Categories: POP ID

Η Μαρίζα Ρίζου ονειρεύεται μια πρωτοχρονιά στην Πράγα

ΜΟΥΣΙΚΗ: Μπορώ να ακούσω τα πάντα και να διασκεδάσω πραγματικά με τα πάντα, αρκεί να είναι σωστή και κατάλληλη η ώρα για το καθένα από αυτά. Θυμάμαι κάπου εκεί στο γυμνάσιο είχα αδυναμία σαν παιδί κι εγώ στην Britney Spears και η αδερφή μου ταραγμένη με τραβούσε σε συναυλίες του Θανάση Παπακωνσταντίνου μήπως και με συνετίσει. Λίγα χρόνια μετά τον εκτίμησα και τον αγάπησα, ανακαλύπτοντας συγχρόνως τον Χρήστο Θηβαίο, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τον Γιάννη Αγγελάκα. Μετά το σχολείο μαγεύτηκα από τη jazz και την έψαξα για χρόνια. Αυτήν την περίοδο επιστρέφω στα παλιά ακούσματα (όχι στη Britney) και τα «βλέπω» με διαφορετική ματιά. Δουλεύοντας πια σε αυτόν τον όμορφο χώρο, καταλαβαίνω πιο πολλά και διδάσκομαι πια από τον κάθε δίσκο που ακούω είτε μου αρέσει πολύ, είτε λιγότερο.

ΒΙΒΛΙΑ: Έχω ένα πρόβλημα με τα βιβλία. Διαβάζω πολλά, αλλά αν με ρωτήσεις για ιστορίες κλπ, ελάχιστα θυμάμαι. Αυτήν την περίοδο στο κομοδίνο μου έχω το Έγκλημα και Τιμωρία – θεωρώ μεγάλη βλακεία που δεν το είχα διαβάσει μιας και λατρεύω τον Ντοστογιέφσκι – και ένα βιβλίο με ποιήματα του Καρυωτάκη και της Πολυδούρη. Ταπεινωμένοι και Καταφρονεμένοι του Ντοστογιέφσκι, Περί Έρωτος και άλλων δαιμονίων του Μάρκες είναι από τα αγαπημένα μου.

ΤΑΙΝΙΕΣ: Είδα πριν λίγες μέρες το The theory of everything, βιογραφία του Stephen Hawking. Δεν ενθουσιάζομαι εύκολα με ταινίες, αλλά πραγματικά έπαθα πλάκα. Τη βάζω μέσα στις πέντε καλύτερες ταινίες που έχω δει και ο πιτσιρικάς που υποδύεται τον Hawking είναι συγκλονιστικός. Αγαπώ τις ταινίες του Γούντι Άλεν και επίσης, κλισέ, αλλά λατρεύω το Αμελί. Τη φωτογραφία,την αισθητική, τη μουσική, όλα.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Δυστυχώς έχω καλή σχέση με το Ίντερνετ και αυτό είναι κάτι που θα ήθελα να αλλάξω. Δεν μου αρέσει που με το που ανοίγω τα μάτια μου θέλω να τσεκάρω τα mail μου. Ούτε που κάποιες φορές μπορεί να είμαι με παρέα και μπαίνω και χαζεύω χωρίς λόγο στο facebook. Το θεωρώ λίγο στενάχωρο και θα το κόψω.

ΣΠΟΡ: Αγαπώ τον χορό. Δε θα μπορούσα να πάω στο γυμναστήριο και να κάνω όργανα κτλ. Στη μια βδομάδα θα είχα σταματήσει! Πάω όμως και κάνω tumbao! Είναι, λέει, χορογραφίες, με κινήσεις από διάφορα είδη χορού και το μόνο που ξέρω είναι ότι μετά από μια ώρα tumbao νιώθω ότι έχω αποβάλει όλο το άγχος, έχω χάσει τους κουραμπιέδες που έφαγα το μεσημέρι και νιώθω ψυχικά υγιής. ΑΕΚάρα για πάντα. Έχω ακόμα το σορτσάκι και το καπέλο που φορούσα όταν με πήγαινε ο μπαμπάς να δούμε αγώνα παρέα.

TV: Δεν μου αρέσει η τηλεόραση. Η μόνη ελληνική σειρά που κόλλησα και απολαμβάνω να παρακολουθώ είναι το Μην αρχίζεις τη μουρμούρα.

ΤΑΞΙΔΙ: Μακάρι πραγματικά να είχα οικονομική άνεση ώστε να μπορώ να ταξιδεύω πιο συχνά. Δεν υπάρχει κάτι πιο ανανεωτικό και ενδιαφέρον για μένα. Θυμάμαι το ταξίδι στη Νέα Υόρκη. Δεν ήταν το καλύτερό μου, απλώς ήταν σοκαριστικό. Οι ρυθμοί, τα κτίρια, τα events, τα φώτα, το απόλυτο τίποτα που κρύβεται πίσω απ όλα αυτά αν δεν είσαι καλά με τον εαυτό σου ή αν είσαι μόνος σου. Δε θα θελα να ξαναπάω. Ονειρεύομαι να κάνω αλλαγή του χρόνου κάποια στιγμή στην Πράγα!

ΤΩΡΑ: Ετοιμάζω τον δεύτερο δίσκο, ξεκινάω live εκτός Αθήνας με αφετηρία τη Χαλκίδα στις 29 Δεκέμβρη για να φτάσουμε στα live του Σταυρού του Νότου plus τις Παρασκευές του Φεβρουαρίου! Παράλληλα έχω πρόβες με τους ηθοποιούς της παράστασης Η Αλίκη στη Χώρα του Ποτέ που θα ανέβει 14 Ιανουαρίου στο Κακογιάννη για την οποία έχω γράψει τη μουσική.

Ιωάννα Παναγοπούλου

Η Ιωάννα Παναγοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το Σεπτέμβριο του '93. Σήμερα ολοκληρώνει τις σπουδές τις στο τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου.

Share
Published by
Ιωάννα Παναγοπούλου