Categories: FeaturedPOP ID

Η Αφροδίτη Σημίτη τα τελευταία χρόνια βλέπει μόνο παιδικά

ΜΟΥΣΙΚΗ: Μεγάλωσα κυρίως με ραδιόφωνο ανοιχτό και ό,τι έπαιζε. Κυρίως Τρίτο πρόγραμμα, κλασική μουσική, νέο κύμα. Όταν άρχισα να βάζω και τις δικές μου επιλογές στο ραδιόφωνο ήταν κι αυτές λίγο απ’ όλα γιατί τότε δεν υπήρχε καν η ιδιωτική ραδιοφωνία. Άκουγα Μιχάλη Τσαουσόπουλο, Γιάννη Πετρίδη και ευτυχώς είχα μεγαλύτερο αδερφό που μου έδωσε γερές βάσεις με Rolling Stones, Black Sabbath, Dire Straits, αν και στην εποχή μου ευδοκιμούσε η χαζοπόπ. Σίγουρα όμως όλα έχουν περάσει από τα αυτιά μου.

ΒΙΒΛΙΑ: Τώρα με τα παιδιά δεν προλαβαίνω να διαβάσω το ζώδιο μου. Πάντα έχω σε απόσταση χεριού τα βιβλία του Καζαντζάκη, εκεί ανατρέχω πάντα. Με έχει σημαδέψει και ο Ηλίθιος του Ντοστογιέφσκι. Από νεότερους ο Αύγουστος Κορτώ και ο Αντώνης Σουρούνης. Η πολυσυλλεκτικότητα με χαρακτηρίζει σε όλα, στη μουσική, στα βιβλία.

ΤΑΙΝΙΕΣ: Η ίδια τύχη με τα βιβλία. Ενώ παλιότερα δεν έχανα ταινία, τα τελευταία χρόνια δεν έχω δει ταινία, γιατί με παίρνει ο ύπνος στους τίτλους αρχής, ακόμη και στο σινεμά. Ταινίες βλέπω τις πρωινές ώρες, για ευνόητους λόγους, με παιδάκια και η τελευταία που είδα ήταν η Τίνκερμπελ με τους Πειρατές και ήταν πάρα πολύ ωραία.

ΙΝΤΕΡΝΕΤ: Ανησυχητική. Είμαι εθισμένη πια, είναι σίγουρα. Καταφέρνω στις διακοπές να ζω χωρίς αυτό και να το απολαμβάνω αν και πιάνω τον εαυτό μου να τσεκάρει πού έχει καλό 3G για να πάρω μια τζούρα αλλά ναι, μου φαίνεται ότι δεν υπάρχει επιστροφή. Κυρίως τσεκάρω τα e-mail μου, γιατί αν και έχω προφίλ σε όλα τα social media, δεν μπορώ να αφιερώνω σωστά το χρόνο μου και να απαντώ σε όλους όπως θέλω.

ΣΠΟΡ: Από τότε που με θυμάμαι ήμουν διαρκώς σε κίνηση. Έκανα ενόργανη, ρυθμική, αγωνιστική γυμναστική. Ήμουν στην Εθνική Παίδων Τζούντο. Αργότερα στίβο, αγωνιστική ιππασία και μετά από ένα ατύχημα, το γύρισα σε θαλάσσιο σκι. Αθλητικό, όχι εκείνο που βλέπουμε τη Βλαχοπούλου να κάνει στην Κέρκυρα και να χαιρετάει. Πάντα αθλήματα με αδρεναλίνη, ποδήλατο και το καινούριο είναι το πατίνι που είναι απίστευτη χαρά.

TV: Μόνο σε smartTv για να βλέπω βιντεάκια στο YouTube. Δεν βλέπω τηλεόραση.

ΤΑΞΙΔΙ: Η πρώτη μου φορά στη Νέα Υόρκη είναι το ταξίδι που δε θα ξεχάσω ποτέ. Ήμουν 20 χρονών και βρέθηκα να παρακολουθώ σε μια off-Broadway παράσταση, το Hughie του Eugene O’Neill με πρωταγωνιστή τον Al Pacino. Μετά το πρώτο σοκ του ότι «έχω μπροστά μου στα 3 μέτρα τον Al Pacino», είχα ξεχάσει ότι ήταν εκείνος και τον έβλεπα ως Hughie. Θα ήθελα να πάω στη Μαδαγασκάρη, δεν ξέρω γιατί και πώς. Αλλά το θέλω πολύ.

Η Αφροδίτη Σημίτη είναι ραδιοφωνική παραγωγός και μπορείτε να την ακούτε καθημερινά online στο Join Radio ενώ για τους λάτρεις των μεταγλωτισμένων κινουμένων σχεδίων, χαρίζει τη φωνή της στην ταινία Η Τίνκερμπελ και οι Πειρατές.

Λήδα Αδαμάκη - Τράντου

Share
Published by
Λήδα Αδαμάκη - Τράντου