Categories: ΛΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

15 περιπτώσεις που μια μουσική συνέντευξη έγινε όσο πιο fail μπορούσε να γίνει (videos)

Ο μύθος του rock n’ roll που συνοδεύεται από το σεξ και τα ναρκωτικά, κάνει στο μυαλό μας τους μουσικούς να μοιάζουν με μικρές θεότητες. Τους αποθεώνουμε επί σκηνής και θέλουμε να τους συναντήσουμε στα παρασκήνια, να μιλήσουμε λίγο μαζί τους, να μοιραστούμε λίγη από τη λάμψη τους. Οι δημοσιογράφοι κατέχουν το χρυσό πάσο για αυτή την ευκαιρία, τους ρωτήσατε όμως τους δύσμοιρους πόσες φόρες έχουν μετανιώσει που το χρησιμοποίησαν; Τι να πει η παρουσιάστρια που έπρεπε να διαχειριστεί ένα «φτιαγμένο» James Brown, ή εκείνος ο δημοσιογράφος που προσπαθούσε μάταια να τραβήξει την προσοχή του Iggy Pop;
Αυτές είναι 15 συνεντεύξεις με μουσικούς, έτσι όπως τις συγκέντρωσε το Figure 8, που δεν πήγαν τόσο καλά όσο θα επιθυμούσαν αυτοί που τις έκαναν, είναι ωστόσο ξεκαρδιστικές…

Ο Shane McGowan είναι περήφανος για την ιρλανδική καταγωγή του (Οι Ιρλανδοί μετά από αυτό, περήφανοι στα αυτιά)

Ο Shane εμφανώς ντίρλα, με το τζινάκι και το τσιγαράκι του ανά χείρας, σε αυτή την πολύ άβολη συνέντευξη μεταξύ άλλων ερωτάται ποια είναι «η αγαπημένη του γυναίκα» και αυτός απαντά «Η Παναγία. Πολύ θα ήθελα να κάνουμε σεξ». Μαζί του ο band mate Tom McManamon, εξίσου μεθυσμένος δέχεται τα χάδια του πρώτου. Το μεγάλο φινάλε; Ο Shane τραγουδά εντελώς παράφωνα το “Danny Boy” τιμώντας (;) την ιρλανδική καταγωγή του και ο MacManamon πέφτει με το κεφάλι σε ένα καθρέφτη!


Ο Ginger Baker «δεν συμπαθεί τους δημοσιογράφους». Και φροντίζει να τους το δείχνει.

Ο θρυλικός μουσικός αδειάζει το δημοσιογράφο που του παίρνει συνέντευξη. Απαντά πικρόχολα, τον διακόπτει, σχεδόν δεν τον αφήνει να ολοκληρώσει ερώτηση. Όταν κάποιος από το κοινό επισημαίνει στον 77χρονο πλέον μουσικό ότι μάλλον δεν πολυσυμπαθεί τους δημοσιογράφους, τότε εκείνος αποκρίνεται αφοπλιστικά: «Δε συμπαθώ τους δημοσιογράφους που κάνουν ηλίθιες ερωτήσεις»


Ο Lou Reed «κάνει καθρεφτάκι»

Στο άκουσμα του ονόματός του, οι δημοσιογράφοι έτρεμαν από φόβο. Ήταν γνωστό πως δεν ήταν εύκολο να πάρεις συνέντευξη στον Lou Reed και να βγεις αλώβητος από αυτήν. Έτσι και εδώ, ο κάπως απροετοίμαστος και αγχωμένος Σουηδός δημοσιογράφος, πέφτει θύμα του Reed, ο οποίος κοροϊδεύει την προφορά του.


Ο James Brown «νιώθει κάλα», «μυρίζει καλά» και «κάααανει έρωτα καλά».

Ο,τι κι αν είχε πιει, θα το θέλαμε κι εμείς. Ο James Brown καλείτε να σχολιάσει την πρόσφατη σύλληψή του με την κατηγορία της ενδοοικογενειακής βίας. Είναι όμως τόσο πιωμένος που απλά απαντά στις ερωτήσεις τραγουδώντας και μοιράζεται πολύ προσωπικές πληροφορίες με την παρουσιάστρια και τους τηλεθεατές, όπως για παράδειγμα ότι κάνει πολύ καλό έρωτα. 


Τυπικός Iggy

Ο αμίμητος Iggy, ο τελευταίος της τριανδρίας (David Bowie και Lou Reed οι άλλοι δύο, αν και δε χρειάζονταν να σας το πούμε αυτό, έτσι;) που μόλις κυκλοφόρησε το τελευταίο (;) άλμπουμ της καριέρας του Post Pop Depression σε παραγωγή Josh Homme, δεκαετίες πίσω υπερκινητικότατος και παροφανέστατα «κόκκαλο» αδυνατεί να συγκεντρωθεί στην συνέντευξη, σαν παιδί με διάσπαση προσοχής. 


Οι Jesus and Mary Chain είχαν άλλες προτεραιότητες

Ποιος είπε ότι μια συνέντευξη σε live μετάδοση δεν είναι καλή στιγμή να «φασώσεις» το κορίτσι σου; Ο Bobbie Gillespie, σήμερα frontman των Primal Scream –  τότε ντράμερ των JAMC και μάγος του ρομαντισμούβάζει το κορίτσι πάνω από την μπάντα. Και την τηλεόραση. Αυτό είναι έρωτας κυρίες και κύριοι!


Οι Wire και η bimbo

Δεν είμαστε σίγουροι ποιος θα έπρεπε να νιώθει πιο άβολα. Η παρουσιάστρια, που έχει να κάνει με μια μπάντα εκτός των κυβικών της ή η μπάντα που έχει να κάνει με μια ξανθιά bimbo που γελάει άστοχα συνεχώς; 


Ο Florian Schneider των Kraftwerk μας εισάγει στο κόνσεπτ της μη συνέντευξης

Αυτές είναι ίσως η πιο μονολεκτικές απαντήσεις που έχουν δοθεί ποτέ… 


Ο Nick Cave γλεντάει τους Zane Lowe και Billy Corgan

Εδώ που τα λέμε δε χρειάζεται να είσαι ο Nick Cave και να είσαι ζόρικος στις συνεντεύξεις για να τσαντιστείς με τον Billy Corgan που έχει την εντύπωση πως μπορεί να τα καταφέρει ως VJ αι άλλοι κανονικοί δημοσιογράφοι όμως, δεν είχαν καλύτερη τύχη με τον αγαπημένο Αυστραλό καλλιτέχνη, που λέει κατάμουτρα στο Zane Lowe: «Οι συνεντεύξεις είναι μη παραγωγικές». 


Οι Fall και η πτώση

Ο Mark και ο Mark είχαν τσακωθεί το προηγούμενο βράδυ. Όταν ξύπνησαν και θυμήθηκαν ότι πρέπει να πάνε μαζί σε συνέντευξη, δεν μπήκαν καν στον κόπο να τα βρουν. Αμηχανία. Επίσης ο Mark E. Smith έχει και μαυρισμένο μάτι. ΟK, προφανώς δε θα ήταν τόσο εύκολο να συμφιλιωθούν λίγο πριν πάνε στο στούντιο. 


Ο John Lydon τα βρόντηξε

Θέλεις σίγουρα να τσαντίσεις τον John Lydon; O δημοσιογράφος κάτι δε λογάριασε σωστά κι εξαγρίωσε τον frontman των Sex Pistols ο οποίος πέταξε την ψείρα του κι έφυγε από τη συνέντευξη. Τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας, στις θέσεις τους συνεχίζουν σαν επαγγελματίες. Ωστόσο ο Lydon δεν είχε πει την τελευταία του λέξη! Επιστρέφει και τα ψέλνει στον δημοσιογράφο.


Blur εναντίον Narduwar

Σκληρό μπούλινγκ από τους Blur και κυρίως από τον Dave Rowntree στον Nardwuar “The Human Serviette”, ο οποίος μάλλον και τη δουλειά του δεν κάνει σωστά, και τις τρώει στο τέλος. 


Ο Ray Davies δεν έχει σήμα

Σε αυτή τη ραδιοφωνική συνέντευξη ο Ray Davies των Kinks θα οργιστεί τόσο με τον εκφωνητή που θα χρησιμοποιήσει το παλιό, αλλά πάντα καλό κόλπο του «Ωπ, ρε συ δε σε ακούω. Κάνει διακοπές». 


Η Courtney Love «κρασάρει» συνέντευξη της Madonna

Κι όμως η «βασίλισσα της pop» κάθεται ψύχραιμη σε όλη τη διαδικασία. Ή μάλλον αποσβολωμένη. Η Courtney από την άλλη φαίνεται να το διασκεδάζει. Ο θεατής σίγουρα περισσότερο όμως, ειδικά όταν η χήρα Cobain, αφού πρώτα δεν έχει αφήσει τη Madonna να σταυρώσει κουβέντα, ολοκληρώνει το crashing πέφτοντας θριμαβικά από το σκαμπό. 

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.