Categories: POP ID

O Jef Maarawi ανακάλυψε το Rio de Janeiro για πρώτη φορά, ακούγοντας Chico Buarque

Ο Jef Maarawi είναι μουσικός, ηθοποιός, DJ, Έλληνας, Βραζιλιάνος, Σύρος και πολύ κακός στο να γράφει για τον εαυτό του όπως ο ίδιος πιστεύει. Είναι γεμάτος μουσικές αναμνήσεις που ο ίδιος έχει μετατρέψει σε μελωδικές εικόνες και θα μας τις παρουσιάσει την Παρασκευή 25/6 στο Ρομάντσο.

ΜΟΥΣΙΚΗ: Η σχέση μου με την μουσική είναι νευρωτικής φύσης. Έμαθα να ορίζω λίγο το ποιος είμαι μέσα από τη μίμηση που ανακάλυπτα μέσα μου, μέσα από τις φωνές και τους στίχους και τους κόσμους άλλων. Εξερεύνησα τη Βραζιλιάνικη μουσική, τους στίχους του Chico Buarque, δανείστηκα δάκρυα από τραγούδια που με περίμεναν καιρό πριν γεννηθώ. Θυμάμαι να με ανησυχεί μικρός, στο αμάξι με τους γονείς μου, το γεγονός ότι δεν μπορούσα να σταματήσω να τραγουδάω ένα τραγούδι από μέσα μου. Όταν ανακάλυπτα το Rio de Janeiro για πρώτη φορά, ακούγοντας Chico Buarque. Όταν πήγα στη Σέριφο για πρώτη φορά με το “Transa” του Caetano Veloso στο καράβι και με δάκρυα στα μάτια ακούγοντας ρεμπέτικο ένα βράδυ στο νησί. Η σχέση μου με την μουσική είναι νευρωτικής φύσης, δεν λέω. Αλλά μάλλον είναι και τόσα πολλά ακόμα που δεν ξέρω ακόμα πως να μεταφράσω.

ΒΙΒΛΙΑ: Διάβαζα πολλά comics μικρότερος. Ο αγαπημένος μου είναι ο Alan Moore. Σημαντικοί για μένα ο Thomas Pynchon, ο Franz Kafka, η Patricia Melo, ο Samuel Beckett, ο Hunter S. Thompson. Το “Estação Carandiru” του Drauzio Varella, το “American Psycho” του Bret Easton Ellis, το “Infinite Jest” του David Foster Wallace, το “A Hora da Estrela” της Clarice Lispector.

ΒΟΛΤΑ: Είναι εκείνες οι βόλτες όπου είμαι μονάχα παρατηρητής. Όλα μια πηγή απορίας και ενθουσιασμού, ο κάθε φωτισμός κινηματογραφικός, η κάθε μυρωδιά πρόσβαση σε μια ανάμνηση. 

ΤΑΙΝΙΕΣ: “Close Up” του Abbas Kiarostami, “Magnolia” του Paul Thomas Anderson, “Mulholland Drive” του David Lynch.

ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ: Δεν βλέπω, αλλά από σειρές είδα τελευταία όλο το “Curb Your Enthusiasm”. Το “Painting with John”, το “Fishing with John”, το “Clarkson’s Farm”.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Μμμ… I Fucking Love Science, Polygon / Vox, YouTube, Podcasts, alienation.

ΦΛΕΡΤ: Άμα δεν συμπεριλαμβάνει το να ρίξεις κατά λάθος το ποτό του άλλου πάνω του δεν είναι φλερτ.

ΓΕΙΤΟΝΙΑ: Πετράλωνα από μικρό παιδί, με λίγο Βραζιλία στην μέση, ο φούρνος στη γειτονιά της γιαγιάς μου στο Rudge Ramos, η βόλτα προς τον πεζόδρομο της Τρώων και το παλιό μου σχολείο που βρίσκεται εκεί. Το «Κλουβί» στη Δημοφώντος.

ΣΠΟΡ: Είμαι πάρα πολύ καλός στο Φαγοπότι εις Πλάτος, στο Ατένισμα Ταβανιού και έχω τέσσερα μετάλλια στο Χρόνιο Υπαρξιακό Άγχος.

ΤΑΞΙΔΙ: Ένα road trip από το Hokkaido μέχρι τo Nagasaki, ένα ταξίδι στον Αμαζόνιο. Από αυτά που έχω ήδη κάνει, ίσως η Νέα Υόρκη, το βράδυ. Το Ρίο ντε Τζανέιρο να βρωμάει ολόκληρο αλκοόλ το καρναβάλι. Πρόσφατα πήγα στα Τζουμέρκα, το Ελληνικό Φαρ Ουέστ και είδα τα πιο όμορφα τοπία που έχω δει ποτέ.

ΤΩΡΑ: Αυτή την περίοδο ετοιμάζω κάποια καινούργια κομμάτια, φαντασιώνομαι ένα ταξίδι στη Βραζιλία, το να δω τους ανθρώπους μου και ανυπομονώ να πάω διακοπές. Επίσης έχω λάιβ αυτή την Παρασκευή 25/6 στο Ρομάντζο! 

Ρομάντσο: Αναξαγόρα 3-5, Αθήνα. Ώρα έναρξης, 21:00, εισιτήριο 5 ευρώ
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Share
Published by
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά