ με τους ΑΝΕΛ να τονίζουν ότι η Ενέργεια και το Νερό είναι δημόσια κοινωνικά αγαθά.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Συνεδρίου Παναγιώτης Σγουρίδης, η υπαγωγή των επιχειρήσεων αυτών στο υπερταμείο ουσιαστικά συνιστά μια προσπάθεια απεγκλωβισμού τους από το ΤΑΙΠΕΔ «το οποίο ξεπουλούσε». Το ζήτημα απαιτεί βαθύτερη μελέτη και επεξεργασία και ως εκ τούτου το συγκεκριμένο ψήφισμα αποσύρθηκε.

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

Κράτα το

FOSPHOTOS

Share
Published by
FOSPHOTOS