Categories: ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η Natasha Kay δεν τραγουδά πια στο εφηβικό της δωμάτιο

Η Natasha Kay ήταν μόλις 17 χρονών όταν στήθηκε μπροστά από μια κάμερα και άρχισε να τραγουδά το “Havana” της Camila Cabello. Το βίντεο, της έφηβης τότε τραγουδίστριας, ξεπέρασε γρήγορα τα 1 εκατομμύριο views στο you tube και όλοι άρχισαν να μιλούν για το κορίτσι με την μελωδική φωνή και τα μεγάλα εκφραστικά μάτια. Αυτή δεν ήταν όμως η πρώτη φορά που η Natasha Kay στηνόταν στην κάμερα για να τραγουδήσει. Ήταν κάτι που έκανε από τα 13 της κιόλας χρόνια με συνέπεια και αγάπη. Και όλο αυτό απέδωσε καρπούς.

Τα views και οι followers άρχισαν να αυξάνονται συνεχώς και εκείνη πλέον ανήκει στο δυναμικό της Panik Records. Τώρα πια δεν κάνει covers, αλλά λέει τα ολόδικά της τραγούδια, όπως άλλωστε ονειρευόταν πάντα. Ούτε κάθεται στο πάτωμα του πατρικού της σπιτιού μπροστά από μια κάμερα, αλλά ανεβαίνει σε σκηνές και την παρακολουθούν από κάτω χιλιάδες κόσμου. 

Λίγες μέρες πριν κυκλοφορήσει το video clip για το κομμάτι “Sexy”, στο οποίο συνεργάζεται με τον Lil Koni, μίλησε στην Popaganda για τον ρόλο που παίζει η μουσική στη ζωή της, την έκθεση στα social media, αλλά και το πώς θα ήθελε να είναι το μουσικό της μέλλον. 

Ξεκίνησες την καριέρα σου από το εφηβικό σου δωμάτιο ανεβάζοντας τραγούδια στο youtube; Σε φόβισε ποτέ αυτή η έκθεση; Αισθάνθηκες ποτέ ευάλωτη σε όλη αυτή τη διαδικασία; Το πρώτο μου cover στο YouTube το ανέβασα το 2013 στην σχολική αίθουσα του μουσικού σχολείου που φοιτούσα και από εκεί και έπειτα ξεκίνησα και τα βίντεο στο εφηβικό μου δωμάτιο. Η πλατφόρμα του YouTube τότε δεν ήταν τόσο διαδεδομένη στο ελληνικό κοινό και καθώς ήμουν νέο κανάλι, μικρή σε ηλικία και τραβούσα ερασιτεχνικά βίντεο, τα views μου μετά βίας έφταναν τα 100-150 εκ των οποίων τα περισσότερα ήταν από φίλους μου που έμπαιναν για support και τα υπόλοιπα ήταν από μένα που έβλεπα και ξανά έβλεπα για να εντοπίσω τα λάθη μου και να βελτιωθώ στο επόμενο βίντεο που θα ανεβάσω. Η έκθεση σε μένα ήρθε πολύ σταδιακά και ομαλά θα έλεγα με κορύφωση το 2017-2018 που έτυχε να έχω τελειώσει το σχολείο και να μπορέσω να ασχοληθώ πιο σοβαρά και ταυτόχρονα η πλατφόρμα του YouTube έγινε πολύ γνωστή στην Ελλάδα. Εννοείται αισθάνθηκα ευάλωτη αρκετές φορές καθώς επέλεγα μόνη μου όλες τις κινήσεις μου από την αρχή της πορείας μου γιατί δεν είχα κάποιον που να ξέρει για να με καθοδηγήσει.

Η μουσική πώς μπήκε στη ζωή σου; Η μουσική πάντα ήταν στην ζωή μου από μικρή ηλικία και για κάποιο λόγο πάντα ήξερα πως αυτό ήταν το αντικείμενο που ήθελα να ασχοληθώ όταν μεγαλώσω .

Έγινες αρκετά γνωστή από τα covers που έκανες στο κανάλι σου στο youtube. Πώς επέλεγες κάθε φορά ποιο τραγούδι θα πεις; Διάλεγες κάποιο που ήξερες ότι θα αναδείκνυε τη φωνή σου ή κάποιο που απλά σου άρεσε; Πολλές φορές ρωτούσα το κοινό μου τι θα ήθελε να δει από μένα και άλλες φορές επέλεγα τραγούδια που μου αρέσαν εκείνη τη χρονική περίοδο ανεξάρτητα με το αν θα αναδείκνυαν την φωνή μου ή όχι. Ήθελα απλά αυτό που τραγουδάω να με κάνει να αισθάνομαι χαρούμενη και να μεταφέρω αυτό και στον κόσμο που με βλέπει. 

Πλέον η μουσική σου έχει φύγει από το εφηβικό σου δωμάτιο και έχει μεταφερθεί σε μια μεγάλη δισκογραφική εταιρεία; Πώς την βίωσες αυτή την μετάβαση; Με φόβο για το άγνωστο ή με ενθουσιασμό; Αυτή η μετάβαση ήταν ένα μεγάλο βήμα για μένα το οποίο ήθελα παρά πολύ καιρό και εννοείται ήμουν πολύ ενθουσιασμένη αλλά και αγχωμένη ταυτόχρονα γιατί θα έμπαινα σε ένα εντελώς καινούργιο περιβάλλον που δεν ήξερα τι να περιμένω. Η Panik Records με υποδέχθηκε στην οικογένεια της με τον καλύτερο τρόπο και με έκανε να αισθανθώ ασφάλεια και άνεση όποτε για μένα αυτό είναι το πιο σημαντικό.

Έχεις πολύ έντονη παρουσία στα social media με χιλιάδες ακόλουθους; Ήταν κάτι που το ήθελες ή έγινε τυχαία; Ήταν κάτι που προέκυψε στην πορεία καθώς μεγάλωνα και εγώ μαζί με τα social media που αναπαρήγαγα περιεχόμενο. Αν με ρωτούσατε στα 15 μου, δεν θα πίστευα πως στα 22 μου θα είχα πάνω από 150k ακόλουθους σε όλες τις πλατφόρμες που δημιουργώ content σε μια χώρα με τόσο μικρό πληθυσμό όσο η Ελλάδα. 

Τους haters πώς τους διαχειρίζεσαι; Γενικότερα είμαι πολύ θετικός άνθρωπος και ο αρνητισμός από οποιονδήποτε είναι κάτι που δεν αφήνω να περάσει μέσα μου πλέον. Σέβομαι την γνώμη του καθενός, από εκεί και πέρα το προφίλ μου είναι δημόσιο και επακόλουθο είναι να υπάρχουν θετικά αλλά και αρνητικά σχόλια.

Έχει υπάρξει κάποιο σχόλιο που να σε επηρέασε περισσότερο απ’ όσο περίμενες; Δεν θυμάμαι κάποιο συγκεκριμένο σχόλιο αλλά υπήρχε μια περίοδος πριν 3 χρόνια που είχε έρθει συσσωρευμένο hate.

Συμβουλές από ποιους ακούς; Υπάρχει κάποιος άνθρωπος που η γνώμη του να έχει λίγο παραπάνω σημασία από των υπολοίπων; Τόσο στα επαγγελματικά, όσο και στα προσωπικά σου; Η γνώμη της οικογένειας μου και του στενού μου κύκλου μετράει για μένα περισσότερο καθώς είναι άτομα που με ξέρουν πολύ καλά, με αγαπάνε και θέλουν το καλό μου.

Το καινούργιο τραγούδι πώς προέκυψε; Πες μας λίγο για την ιστορία πίσω από αυτό. Με τον Lil Koni έχουμε συνεργαστεί αρκετές φορές και κάθε φορά είναι μεγάλη μου χαρά να βρισκόμαστε μαζί στο στούντιο διότι έχουμε πολύ παρόμοιο μουσικό vibe. Το “Sexy” ήταν ένα κομμάτι που παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Madwalk για την συλλογή  5226 της Celia Kritharioti. Ο Koni μου είχε βάλει το κομμάτι πριν κάτι μήνες  σαν δικό του single και από την πρώτη στιγμή αγάπησα την παραγωγή και ήθελα να δουλέψουμε μαζί σε αυτό. Λίγους μήνες μετά λοιπόν ήρθαν τα πράγματα έτσι, προέκυψε αυτή η συνεργασία για το Madwalk και έπειτα η επίσημη κυκλοφορία του κομματιού στο Spotify και τώρα στο YouTube με το videoclip.

Στο νέο βιντεο κλιπ, τί θα δούμε; Το κλιπ του “Sexy” σε σκηνοθεσία Γιώργου Μπενιουδάκη, ομολογώ ότι είναι από τις αγαπημένες δουλειές που έχω κάνει τόσο σε εικόνα αλλά και σε αισθητική. Συνδυάζει την κλασική απλότητα με το λίγο πιο urban στοιχείο έχοντας αρκετά ελληνικά στοιχεία.

Έχεις σκεφτεί πώς θα ήθελες να είναι το μουσικό σου μέλλον; Έχεις μια συνεργασία-όνειρο; Θα ήθελα να δουλέψω και να εξελίξω παραπάνω τον ήχο μου σαν καλλιτέχνης και να παίξω σε μουσικές σκηνές και στο εξωτερικό. Ο The Weeknd και η Rosalia  είναι 2 καλλιτέχνες που θαυμάζω πολύ και θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι η “ultimate dream” συνεργασίες μου.

Η φωτογράφιση έγινε στο ξενοδοχείο Η φωτογράφιση έγινε στο ξενοδοχείο Dave Red Athens, Βερανζέρου 25, Αθήνα 104 32
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι

Γεννήθηκε στην Αλβανία, λίγο πριν την πτώση του κομμουνισμού. Ζει στην Αθήνα από το 1997, παράτησε με μεγάλη επιτυχία το τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Παντείου και από το 2017 ασχολείται με την δημοσιογραφία.

Share
Published by
Ντενίσα-Λυδία Μπαϊρακτάρι