Κανένας Harry Potter. Ο DMC είναι ο αυθεντικός Βρετανός μάγος που υπόσχεται με ένα trick να εξαφανίσει την οικονομική κρίση

Ο διάσημος illusionist πρωταγωνιστής της σειράς Beyond Magic with DMC, που προβάλλεται από το National Geographic Channel στον ΟΤΕ TV, βρέθηκε στην χώρα μας για μία μοναδική εμφάνιση στο πλαίσιο του 2ου Athens Science Festival.

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε τα ελαστικά σας; Πάρτε μέρος στην έρευνα και μπείτε στην κλήρωση για 3 σετ ελαστικών αυτοκινήτου.

Η πρώτη επαφή του DMC με τη μαγεία ήταν το 1994 μετά από μια επίσκεψη στο Davenports, το πιο γνωστό μαγαζί με μαγικά είδη του Λονδίνου. Το μαγαζί αυτό βρισκόταν ακριβώς κάτω από την οικογενειακή τράπεζα «Coutts» όπου εργαζόταν ο πατέρας του. Ολοκλήρωσε τη βασική του εκπαίδευση στο Westbourne House School και στη συνέχεια πήγε στο φημισμένο κολλέγιο Eton όπου ίδρυσε το «Eton College Magic Society», το πραγματικό Hogwarts δηλαδή. To 2013 έκανε την πρώτη του εκπομπή στο National Geographic Channel με τίτλο «Card Shark», όπου παρουσίαζε τον μαγικό κόσμο των κόλπων με τράπουλα, ενώ το 2014 η συνεργασία του με το κανάλι συνεχίστηκε με την εκπομπή «Beyond Magic with DMC», όπου ο DMC ταξιδεύει στο Λονδίνο, τη Βαρκελώνη, το Μέξικο Σίτι και τη Σιγκαπούρη και «παίζει με το μυαλό» του κόσμου κάνοντας διάφορα κόλπα και μαγικά στους δρόμους.

O Drummond Money-Coutts εκτός από illusionist είναι και κληρονόμος του τίτλου του «Βαρώνου του Latymer», τίτλος που προέρχεται από την ευγενική καταγωγή του παππού του Hugo Money-Coutts. Η ευγενής παρουσία του βεβαιώνει απόλυτα την γαλαζοαίματη καταγωγή του, ωστόσο είναι ένας προσιτός άνθρωπος που μεταδίδει μία τρομερή ενέργεια στους συνομιλητές του. Η Popaganda τον συνάντησε λίγο πριν την εμφάνισή του στο 2ο Athens Science Festival, στην Τεχνόπολη και εκείνος έκανε για εμάς ένα από τα διάσημα κόλπα του με την τράπουλα.

Είναι η πρώτη σου φορά στην Ελλάδα. Πώς σου φαίνεται μέχρι τώρα; Απολαμβάνεις την ολιγόωρη διαμονή σου εδώ; Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω χρόνο να δω όλα όσα θα ήθελα, αλλά μου αρέσει πολύ η Αθήνα. Έχω και ξαδέρφια εδώ στην Ελλάδα. Είναι μια πολύ όμορφη ιστορία. Μια θεία μου, η οποία κατάγονταν από επιφανή οικογένεια της Αγγλίας, σε μία επίσκεψή της στην Ελλάδα ερωτεύτηκε ένα Κρητικό ψαρά. Ο πατέρας της την απείλησε ότι αν τον παντρευτεί θα την αποκληρώσει. Εκείνη τον αψήφησε και ήρθε όντως στην Κρήτη, τον παντρεύτηκε και απέκτησαν δύο παιδιά. Αυτά λοιπόν είναι τα ξαδέρφια μου. Βέβαια τώρα είναι γύρω στα 60 και οι δύο υπέροχοι άνθρωποι. Έχουμε επαφές. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο είναι καθηγητής στο ΑΠΘ και είναι υπεύθυνος του μηχανισμού των Αντικυθήρων.

Πώς αποφάσισες να γίνεις illusionist; Όταν ήμουν μικρός είχα εμμονή με τα UFO, τα φαντάσματα, τις θεωρίες συνομωσίας, οτιδήποτε υπερφυσικό. Έπειτα ανακάλυψα την μαγεία. Άρχισα να εξασκούμαι και έτσι ένιωσα πως δεν ήταν απόφαση, ήρθε πολύ φυσικά στην ζωή μου. Είναι όπως όταν ερωτεύεσαι. Απλά συνέβη.

Έχεις μεγάλα πρότυπα, όπως για παράδειγμα ο Houdini; Ποιοι ήταν εκείνοι που σε ενέπνευσαν στο ξεκίνημά σου; Επιρροές και πρότυπα υπήρξαν φυσικά οι μεγάλοι και γνωστοί illusionists. Καθώς μπαίνεις στον χορό διαβάζεις και μαθαίνεις για αυτούς, παρακολουθείς τα show τους, οπότε ναι, ο Houdini, ο Uri Geller τον γνώρισα μάλιστα όταν ήμουν 15. Είναι υπέροχος άνθρωπος έχει απίστευτη ενέργεια και ένα τρομερό χάρισμα. Με επηρέασε πάρα πολύ. O David Blaine επίσης είναι μια από τις επιρροές μου. Τα κόλπα του είναι απλά, αλλά είναι ταυτόχρονα πολύ σπουδαία. Ο David Copperfield επίσης και άλλοι illusionist που δεν γνωρίζει ο κόσμος.

Η επιστήμη έχει εξηγήσει όσα συμβαίνουν γύρω μας. Η τεχνολογία συνεχώς εξελίσσετε. Παρόλα αυτά οι άνθρωποι εξακολουθούν να εντυπωσιάζονται από την μαγεία. Γιατί πιστεύεις ότι συμβαίνει αυτό; Πιστεύω ότι όσο κι αν εξελίσσεται η επιστήμη και η τεχνολογία, πάντα ένα κομμάτι του ανθρώπινου μυαλού που θα ποθεί το μυστήριο, που θα έλκεται από τα πράγματα που δεν μπορεί να κατανοήσει. Όταν άλλωστε τα καταλαβαίνεις όλα, δεν έχει πια πλάκα. Όλοι έχουμε ανάγκη να πιστέψουμε σε κάτι, να επενδύσουμε κάπου. Πιστεύω ότι η μαγεία πάντα θα το προσφέρει αυτό στους ανθρώπους. Πάντα θα τους εντυπωσιάζει.

Ποιο είναι το αγαπημένο κόλπο σου; Δεν είμαι σίγουρος ότι έχω αγαπημένο κόλπο. Κάθε μέρα εξελίσσομαι και εξασκώ νέα κόλπα που τα ερωτεύομαι αμέσως. Ωστόσο, στο show που έκανα για το National Geographic, ένα από τα αγαπημένα μου κόλπα, ήταν αυτό στο οποίο κατάπινα διαφορετικά χρώματα κλωστές, μετά κατάπινα και μια βελόνα και ζητούσα από έναν εθελοντή να μου πει ένα χρώμα. Οπότε αν κάποιος έλεγε κόκκινο, έβηχα και έβγαζα την κόκκινη κλωστή περασμένη στην βελόνα. Ο κόσμος το λατρεύει αυτό το κόλπο.

Έχεις τραυματιστεί ποτέ καθώς εξασκείς κάποιο κόλπο; Πριν τρία χρόνια έκανα ένα stunt στο οποίο ήμουν δεμένος με σκοινιά σε δύο νταλίκες που έρχονταν προς το μέρος μου, ενώ τα χέρια μου ήταν δεμένα πισθάγκωνα με χειροπέδες. Έπρεπε να αποδράσω πριν με χτυπήσουν. Κάτι πήγε στραβά λοιπόν και ενώ κατάφερα να αποδεσμευτώ από το ένα σκοινί, παρέμεινα δεμένος στο άλλο και έτσι σύρθηκα στο έδαφος. Σκίστηκα, υπήρχε αίμα παντού… Ήταν πολύ άσχημος τραυματισμός. Βέβαια μετά, αποφάσισα να το δοκιμάσω σε μεγαλύτερη κλίμακα. Μελέτησα τι πήγε στραβά και την επόμενη φορά το δοκίμασα σε έναν μεγάλο αυτοκινητόδρομο, δεμένος σε δυο 7τονες νταλίκες που έτρεχαν με 17 μίλα την ώρα, με το ίδιο ζευγάρι χειροπέδες που είχα χρησιμοποιήσει στην πρώτη αποτυχημένη προσπάθεια. Ήμουν τρομαγμένος αρκετά, αλλά τα κατάφερα.

Πώς προέκυψε η συνεργασία σου με το National Geographic; Η συνεργασία με το National Geographic προέκυψε καθώς για πολλά χρόνια έκανα μόνος μου αυτοσχέδια ντοκιμαντέρ τα οποία ανέβαζα στο YouTube, είχα πάει στην Ινδία, στην Αίγυπτο και πέρα από τα μαγικά μου έδειχνα και τις πόλεις αυτές. Είχα ένα μήνυμα να περάσω. Ήθελα να χρησιμοποιήσω την μαγεία και για έναν άλλο σκοπό. Συνέχεια βλέπουμε μάγους στην τηλεόραση να κάνουν κόλπα. Και; Ποιο είναι το νόημα; Έτσι πιστεύω ότι το National Geographic εκτίμησε γεγονός ότι υπήρχε και μια άλλη διάσταση σε όλο αυτό, καθώς μέσα από τις εκπομπές μαθαίνεις πράγματα και μορφώνεσαι. Έτσι ταιριάξαμε.

Θα μπορέσεις να εξαφανίσεις την ελληνική κρίση; Από την στιγμή που ήρθα στην Αθήνα πέντε άνθρωποι μου έχουν κάνει αυτή την ερώτηση, οπότε σας υπόσχομαι πως όταν γυρίσω πίσω στο Λονδίνο θα εξασκηθώ και θα επανέλθω.

Οι δράσεις του ΟΤΕ TV και του National Geographic Channel θα φιλοξενούνται στο κτίριο «Δεξαμενές Καθαρισμού» της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, έως τις 22 Μαρτίου.   

Φιλίππα Δημητριάδη

Η Φιλίππα Δημητριάδη είναι δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1990 στην Αθήνα, όπου μεγάλωσε και ζει μέχρι σήμερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.

Share
Published by
Φιλίππα Δημητριάδη