Categories: BREAKING NEWS

Περισσότερη Συγκοινωνία, Περισσότερη Ενημέρωση, Περισσότερη Δημόσια Υγεία ή Φύγετε

Ζούμε παράξενες μέρες αλλά αυτό που συνέβη με το διάγγελμα του Πρωθυπουργού είναι από τα καλύτερα. Είναι μια από τις λίγες φορές στην ιστορίας που ο πολίτης είναι υπόλογος απέναντι στον κυβερνήτη.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε στο διάγγελμά του πώς είναι όλα τέλεια. ΜΕΘ υπάρχουν, σχολεία άνοιξαν, ιατρικό προσωπικό να φαν και οι κότες, λεωφορεία θα πάρουμε, κι άλλους γιατρούς θα προσλάβουμε και να μην ανησυχείτε καθόλου.

Επίσης, να βγούμε στην Ομόνοια να πανηγυρίσουμε αφού «απ’ την αρχή της πανδημίας θρηνούμε 365 ζωές, όταν χώρες με ίδιο πληθυσμό, όπως η Πορτογαλία και το Βέλγιο, έχουν 2.000 θανάτους η πρώτη και 10.000 το δεύτερο.»

Σας κερδάμε, Βέλγοι.

Μια κυβέρνηση που μάχεται με φυσικές καταστροφές, κάνοντας τρεις μέρες μίτινγκ, ώστε να καταλήξουμε μετά με τη μισή χώρα βυθισμένη από μια κακοκαιρία, τρεις θανάτους και την περιοχή της Καρδίτσας κατεστραμμένη. Θα είχε ενδιαφέρον να μάθουμε πώς σκεφτόντουσαν ν΄ αναχαιτίσουν τον «Ιανό». 

Μια κυβέρνηση που «μάχεται» με την Τουρκία, την ώρα που έχει ξεκινήσει ήδη μυστικό διάλογο μαζί της. Και η μάχη αυτή καταλήγει και να ξεκινάμε διαπραγματεύσεις και ν΄αγοράζουμε αμυντικό εξοπλισμό 10 δις, μαζί. 

Μια κυβέρνηση που μάχεται με το «προσφυγικό», τη στιγμή που επί ημερών της δεν κατάφερε να κάνει την αποσυμφόρηση των νησιών, όπως είχε υποσχεθεί και με σχεδόν ανύπαρκτες ροές, γνωρίζει μια μεγάλη ανθρωπιστική κρίση με την πυρκαγιά στη Μόρια.

Μια κυβέρνηση που δεν καταφέρνει να αναχαιτίσει τους ρυθμούς της ύφεσης, με τις προβλέψεις να μιλάνε για 9%, αριθμό ρεκόρ.

Μια κυβέρνηση που έκανε διακοπές όλο το καλοκαίρι αντί να προετοιμάζει τα νοσοκομεία για το φθινόπωρο. Μια κυβέρνηση που λειτουργεί με τη λογική του βλέποντας και κάνοντας Μια κυβέρνηση που αδυνατεί να κάνει το πιο απλό, να βάλει περισσότερα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς της Αθήνας. Μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να ελέγξει τη ροή του κόσμου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Μια κυβέρνηση που ξέμεινε από αντιδραστήρια. Μια κυβέρνηση που έχει κάνει τα λιγότερα τεστ στην κοινότητα. Μια κυβέρνηση που άνοιξε τα σύνορα χωρίς να βάζει σχεδόν καμία προϋπόθεση στους επισκέπτες. Μια κυβέρνηση που δεν έχει μια ιστοσελίδα να μπει να μάθει ο κόσμος πια περιοριστικά μέτρα ισχύουν στην περιοχή του. Μια κυβέρνηση που δεν μοιράζεται τα data που έχει ο ΕΟΔΥ από τα τεστ που γίνονται στην επικράτεια της. Μια κυβέρνηση που έχει «φρακάρει» τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας. Μια κυβέρνηση που οδηγεί τις περισσότερες ιατρικές ομοσπονδίες να βγάζουν λάβρες ανακοινώσεις εναντίον της. Μια κυβέρνηση που πρέπει να περάσει μια εβδομάδα για ν’ αποφασίσει πόσες ΜΕΘ υπάρχουν. Μια κυβέρνηση που έκανε συσκέψεις on camera χωρίς να φοράει κανείς μάσκα. Μια κυβέρνηση που έχει όλον τον καλλιτεχνικό κόσμο απέναντί της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μια κυβέρνηση που μοίρασε λεφτά σε ιδιωτικές σχολές για καταρτίσεις μαϊμού. Μια κυβέρνηση που μέλη της δεν τηρούν τα μέτρα, συμμετέχοντας στη Θεία Κοινωνία. Μια κυβέρνηση που έδωσε στους μαθητές μάσκες-τεντόπανα. Μια κυβέρνηση που μας έλεγε ότι οι μάσκες δεν είναι καλές για τον γενικό πληθυσμό αλλά τώρα είναι ισοδύναμες με τα εμβόλια. Μια κυβέρνηση που αγόρασε τα 2,9/3 του εγχώριου τύπου και τον χρησιμοποιεί ώστε να αλλοιώνει την πραγματικότητα. Μια κυβέρνηση που από τότε που βγήκε δεν λογοδοτεί σε κανέναν. 

Μια «υπέρκομψη» κυβέρνηση που έρχεται και σου λέει «αυτοπροστασία ή καραντίνα» πετώντας από τα χείλη του Πρωθυπουργού το μπαλάκι στους πολίτες. Μια κυβέρνηση που μας μαλώνει. Αν μπείτε σε καραντίνα θα είναι επειδή φταίτε εσείς. 

Ακόμα και τότε, όμως που θα ξανατεθεί το δίλημμα καραντίνα και οικονομικές δυσκολίες ή ανθρώπινες ζωές, θ΄απαντήσουμε ως οφείλουμε πάλι το δεύτερο. Γιατί έτσι θ’ αναλάβουμε οποιαδήποτε ευθύνη των πράξεων μας. Αυτή πότε θ’ αναλάβει τη δική της;

Σταύρος Διοσκουρίδης

Ο Σταύρος Διοσκουρίδης γεννήθηκε το Μάιο του 1983 στην Αθήνα. Παράλληλα με τις σπουδές του στις Πολιτικές Επιστήμες ξεκίνησε και την ενασχόληση του με τη δημοσιογραφία. Είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Popaganda. Επίσης από το 2008 «διατηρεί» την εκπομπή Λατέρνατιβ μαζί με τον Παναγιώτη Μένεγο (08.00-10.00, Εν Λευκώ 87.7) .

Share
Published by
Σταύρος Διοσκουρίδης