Categories: POP ID

Η Danai Nielsen ξεκινά τη μέρα της με Hakuna Matata και Πάνο Κιάμο

Είχε κάνει μεγάλη αίσθηση αυτό το γλυκό κορίτσι όταν διασκεύασε την «Κοντούλα Λεμονιά». Έχει κάνει αίσθηση και με τη φρεσκάδα της, το ζωηρόχρωμο στυλ της και τα ιδιαίτερα live της στα οποία ξεδίπλωσε την dreamy, pop αισθητική της καθηλώνοντάς μας με τους πρωτότυπους μουσικούς διαλόγους μεταξύ του θηλυκού και του αρσενικού alter ego της.

Κάθε ζωντανή της εμφάνιση είναι σαν μία μουσική παράσταση που έχει ως βάση τον ξεχωριστό ήχο και τα όργανα που χρησιμοποιεί και ολοκληρώνεται από τα χειροποίητα κοστούμια της. Η Danai Nielsen, εμπνευσμένη από την πολυπολιτισμικότητα της Αθήνας, κυκλοφόρησε πρόσφατα τον προσωπικό της δίσκο “Who Are They” από τον οποίο μας είχε παρουσιάσει μέσα στη χρονιά τα τραγούδια “Μermaid”, “Lion Zion” και “Recycled Feelings”.   

ΜΟΥΣΙΚΗ: Τα βράδια πριν τον ύπνο ακούω Brian Eno, Robert Fripp, Selected Ambient Works – Aphex Twin, Chopin, Erik Satie, το soundtrack Himalaya – Bruno Coulais, για χαλάρωμα. Για πρωί ξεκινάω ιδανικά την μέρα είτε με Hakuna Matata / Julie Andrews κ.α. positive εμψυχωτικά ή Πάνο Κιάμο – Φωτιά με Φωτιά, Έχω πετάξει μαζί σου – Γονίδης, Καρράς – Φαινόμενο. Μου ανεβάζουν το κέφι, με κάνουν να σκέφτομαι πως όλα θα πάνε καλά. Επίσης πρωινή επιλογή το Blackbird διασκευασμένο από Sarah McLachlan. Στη μέση της μέρας την τελευταία περίοδο ακούω πολύ SAULT και POLL (το υπέροχο ελληνικό 70s συγκρότημα), συνήθως απολαμβάνω Alpha Mist, Kruangbin, Τζένη Βάνου, El Buho, Stan Getz, Buena Vista Social Club, Girls in Airports, Cymande, Dua Lipa, Desmond Dekker κι αρκετά podcasts.

ΒΟΛΤΑ: Περπατητή: Λόφος Φιλοπάππου κι Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ποδήλατο: Από Παλαιό Φάληρο μέχρι Ελληνικό πλάι στην παραλία. Αμάξι: Προς Σούνιο όλη η διαδρομή που βλέπεις μπλε ορίζοντα είναι όμορφη και χαλαρωτική. 

ΒΙΒΛΙΑ: Πολύ θα ήθελα να διάβαζα περισσότερα βιβλία! Απαιτεί προσπάθεια η εστίαση της προσοχής μου σε μικρά γράμματα χωρίς εικόνες. Παρ’ όλα αυτά από τον Σεπτέμβρη γύρω μου υπάρχουν 5 βιβλία: Ένα παιδί μετράει τ’ αστρα – Μενέλαος Λουντέμης, 21 μαθήματα για τον 21ο αιώνα – Yuval Noah Harari, Women’s Bodies, Women’s Wisdom – Christiane Northrup, Στοιχεία της Τυπογραφικής Τέχνης – Robert Bringhurst και Πώς να ολοκληρώνετε τις δουλειές σας – David Allen.

ΤΑΙΝΙΕΣ: Η αλήθεια είναι ότι σπάνια βλέπω ταινίες γιατί με παίρνει ο ύπνος. Λες και υπάρχει ένα υπνοχρονόμετρο που μόλις πατηθεί το play μετράει αντίστροφα 15 λεπτά και τα μάτια κλείνουν. Είναι οικογενειακό χάρισμα, μετράει γενιές πίσω. Απολαμβάνω όλων των ειδών ντοκιμαντέρ πάντως, κυρίως πρωινές ή μεσημεριανές ώρες. Φαβορί όσα έχουν David Attenborough, στην καραντίνα μελέτησα τα “The private Life of Plants”. Αγαπημένα τα: “Αγέλαστος Πέτρα” και “In Between the folds”. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μια ταινία που βλέπω κάθε φορά με χαρά είναι το “Fifth Element” του Luc Besson. Αποτελεί έμπνευση φουτουριστική, εικαστική, στυλιστική, μουσική κι έχει το τέλειο love story. 

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Googλάρω τα περισσότερα ερωτήματα και πράγματα που με απασχολούν, κάποιες φορές πριν τα συζητήσω με κάποιον, προσπαθώ να μειώσω το σκρολάρισμα χωρίς να πετυχαίνει πάντα, την τελευταία περίοδο έχω μεγάλη άρνηση προς τα social media σχετικά με το τι είναι όλο αυτό και πόσες ώρες αφιερώνονται εκεί καθημερινά. Παρακολουθώ διάφορες ομιλίες και motivational speakers στο youtube, για ώθηση και αυτοεκτίμηση/αυτοβελτίωση. Συνήθως έχω πολλά tabs ανοιχτά και απολαμβάνω τα online σεμινάρια. Το τελευταίο τρίμηνο παρακολούθησα από το “DOMESTIKA”, ένα για σκίτσο και ακουαρέλες, το δεύτερο ήταν για design κουστουμιών, το τρίτο για στήσιμο περιοδικού και δημιουργία εταιρικής ταυτότητας.

ΣΠΟΡ: Το κολύμπι και το τρέξιμο; Τα λες σπορ; Αν αποφασίσω να γυμναστώ αυτά θα επιλέξω. Ίσως και σχοινάκι, όχι για πολύ, 10 λεπτά max. Ψάχνω να βρω κάποιο είδος χορού που να εκτονώνει τη σωματική τσίτα και να είναι ταιριαστό. Μήπως έχετε καμιά πρόταση;

ΤΑΞΙΔΙΑ: Πολύ μου αρέσουν οι εκδρομές στη φύση, το βουνό και τη θάλασσα. Σπάνια φεύγω από την Αθήνα, με παίρνει μπάλα ο ρυθμός και όλο κάτι προκύπτει τα Σαββατοκύριακα που απαιτεί την παρουσία μου στην πόλη. Σκοπεύω όμως να προγραμματίσω να φεύγω κάποια ΣΚ προς κοντινά όμορφα μέρη. Ευτυχώς έχουμε πολλούς προορισμούς, ορεινούς και παραθαλάσσιους. Ταξίδια στο εξωτερικό δεν έχω κάνει πολλά, θα ήθελα επίσης να μπουν στο πρόγραμμα σιγά-σιγά. Αγαπημένος προορισμός Μογγολία και Νέα Ζηλανδία. *Δεν θα έλεγα σίγουρα όχι σε κάποιο εξωτικό νησί.

ΓΕΙΤΟΝΙΑ: Hλιούπολη! Εκεί μεγάλωσα κι αυτή θα είναι η γειτονιά μου. Μου αρέσουν τα Πετράλωνα ψηλά προς περιφερειακό, τα σπίτια προς Φιλοπάππου, τα στενάκια της Πλάκας που μοιάζουν νησιώτικα και οι περιοχές της Αθήνας που βρίσκονται κοντά στη θάλασσα. Μένω τρία χρόνια στον Νέο Κόσμο, δεν έχει τη ζεστασιά και την ηρεμία της «γειτονιάς» αλλά είναι όλα σε κοντινές αποστάσεις. Έχω αρχίσει και σκέφτομαι πώς να είναι η ζωή ως μόνιμος κάτοικος νησιού. Αγαπώ τη θάλασσα, απολαμβάνω το σπιτικό χουχούλιασμα και το πρωινό ξύπνημα, δεν είμαι φαν της νυχτερινής εξόδου.

ΤΩΡΑ: Κυκλοφόρησε το πρώτο μου (debut) άλμπουμ και το βίντεο κλιπ “Who Are They” του Ιωάννη Νικηφόρου, στον Πύργο του Πειραιά. Η διαδικασία ολοκλήρωσης ήταν δημιουργική, εξαντλητική, υπομονετική, όμορφη, ήταν κάτι που δεν έχω ξανακάνει. Στοχεύω σε ξεκούραση, φροντίδα και γέμισμα μπαταριών. Σπουδάζω γραφιστική στο ΠΑΔΑ Αθήνας, εργάζομαι με τον ταλαντούχο γραφίστα Λέανδρο Κατσούρη στη Νέα Σμύρνη, προγραμματίζω τις συναυλίες που θα έρθουν. Μέσα στον χειμώνα θέλω να μετασχηματίσω τον τρόπο που εκτελώ τα κομμάτια live και να βρω όρεξη για καινούργιες μουσικές ιδέες, βίντεο και κοστούμια! Έχω καιρό να ασχοληθώ με σύνθεση, χαρτοκοπτική και στήσιμο κάποιου concept, μου λείπει κι έχω αρχίσει να το αναζητώ. Για την ώρα απουσιάζει κάποιο ισχυρό κίνητρο, είμαι πιο πολύ στο mode χειμερίας νάρκης.

Το άλμπουμ “Who Are They” κυκλοφορεί από τη United We Fly και μπορείτε να το βρείτε ΕΔΩ.
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά

Share
Published by
Αντιγόνη Πάντα-Χαρβά