Categories: POP IDFeatured

Η Ιωάννα Κολλιοπούλου ονειρεύεται ένα ταξίδι στα ηφαίστεια της Ισλανδίας

ΜΟΥΣΙΚΗ: Πολλή μουσική, όλα τα είδη, ανάλογα με τη διάθεση. Εφηβεία με No Doubt, Portishead, Radiohead και Bjork. Παρακολουθώ την πορεία τους και ξαναγυρνάω στα παλιά τους που και που. Jazz και Leonard Cohen λόγω πώρωσης του πατέρα. Στην πορεία γέμισε το ρεπερτόριο με ηλεκτρονικά και minimal ακούσματα και με ροκιές. Τις τελευταίες μέρες έχω ταράξει τον Max Richter. Λατρεύω τις συναυλίες, πηγαίνω συχνά. Ξεχωρίζω τρεις στιγμές. Το 2006 στη Βαρκελώνη για το Sonar, ένα τριήμερο φεστιβάλ με αγαπημένους καλλιτέχνες και djs, όλη μέρα μουσική και χορός. Και δύο αξέχαστα live gigs στο Παρίσι, των Fugees και των Tool.

ΒΙΒΛΙΑ: Αγαπημένο βιβλίο Ο Λύκος της Στέπας του Έρμαν Έσσε. Μ ‘αρέσει ο Μουρακάμι, ο Ντοστογιέφσκι, ο Έριχ Φρομ, ο Καμύ και άλλοι. Είμαι φαν των ποιημάτων του Μίλτου Σαχτούρη.  Στο κομοδίνο έχω το Περί θανάτου του Ζοζέ Σαραμάγκου, το προτείνω! Το Έγκλημα και Τιμωρία θέλω κάποια στιγμή να καταφέρω να διαβάσω. Είναι δύο τόμοι ε; Χμ.

ΤΑΙΝΙΕΣ: Στις τοπ αγαπημένες ταινίες βάζω την  Άγνωστη του Τορνατόρε, το Μανόλια του Πολ Τόμας Άντερσον, το Λολίτα του Άντριαν Λιν και το Χορεύοντας στο σκοτάδι του Λαρς φον Τρίερ. Με μαγεύουν ταινίες των Αλμοδόβαρ, Γκασπάρ Νοέ, Αρονόφσκι, Χάνεκε, Φατίχ Ακίν, Κόπολα, Ταραντίνο και οι παλιές του Όλιβερ Στόουν. Πρόσφατα είδα το Birdman και με συνεπήρε.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Η σχέση μου με το ίντερνετ είναι σε λογικά πλαίσια. Το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να βάζω μουσική, τον τελευταίο καιρό από το kasetophono.com που έχει διάφορες λίστες. Μπαίνω στα site των εφημερίδων, Facebook για να αναρτήσω κάποια δουλειά και να μιλήσω με φίλους και κατά καιρούς στο National Geographic.

ΣΠΟΡ: Από μικρή έκανα μπαλέτο (pouents), ενόργανη γυμναστική και λίγο βόλεϊ. Κολυμπάω πολύ και χορεύω μέχρι τελικής πτώσεως σαν μικρό παιδί. Μ’ αρέσει να αθλούμαι, με συγκεντρώνει. Πατινάζ θα ήθελα να είχα μάθει! Μ’ αρέσει να βλέπω ποδόσφαιρο, κάποιο μεγάλο αγώνα, σε σπίτι με φίλους αλλά δεν υποστηρίζω κάποια ομάδα.

TV: Από τότε που βγήκε ο «αποκωδικοποιητής» δεν βλέπω τηλεόραση γιατί δεν τον πήρα ποτέ. Φέτος μου τον έκαναν δώρο αλλά δεν τον χρησιμοποιώ. Είναι απ’ τις πιο ωραίες συνήθειες που απέκτησα. Από σειρές λίγα πράγματα. Friends και True Detective έχω δει περισσότερο. Λέω να ξεκινήσω το House of Cards, είδα ένα επεισόδιο και τσίμπησα.

ΤΑΞΙΔΙ: Λατρεύω τα ταξίδια! Το περασμένο καλοκαίρι πήγα San Fransisco, ήταν μαγικό ταξίδι, δεν είχα ξαναπάει Αμερική. Πριν από 8 χρόνια είχα πάει Κούβα, ήταν φανταστική εμπειρία, μοιάζουμε σαν λαοί. Επόμενος προορισμός ευελπιστώ να είναι η Ισλανδία, στα ηφαίστεια.

ΤΩΡΑ: Αυτόν τον καιρό παίζω στα Παράσιτα, στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, μαζί με την Κόρα Καρβούνη, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου. Είναι ένα σύγχρονο ρεαλιστικό έργο που μιλάει για δύο αδερφές, εξαρτημένες η μία στην άλλη και εθισμένες στην ηρωίνη. Μέχρι τις 5 Απριλίου.

Περισσότερες πληροφορίες για τα Παράσιτα, εδώ.

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου